Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý bramborák

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sykynda sykynda

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 60

60

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 348 kJ /
5 103 kcal
Bílkoviny180,76 g
Tuky41,83 g
Vláknina80,10 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 712 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy973,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, syrové na nejjemnějším a zalijeme vařicím mlékem. Krok 2: V hrnku necháme vzejít kvásek. Krok 3: K bramborám přidáme vejce, majoránku, sůl, česnek a mouku, přilijeme kvásek a necháme kynout. Krok 4: Poté si vymažeme plechy asi 3 velké, vysypeme mákem, nalijeme těsto a necháme ještě 15 minut kynout. Krok 5: Poté pečeme asi 1 hodinu ve vyhřáté troubě.

Zveřejněno 4. 11. 2009

Poznámka autora sykynda

Do těsta je možné dát i škvarky,popřípadě uzený nakrájené na kostičky nebo i houby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý bramborák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1QY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý bramborák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D1QY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Dotaz . Proč mi vždycky při pečení spadne ?? Špatný poměr vařených a syrových brambor ? Přitom to jako pi....c vážím a moje máma to přitom vždycky dělala od oka !

spagetko, to máš pravdu, jen se zapráší a to mají boule za ušima i vyložení masožravci:-p:-p:-8:-))

beloh12 - u této buchty je hooodně krajových variant, vysypání mákem je jedna z nich, jinak bez máku se jen vymaže sádlem atd...Pokud dávám houby, jak píše sykynda v Pozn., tak mákem nevysypávám.Všechny varianty jsou ale :-* :-p:-p

Hluchec - tak říkáme této bramborové buchtě, pečeme ze syrových brambor, přísady jako u bramboráků, kořením nešetříme a pečeme hlavně s anglickou slaninou, během pečení 2x potřeme sádlem a pečeme asi 50 minut, aby byl hodně křupavý. posílám bodík:yes::-)):-))jo a nevysypáváme mákem pekáč, jen hodně vymažeme sádlem

Nadýchaný bramborák, který ozvláštňuje maková chuť. Pekla jsem na horkovzduch při 170°C asi hodinu

;-)Ano špagetko my taky občas dáváme škvarky,nebo uzený,dají se dát i houby.To jsem zapoměla a tak to ihned doplním.

Určitě brzičko zkusím. Jedno z našich nejoblíbenějších jídel je http://www.toprecepty.cz/recept/2569-kureci-smes-s... a bylo by ideální mít najednou upečené větší množství "bramboráčků"

sykynda - Tak my děláme kvasnicový bramborák ze syrových brambor, ty se nastrouhají, přidá kmín, česnek, vejce a kvásek udělaný z vlažného mléka a droždí, osolí, přidá mouka, aby vzniklo těsto jako na litou buchtu, dají se i škvarky a pěkně do červena upeče :-p:-p:yes:. Ale tu tvoji variantu, vyzkouším!!:yes:

Tématické fráze:
kynutý bramborák, kynutý bramborák na plech, bramborák kynutý pečený v troubě, kynuté bramboráky, kynuté bramboráčky, kynutý bramborák ze syrových brambor, bramborák kynutý, kynutý bramborák na plechu, kynutý bramborák ze syrovych brambor na plech, bramboráky kynuté, bramborák na plech z vařených brambor, recept na kynuty bramborak, kynutý bác, kynutá bramborová buchta, bramborová buchta z vařených brambor, recept kynuty bramborak, kynutý bramborák recept, kvasnicové bramboráky, kynutej bramborak, recepty kynutý bramborák

Suroviny:
brambory, brambory, mouka polohrubá, droždí, mléko, vejce, česnek, sůl, majoránka, omega

Přidat fotografie receptu