Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrúdl z tvarohového těsta

Chystáte se upéct štrúdl, ale zapomněli jste koupit listové těsto? Nepropadejte panice, máme pro vás záchranné lano. Pokud doma máte tvaroh, vyzkoušejte štrúdl z tvarohového těsta. Je to super obměna a nejspíš už se k listovému těstu nevrátíte.

Hodnocení receptu je 5,0 (58×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 30 min + doba odležení těsta

80 min (50 min příprava + 30 min tepelná úprava, + doba odležení těsta)

Suroviny pro 3 kusy

3kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 098 kJ /
3 370 kcal
Bílkoviny69,73 g
Tuky182,02 g
Vláknina40,80 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 1,06 g
Sůl2,46 g
Sacharidy342,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z másla, tvarohu, mouky a soli vypracujeme těsto, které je možno dát přes noc do ledničky odpočinout. Krok 2: Plech vymažeme tukem. Včas rozpálíme troubu na 175 °C. Krok 3: Těsto rozdělíme na tři stejné díly, z každého vyválíme plát, který posypeme strouhankou a strouhaným perníkem, poklademe oloupanými a nastrouhanými jablky, posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a oříšky. Krok 4: Těsto svineme a položíme na plech. Krok 5: Před vložením do trouby záviny pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 30 minut. Hotové záviny pocukrujeme.

TIP: Nejlepší jablečné záviny a štrúdly

Zveřejněno 31. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl z tvarohového těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gvvy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl z tvarohového těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gvvy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (49)

Milaxxx: děkuji za hezký komentář:-K

Díky za skvělý recept, těsto jsem nechal dle rady přes noc odpočinout v lednici, krásně se s ním pak pracovalo. A místo strouhaného perníku do náplně jsem dal nadrcené sušenky Lotus :-)

Romario: tohle těsto je vděčné:-8 Děkuji za fotku:-K

Včerejší pečení, vzdy se povede a je výborný. :-):yes:

toto těsto taky ráda dělám, je však potřeba dobře vypracovat , případně přidat mouku potom se netrhá (nechám chvíli pod mísou odpočinout) a NIKDY nebalím těsto dovnitř, pouze nahoře přeložím přes sebe...dělám 4 záviny na plech kratší, protože všechny "prdelky" jsou moje, ty mám nejradši...jablka strouhám na hrubším struhadle (dávám jich dost vysokou vrstvu) a podsypávám strouhankou...vrch propíchám vidličkou jak už tu někdo psal......jdu upéci

casino: tak to teda nemám takovou zkušenost, já propracovávám hlavně proto, abych vychytala to, kolik je třeba přidat mouky, aby těsto bylo hladké a nebyl tam znát ten tvaroh, protože každý je jinak mokrý a přesné dávkování nemusí být dokonalé. Z tohoto těsta nedělám jen záviny, ale třeba do kulatého tvořítka s tuhou marmeládou takové mušličky, které potom obalím v moučkovém cukru

Zobrazit starší odpověď

Těsto vynikající, ale taky se mi trhalo, nebylo možné zabalit s větším množstvím jablek. Dnes jsem zkusila přidat jedno vejce a super, krásně se s ním pracovalo a netrhlo se ani trochu. Máme rádi ve štůdlu hodně jablek, tak jsem ráda, že jsem to vychytala:yes:

casino: To je naprostá pravda. Recept na toto těsto koluje už opravdu celá desetiletí a pracuje se s ním naprosto skvěle i bez vejce. Dá se vyválet úplně dotenka. :yes:

Kde se mohla stát chyba? Snad v moc vlhkém tvarohu?

Zobrazit starší odpověď

Dělám toto těsto léta podle maminky, je jednoznačně nejlepší. Poslední dobou se mi trhá. Nemáte někdo radu jak se tomu vyhnout? Někdy ho jíme s manželem skoro lžičkou :-p

Alena: Já si myslím, že je to tím, že je v něm hodně jablek, nebo že jablka obsahují hodně šťávy. Já štrůdl před pečením probodám vidličkou. Šťáva sice při pečení někdy vyteče, ale těsto se netrhá.

Štrůdl dělávám sice z pivního těsta, ale v létě, když je hodně padaných jablek, tak používám právě toto těsto tvarohové. Jablka, nakrájená na větší kusy, ale dávám ve větším množství mezi dvě placky a prosypu je pudinkem, aby vázal šťávu. Je to velká lahoda, ale jí se opravdu lžičkou (a pokud možno ještě teplé!) .

těsto se dělalo dobře ale v troubě se mi potrhal nevim proc jinak dobry strudl :-)

ivulinka:Ivi, i to je možné:-D:-D já ráda na tenko:-*:-* ale ono to zase taková hrůza nebyla;-)

senky: Jani, děkuji za vyzkoušení, napadá mě, jestli se ti těsto netrhalo, protože jsi ho měla vyválené natenko?
Fotka je super:-K

Výborný štrůdlík:yes::yes: trošku se mi těsto trhalo - asi tvarohem - nebo rukama:-?:-), ale dopadlo to dobře;-) Poslední kousky si mlaďoch balí na koleje:-) Přidávám bodík a foto;-)

Bahula:super Evi:-K a díky:-)

:yes::-p:-K za výborný recept. Dovolila jsem si přidat fotku.

Výborné těsto. Děkuji za recept. :-))

Tak štrůdl upečen, ještě si trošku poupravím náplň a půjde příští týden do soutěže!:yes::-K

Tématické fráze:
tvarohový štrůdl, těsto na štrudl, štrůdl recept, tvarohove testo, štrůdl, tvarohový štrůdl s jablky, těsto na štrůdl recept, štrůdl tvarohový, jablecny strudl z tvarohoveho testa, testo na strudl s tvarohem, štrůdl z tvarohu, štrůdl s tvarohem, závin z tvarohového těsta, štrůdl těsto, bezlepkový štrůdl tvarohový, recept na tvarohovy štrudl, těsta na štrůdl, jak zabalit štrudl, recept tvarohový štrůdl, recept na těsto na strudl

Suroviny:
mouka polohrubá, tuk, tvaroh měkký, sůl, jablko, strouhanka, perník strouhaný, skořice, cukr krystal, rozinky, oříšky, vejce, tuk, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu