Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játra po skotsku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 124 kJ /
747 kcal
Bílkoviny99,30 g
Tuky13,90 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 485 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy34,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpálíme větší pánev a na ni osmahneme slaninu dokřupava. Hotovou slaninu vyndáme, osušíme papírovým ubrouskem a ponecháme v teple. Na zbylém tuku osmažíme játra, která jsme obalili v mouce, sladké paprice a pepři. Krok 2: Játra několikrát otočíme. Krok 3: Když jsou skoro hotová, osolíme podle chuti, přilijeme alkohol a krátce podusíme. Krok 4: Játra vyndáme, pokapeme tabascem a podáváme ozdobené plátky slaniny. Podáváme s brambory.

Zveřejněno 20. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra po skotsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NG2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játra po skotsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NG2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

mám veľa receptov na prípravu pečene, manžel ju má veľmi rád. tento spôsob je pre mňa nový, vyskúšala som ho na mužovi, veľmi mu to chutilo:-p.dávam bodík:yes:

Jani R. slaninu jsem vypekla a pak opravdu na ubrousku osušila, ale na množství kalorií to určitě zásadní vliv mít nebude.:-D:-D
A souhlasím s Gabinou - chtělo by to whisku, ale s rumem to taky šlo. Manžel to na stupnici 1-10 ohodnotil 10,99 :yes::yes::yes: Podle něj - nejlepší játra co jedl:-p +++;-)

Oldo, možná, že Skoti tak šetří;-);-), že nahrazují whisky rumem :-D

No jo, méně kalorií! Z tohoto důvodu používám kůži od slaniny.Q Čím tvrdší, tím delší dobu se dá recyklovatQQQ ..... Obávám se, že autor jen tak od oka střelil ten RUM. Žeby proto se to jmenovalo "po skotsku" protože Skoti nemají na whisky? Mám rád květák s kakaem, ale játra s vanilkou? No nic, budu muset uvařit...

Jani určitě proto aby toho tuku a i těch kalorií bylo měně;-);-):-D:yes:

Hmmm, asi nic, no, jen asi nechápu, proč se to dělá:-/ Ale díky za vysvětlení, Mílo;-)

Plátky slaniny osmahnu, dám na papírovou utěrku a další utěrkou jemně osuším, odsaju přebytečný tuk. Hotový pokrm tím ozdobím. Co je na tom k nepochopení ? :-O:-?

Asi jsem fakt blbá, ale umí mi tady někdo vysvětlit, jak mám slaninu "osušit"? Já bych fakt docela ráda viděla na tohle postup, jak se suší slanina v ubrousku:-// Jinak, játru mám ráda na všechny způsoby, ale ten postup...:-/

Tématické fráze:
kančí játra, kančí vnitřnosti, kančí játra recept, kančí játra recepty, hovězí játra recept, játra z kance, recept na kanci jatra, recepty z jater, hovězí játra recepty, játra recepty, pokrmy z jater, nejlepší recepty z jater, pokrmy z vepřových jater, nejlepší játra, kan jtra, recepty játra, kanci vnitrnosti recepty, játra recept, recept kančí játra, jatra na pepri

Suroviny:
játra vepřová, slanina, mouka hladká, rum, paprika sušená sladká, tabasco, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu