Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štafetky III.

Štafetky byly za našeho mládí velmi oblíbené, ale stále se na ně nezapomnělo. Pojďte si s námi zavzpomínat na bílkové nadýchané těsto vonící ořechy a plněné kávovým máslovým krémem. Konce namáčíme do čokolády.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min + tuhnutí

120 min (120 min příprava, + tuhnutí)

Suroviny pro 20 kusů

20kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie40 385 kJ /
9 653 kcal
Bílkoviny189,53 g
Tuky645,26 g
Vláknina15,30 g
Cholesterol 5,42 g
Sodík 1,60 g
Sůl3,36 g
Sacharidy764,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pevně ušlehaných bílků zašleháme cukr a opatrně zamícháme mouku a ořechy. Krok 2: Těsto tenounce rozetřeme na pečicím papírem vyložené dva plechy (pokud se nám povede bílky dobře našlehat, vyjde těsto i na tři plechy). Posypeme moučkovým cukrem a ve středně vyhřáté troubě dorůžova upečeme. Krok 3: Připravíme krém. Máslo s cukrem ušleháme do pěny a postupně přikapáváme kávu. Odloupneme papír, pláty rozkrojíme na poloviny a všechny 4 díly spojíme krémem. Krok 4: V chladu necháme odležet a ztuhnout a nakrájíme na řezy, kterým konce namočíme v čokoládě.

TIP: Návod, jak na dokonalé štafetky

Zveřejněno 4. 11. 2009

Poznámka autorky cathleen

Recept je z kuchařky nakl. Dona., několikrát vyzkoušený, převážně na vánoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štafetky III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zv77

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štafetky III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zv77

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Letos jsem dělala štafetky na vánoce znovu, jen z poloviční dávky (více bílků nemaje):-)) a těsta bylo na dva plechy. Po slepení krémem, odkrájení nerovných okrajů jsem z téhle poloviční dávky měla 20 kusů štafetek.

moc mně zajímá co je ten pandorro jak píše shineon:-?, jinak se také chystám zkusit ty štafetky;-).

Cathleen dnes jsem použila tento krém do ořechových koleček a je skvělý:yes::yes: Rozdělila jsem si ho na menší dávku;-) Díky za bezva recept :-K +15:yes:

Štafetky já peču 20 let,recept je stejný, jen tvar cukroví je "štafetka" a ne řez.Upečené pláty nechám na papíře do druhého dne odvlhnout, pak krájím podélně na 3 pruhy, stáhnu z papíru,na podélné straně nastříkám pruh krému a zatočím k sobě
/podobně, jako roládu, ale jen spojím/.Nechám ztuhnout krém, krájím na 5-6cm dlouhé ŠTAFETKY a konce močím v čokoládě.

Cathleen ty určitě vyzkouším:-p:-pDávám bodík:yes:

:-8Povedly se, krásné!!!:yes:

Dnes jsem udělal a nemají chybu. Přidávám foto a bodík.:yes:

MNAMKA
:-):-*

Věrko., ale to není recept na laskonky....laskonky jsou něco úplně jiného:-!
....a nechtěla by ses u nás už zaregistrovat?:-)Chodíš sem pravidelně a třeba tuto připomínku k tvému příspěvku bych ti, kdybys byla zareg., mohla poslat vzkazíkem, ať ji nepřehlédneš. Tak co?;-)

:-O:-O 22 bílků... tak to nenastřádám. leda, že bych obešla sousedky :-D:-D:-D Ale chtěla bych to udělat, jsem strašně zvědavá.;-)

Vloni jsem si koupila formu na laskonky, tak to bude určitě vyzkoušeno. Díky.

Tak tohle dávám k oblíbeným, chci letos péct zase Pandorro a z toho mám 9 bílků, z vánočky 6... no ono se to nastřádá...:yes:

Cathleen,Špagi díky - to je pomalu asi 22 vajec.:-))Tak to chápu,že se na to střádají bílky do mrazáku.:-))Ale je to lákavé a asi to stojí za to.:-p

:-8 Určitě vyzkouším,štafetky máme rádi:-p:-p:-p:yes:

Ještě k té váze - záleží na velikosti a druhu vajec. Ale průměrné vejce M váží mezi 53 - 57 g. z toho bílek cca 33 g a žloutek 20 g. Jinak u nás se traduje, že prostě 1 bílek = 30 g a tím se řídím, a nezklamalo nijak, i pro počítání je to pak jednodušší.

:-))Simčo, to absolutně netuším....na tento recept a výrobu štafetek jsem přešla proto, že jsem se dověděla, že se bílky mohou mrazit a mně jich dost zbývalo. Tedy....dost - šetřila jsem si je do mrazáku na vánoce skoro celý rok. Můžu ti doporučit jen zvážit jeden bílek a 650 g tím vydělit. (Je jich fakt hodně)

Cathleen,prosím kolik je to bílků přibližně vajec,ráda bych měla představu.Díky moc:-))

Myslím, že jsme to sloupávali ještě z vlažných. Jsou opravdu tenké a sloupnout to jde dobře. Však vyzkoušejte a uvidíte;-)

:-)Zapomněla jsem napsat, že fakt chutnají jako kupované. Manžel je miluje a může se po nich utlouct.

Jiřička 4. 11. 2009 11:44
Dobrý den, mám dotaz ten pečící papír se má sloupnout po vychladnutí, nebo když je placka ještě teplá. Děkuji za odpověď. J.

:-p:-p:yes::yes: a že se krém určitě využije - vidím doma, naopak mám strach, aby vůbec zbyl tam, kam má:-D:-D

Určitě na vánoce upeču,:yes:ale asi je napřed zkusím,:-Oještě jsem je nikdy nedělala a máme je rádi,uděluji první bodík:yes:

Tématické fráze:
stafetky, štafetky recept, štafetka řezy recept, štafetky z celých vajec, kávový krém do štafetek, krem do stafetek, recept na štafetky, řezy štafetky, kávové štafetky, řezy štafetka, kolik váží jeden bílek, kolik váží 1 bílek, kolik vazi bilek, krém na štafetky, štafetka recept, kávový krém na štafetky, výroba štafetek, pečení štafetek, stafetky rezy, recept štafetky

Suroviny:
vejce, cukr písek, ořechy mleté, mouka hladká, cukr moučkový, máslo, cukr moučkový, káva, čokoláda

Přidat fotografie receptu