Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanové tyčinky - jemné a křehké potěšení

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BarborkaS.

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: můžete spočítat sami

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 133 kJ /
2 661 kcal
Bílkoviny43,30 g
Tuky161,30 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 54 mg
Sodík 339 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy253,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, tuku a smetany vypracujeme hladké těsto a dáme cca na 45 minut do lednice nebo na 20 minut do mrazáku(zabalené v utěrce nebo igelitu). Krok 2: Na pomoučeném vále vyválejte těsto do čtverce o tloušťce hřbetu nože. Krok 3: Silně posypte cukrem a rádelkem (pokud nemáte tak vlhkým ostrým nožem)nakrájejte na proužky (cca 1,5cm široké a 8cm dlouhé). Krok 4: V předehřáté troubě pečte cca 10 minut při 220°C. Když jsou smetanové tyčinky hotové mají světle hnědou barvu.

Zveřejněno 27. 10. 2009

Poznámka autorky BarborkaS.

Jednoduché, rychlé a návštěvu potěší zejména ke kávě nebo čaji:)

-fotky dodám..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanové tyčinky - jemné a křehké potěšení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E89N

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanové tyčinky - jemné a křehké potěšení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E89N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Určitě vyzkouším:yes::yes:

Posílám bod. Dnes jsem upekla z poloviční dávky. Jsou dobré, příště zkusím posypat krystal. cukrem se skořicí. Přidávám foto nevalné kvality, pouze z mobilu.

Bohužel p. Václave už jsou pryč. Ale zkusím popsat- když tyčinku rozpulíte jsouvidět jemné vzdušné plátky podobně jako u listového těsta, pečením se trochu nafouknou a bznikne tedy jakási bublina uvnitř. Doufám že to postačí:-)

Nemohli by být v řezu. Prosím .

Tento recept jde i na slano (ale lepší je udělat sýrové placičky na slano viz. další z mých receptů), Ano tloušťka hřbetu nože = cca 2-3mm, Jano jednoduše těsto vyválejte, co nejtenčeji-tak aby v něm nebyli díry :-);-) , Jinak děkuji všem za komentáře. :-):-p

Bibinka, ja som to našla na mimibazare - na slano, potreté vajcom a sypané sezamom, makom...200g hladká, 100g margarín, 125g kyslá smotana, 1/2 KL sódy, soľ.pred pečením potrieť vajcom a posypať sezamom, makom...

jj, já je znám právě z receptů a jsou fakt super:-p:yes:

Jani, je to to na druhé straně ostří, představ si, že něco krájíš a ta strana nože(neostrá) je hrot nože:-!Nevím, jestli z toho budeš moudrá, ale líp mi to napsat nešlo;-)

ale no tak, co to foto?

Barborko, to by šlo myslím i na slano ne:-? Je to fajn kombinace s tou zakysankou. Dávám ti jasného bodíka:yes:

Vypadá to rozhodně úžasně a určitě to budu chtít vyzkoušet. Jen, zase ty moje prdlé dotazy, omlouvám se..Jak je to myšleno tloušťka hřbetu nože?:-/

Je to zajímavé,škoda,že to ještě nikdo neokomentoval.Tak to asi zkusím.

Tématické fráze:
jádrové tyčinky, křehké sýrové tyčinky, jádrová tyčinka, smetanové tyčinky, jádrové tyčinky ovocné, jádrová tyčinka recept, jadrove tycinky ovocne recept, jádrové tyčinky recept, jádrová tyčinka ovocná, jemné sýrové tyčinky, recept na jádrové tyčinky, jádrová tyčinka ovocná recept, jadrova ovocna tycinka, tyčinka jádrová ovocná recept, ovocná jádrová tyčinka recept, tyčinky z kyselé smetany, sýrové tyčinky smetana, smetanove testo, jádrové tyčinky ovocné recepty, zloutkove tycinky

Suroviny:
mouka, tuk, smetana, cukr

Přidat fotografie receptu