Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štika na slanině se zázvorem

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 494 kJ /
596 kcal
Bílkoviny140,00 g
Tuky4,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 600 mg
Sodík 480 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety ze štiky omyjeme, osušíme a osolíme. Krok 2: V žulovém hmoždíři rozmačkáme s lžičkou olivového oleje na drobno nakrájený a oloupaný kořen zázvoru. Vytvořenou olivovo-zázvorovou směsí potřeme filety štiky jen tam kde není kůže. Krok 3: Porce bohatě posypeme kmínem, poprášíme lehce mletou paprikou. Krok 4: Na pánvi orestujeme do křupava plátky slaniny, které poté vyndáme. Do výpeku slaniny přidáme 3 kousky másla a položíme kůží dolů filety štiky. Na mírném plameni opékáme. Krok 5: Následně porce štiky otáčíme tak, aby došlo k opečení ze všech stran. Během opékání přidáme na pánev rozříznutou paličku česneku, pro ovonění pokrmu. Krok 6: Po opečení necháme ve výpeku na pánvi asi 5 minut odstát a jinak velmi suchá ryba natáhne lehce část výpeku do svého masa. Podáváme s čerstvě fritovanými chipsy z brambor.

Zveřejněno 30. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štika na slanině se zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xnnJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štika na slanině se zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xnnJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Comb::-8:-8:-8 Děkuji :yes:

Musím uznat, že takovou lahodu jsem nejedl!!!
Nejsem "rybový", ale dostal jsem kus štiky a pátral jsem, copak s ní...
Váš recept je NAPROSTO úžasný!!!!
:yes:

Calabriel 8. 5. 2012 08:35
Tuto rybu bych mohla dělat vždycky ;-):-!:-)

Calabriel 8. 5. 2012 08:33
Tak dobrou rybi sem neměla ani nepamatuju:-!:yes:;-) To bych mohla dělat každý den :-)

můj první pořádný počin s rybou (když pominu rybí prsty na pánvi)...Nejlepší recept, jednoduchý, dostupný a výýborný! Samá chvála!:yes:

vypadá to lákavě zítra jdu skusit chytit štiku :yes::-D

Draku,super žvanec,jen tak dál,zaprášilo se po všem za chvíli,a všichni si to chválili

Výborný nápad, štiku máme rádi, posílám bod:yes:

Ryba se zázvorem je výborná, ještě slaninka - recept nemá chybu, jen mít tu štiku. Posílám sedmý bodík:yes::-))

Díky, to se musí ocenit, když Praha chválí Brno !!!:-D:-D:-D

To bude vynikající, o tom není pochyb :-p...

Super recept:yes:+6

Otto - super jako vždy :yes::yes:

Otíku, rybička je vždy super!:yes:

Filety ze štiky jsem snad viděla v KAufu, mrknu, jinak :-p:-p:yes:

Lapnul Ottík, lapnul a byl to betelné fišing.:-)):-))

Otíku, ty jsi ale dobrej hantec-teda pokud si jí chytil sám:-D je velká:-! Nádhernej recept ryba+zázvor, že mě to nikdy nenapadlo, když ho v mase mám tak ráda a rybka má taky maso, no nic, ale vyzkouším i když zřejmně na jiné rybě, protože štiku jen tak neseženu. Posílám ti ohromného boda a prvního:yes:

Tématické fráze:
štika recepty, recept na štiku, recepty na štiku, recepty štika, recept štika, příprava štiky, štika recept, nejlepší recept na štiku, recept na štiku top recepty, recepty ze štiky, štika obecná recepty, recepty ryby štika, štika, jak udělat štiku, rybí recepty štika, jak upéct štiku, kuchařské recepty štika, recept na pripravu stiky, recepty na přípravu štiky, recepty z ryb štika

Suroviny:
štika, slanina, zázvor, česnek, paprika sušená sladká, sůl, kmín celý, olej olivový, máslo

Přidat fotografie receptu