Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí lopatka na červeném víně

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

smukoo smukoo

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba tepelné úpravy: 180 min

180 min (180 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: asi 7 porcií

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 198 kJ /
6 501 kcal
Bílkoviny486,73 g
Tuky420,63 g
Vláknina77,30 g
Cholesterol 855 mg
Sodík 3,73 g
Sůl9,00 g
Sacharidy165,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do strednej misy vložíme cibuľu, cesnak,prilejeme červené víno a olivový olej. Zbytok korenín dobre rozdrvíme (použil som z robota drtič na kávu) a pridáme tiež do misky. Nakoniec dochutíme soľou. Krok 2: Srnčiu lopatku dôkladne prešpikujeme údenou slaninou a vložíme do pekáča, v ktorom sa bude mäso piecť a dobre ju z oboch strán polejeme vytvoreným pácom. Zbytok nalejeme do pekáča. Krok 3: Mäso marinujeme v chlade 3 dni, pričom, kedy nás napadne ho otočíme a polejeme pácom. Krok 4: Po marinovaní prikryjeme alobalom, pridáme asi 1,5 dcl vody a pečieme v trúbe 2 hodiny pri 150°C. Krok 5: Potom mäso odokryjeme, prevrátime a pri tej istej teplote dopečieme do mäkka, za častého polievania výpekom. Prílohou môžu byť roztlačené zemiaky, zmiešané s mliekom a maslom, posypané nasekanou pertžlenovou vňaťou.

Zveřejněno 6. 11. 2009

Poznámka autora smukoo

... ja to jedávam (s partiou kamarátov) s chlebom a zapíjame červeným vínom (ja kofolou)...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí lopatka na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6XBQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí lopatka na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6XBQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Richarde, zvěřina je mi hodně blízká. Posílám šestý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

Srnci a cervene vino - kombinace, ktera si zaslouzi bodik.:yes:

Já jsem jedla kdysi z divočiny jen jelení guláš a moooc bych si dala tady tu dobrůtku už od pohledu:-p:yes::yes:

Já zvěřinu miluju.:-p :yes::yes:

Smukoo:-)bezva recept:-p.Zrovna mám v mrazáku pěkné srnčí,tudíž ho asi brzy zkusím na tvůj způsob;-)-jen zapíjet ho budu dobrým červeným:-8.A boďku si dovolím dát už teď-takže první letííí:-D.

Tématické fráze:
zverina na vine, receptyzvěřina, srnčí maso na víně, babicovy dobroty recepty zverina, recepta zvěřina, jelení lopatka, zvěřina na červeném víně, zvěřina recepty, snčí guláš, kanci lopatka, zvěřina na víně recepty, snčí, recepty zvěřina srnčí, zvěřina na vině - recept, vepřová lopatka, vaření a receptyzverina, srnec na víně, recepty zvěřina na víně, recepta ze zvěřiny, nova babicovy dobroty recepty zverina

Suroviny:
lopatky srnčí, slanina uzená, jalovec, pepř, bobkový list, koření nové koření, kmín celý, zázvor mletý, cibule, česnek, olej olivový, víno červené

Přidat fotografie receptu