Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý perníkový závin se sušeným ovocem

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 157 kJ /
2 667 kcal
Bílkoviny73,63 g
Tuky48,37 g
Vláknina23,68 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 172 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy472,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme tekuté suroviny, pak sypké a použijeme program Těsto. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme, potřeme povidly, posypeme kůrou, ořechy a sušeným ovocem a zavineme. Krok 3: Vložíme do formy pekárny, posypeme plátky mandlí a rukou je opatrně přitiskneme na těsto. Závin necháme vykynout a zapneme Pečení.

Zveřejněno 4. 11. 2009

Poznámka autorky cathleen

Pokud je třeba těsto při válení podsypat, tak opatrně, ať do něj nepřidáte hodně mouky.

Těsto hodně vykyne, pokud máte menší pečku, doporučuji použít menší dávku surovin nebo srolovaný, vykynutý závin upéct v troubě (před pečením potřít vejcem a pak až sypat lupínkama).

Závin je měkounký, kyprý a nádherně voňavý.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý perníkový závin se sušeným ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yo9w

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý perníkový závin se sušeným ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yo9w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (32)

Jano, z vykynutého těsta uděláš podle postupu závin, vložíš do formy a necháš vykynout. Můžeš nechat jen tak, samo, nebo na 2 minuty zapnout program Pečení, ten pak vypneš a závin v teple vykyne rychleji. No a pak už ho jen upečeš:yes:
Zkus to z poloviny nebo 2/3 surovin. Povede se, uvidíš;-)

Já jsem si vůbec nevšimla tady té dobroty. No, moje nádoba je menší, tak nevím. Ty si něco vymyslíš a máš to , jak malované, ale já bych raději moc neexperimentovala:-)), byla by škoda tím pak krmit slepice:-D. Jak píšeš, že to pak necháme v pekárně vykynout, tak bez nějakého programu, že? jen, jakoby v nádobě, rozumím tomu dobře?
Iljuso, ten tvůj fotopostup je fakt umělecké dílo!:-O

:-pShi, díky za pochvalu i foto:yes::yes:

Tak jsem se nechala trochu inspirovat včera, sice těsto jinačí, ale s perníkovým kořením taky, a to sušené ovoce jsem vylepšila hrstí vlašáků.... no a moc mi to chutnalo:-p, fotku přikládám

:-((Už i Recepty.cz??? http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JOLPKP... - bez odkazu na toprecepty:no:

...a já ti děkuji za odvahu zkusit ho a pěknou pochvalu navíc:-8:-K

Caty, upečené v piatok večer, pre moju zbabelosť iba v rúre. Dva záviny, plnené všetko ako uvádzaš ty, okrem brusiniek.
Ešte dnes sú chutné, nevysušené...Kto chce niečo netradičné a má rád perník, nebude ľutovať...Peknú nedeľu!

:yes::yes:Jj, je to ale i tím, že takhle v písemným projevu se hůř vysvětluje....mělas mě vidět, když jsem nevidomou kamarádku (byla u mě na návštěvě) učila dělat housky z jednoho pramene těsta. Moc jsme se tehdy nasmály:-D

Caty, trocha ma miatla tvoja fotka - ty si mala jeden tučný závin, ak dobre vidím. Čiže ja asi spravím dva tenké a budú ležať po dĺžke v peč. nádobe. Trochu sa mi spotili mozgové závity, sem-tam ich treba prehnať...:-))

Můžeš buď udělat jeden velký tlustý závin a při vkládání do formy ho jakoby napíchneš na hřídele od háků....nebo uděláš dva tenčí a položíš je v pečce vedle sebe tak, že hřídele budou mezi nimi (ony se ty záviny při pečení spojí)....nebo jako Iljuša ten zívin nakrájíš na kusy = roládičky a do pekárny je vedle sebe POSTAVÍŠ (jako na Iljušině fotce), kdežto můj závin ve formě ležel.
:-//Tak, teď nevím, jestli jsem ti hlavinku ještě víc nezamotala:-))Pokud znovu neporozumíš, písni, nafotím ti to, i kdybych tam místo těsta měla srolovat utěrku:-)):yes:

Cathleen, chystám sa na tvoj závin v piatok. V pekárni som ešte okrem chleba nič nepiekla, preto mi nie je jasné niečo. Závin prekrojím, dve polky dám do pekárne na seba? Iljuša robila menšie roládičky, ak dobre vidím...ďakujem za odpoveď.

Taky tam mám lžíci Granka, dopisovala jsem ji chvíli po vložení receptu, zapomněla jsem na ni......

Ivo, musím to ještě jednou pochválit, nyní jsem posnídala (přišla jsem z RHB tak jsem nechtěla jít nacpaná). Těsto je akorát sladké, náplň pikantní, krásně měkoučké i dnes.
Musela jsem to nějak do pekárny "nacpat", těsta bylo hodně, už jsem i začala přemýšlet, že bych to dala do bábovkové formy a pekla v tom ;-) Mohu říci, že tu je poslední kousek, před chvílí jsem zabalila na ochutnání rodičům :-)):yes::yes:
Ještě jsem ti chtěla napsat, že jsem do těsta přidala lžičku kakaa, máme rádi kakaovou příchuť v perníku ;-)

:-KDěkuju za krásná slova....
Iljušo, moc hezké fotečky, tys upekla něco jako perníkový oblak! (Takto se píkává vanilkový oblak..):yes::yes:

Asi by si mala za pekárničkový výskum a výsledky dostať medailu...vážne...+
;-)

Tématické fráze:
kynutý povidlový závin, kynutý závin s povidly, perníkový štrůdl, kynutý závin s perníkem, kynutý závin, kynutý závin z domácí pekárny, štrůdl ze žitné mouky, recepty pečeme se sušeným ovocem, povidlový závin kynutý, jak srolovat závin, perníkový chléb, štrůdl z kynutého těsta, škvarkový závin, strudl z zitne mouky, kynutý závin povidlový, recepty se sušeným ovocem, perníkový chleba, domácí kynutý závin z pekárny, kynutý perník v domácí pekárně, recept pernikova strudl

Suroviny:
voda, cukr, vejce, droždí, tuk hera, mouka žitná chlebová, mouka polohrubá, mouka hladká, kakao granko, sůl, kůra citronová, šťáva citronová, koření do perníku, skořice, povidla švestková, kůra citronová, ořechy strouhané, rozinky, meruňky sušené, lupínky mandlové

Přidat fotografie receptu