Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chalupářská roláda

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 947 kJ /
465 kcal
Bílkoviny51,32 g
Tuky21,86 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 635 mg
Sodík 1,59 g
Sůl3,62 g
Sacharidy14,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plát vepřového masa rozložíme, okořeníme pepřem a solí, potřeme plnotučnou hořčicí. Krok 2: Poklademe rovnoměrně plátky šunky. Krok 3: Na pánvi orestujeme na oleji na měsíčky nakrájené cibule a poklademe na plátky šunky. Krok 4: Usmažíme vejce a rozetřeme do cibule. Krok 5: Poté plát pevně srolujeme a převážeme nití. Krok 6: Roládu zprudka po obvodu opečeme na pánvi a dáme do pekáče, kde lehce podlijeme vodou a pečeme do křupava. Podáváme s opékaným bramborem.

Zveřejněno 27. 10. 2009

Poznámka autora Colombo65

Plát masa jsem dostal od známé - řeznictví Rosice u Brna, dle mého odhadu je ořez z žeber, ale nevím to jistě - viz foto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chalupářská roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JyyD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chalupářská roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JyyD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

vypadá velice chutně určitě vyzkoušíme:-p

Roláda je vynikající. Plát je od žeber, ten stejný kupujeme u řezníka Slámy v Bíteši.:yes:

no to je nááádhera-musím dát bod:-p:yes::yes::yes:

:-)):-D:-)) Úžasný komentář, děcka!! Tož nezbylo, kurňa:-(

Krásná fotka, osvědčený a nezkazitelný recept!!!:-p:-K Otto, mám hrozně ráda takové "chlapské" pokrmy, které sem dáváš ty, Jenda, nebo které v reálu připravuje můj tchán. Jednou za čas jsou potřeba a člověk si na nich pochutná - já jsem je měla nejraději na vysoké, když jsem za celý týden spolkla maximálně pět párků v rohlíku (taky jsem měla 48 kg) a pak jsem přijela někam, kde se pekla nebo grilovala "živáňská", to jsem fakt nechápala a nacpala se (asi 5 dkg:-D ) a byl to pro mě velký svátek...;-)

Tak to je úlet Komec je Komárov, to vím, ale nějak jsem měla pocit, že jste od přehrady(asi nějaký komentář):-8Se stydím, tata by mi dal, že se v Brně(a hantecu)pletu...

Komec je Komárov ale v Komíně mám rodiče a bydlel jsem tam taky 76 - 88. A nezbylo hi hi !!! Sám mám málo néééé!:-)):-))

Z Komína jooo?Tak to by šlo...z oltecu je mama no a já su původně přímo ze štatlu..Otto nedělej fóry a doval kósek..:-))

Kurňa z Komecu přece néééé, ale jinak rozené Oltečák!!!:-D:-D

Krása, dávám bodík.Otto odkud z Brna, že jste?...já od Prýglu, tak jestli zbyl kousek...:-*

Otíku, nááádhera!!! To se ti povedloooo!!!:yes::yes:

Tématické fráze:
chalupařská pečeně, roláda z vepřového masa, zivanska rolada, chalupářská kuchařka, chalupářské povlečení, bůčková roláda recept, chalupářské maso, vepřové plátky chalupářské, roláda ze žeber, chalupářská vepřová pečeně, vepřová roláda chalupářská, rolada z žeber, chalupářská pánev, chalupářská vepřová roláda, pečene bučkova rolada, vynikající živáňská pečeně, rolády z vepřového masa, roláda z žeber, roladky z vepřového masa, osvědčený recept

Suroviny:
maso vepřové, vejce, šunka, cibule, pažitka, sůl, pepř, hořčice plnotučná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu