Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maggické šťavnaté kuře

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iljusa Iljusa

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 276 kJ /
1 022 kcal
Bílkoviny233,00 g
Tuky10,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 550 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V receptu se doporučuje maso vložit do sáčku, zasypat směsí, protřást, aby se maso rovnoměrně obalilo v koření. Krok 2: Dala jsem omyté, naporcované maso do misky, nasypala na něj směs koření, promnula a poté vložila až do sáčku (který se mi zdál velmi slabý a asi by nevydržel protřesení). Krok 3: Sáček s masem se uzavře přiloženou sponkou a vloží do peč. nádoby. Krok 4: Pečeme cca 50 minut při 200 stupních C. Krok 5: 10 minut před koncem výrobce doporučuje sáček roztrhnout pro ty, kteří chtějí křupavé masíčko.
Nevím, kde soudruzi z NDR udělali chybu, mě sáček po půl hodině pečení "bouchl", takže jsem dopékala velmi opatrně. Přesto maso bylo velmi chutné.
Podáváme s bramborem a zel. přílohou, příště bych udělala bram. kaši.

Zveřejněno 6. 11. 2009

Poznámka autorky Iljusa

Inspirováno: f. Maggi

Recept najdete také na stránkách http://www.zdravavarecka.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maggické šťavnaté kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Y0G

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maggické šťavnaté kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Y0G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Pobavily mě nápady a komentáře k tomuto receptu. Pekla jsem maso / nejen kuřecí / v pytlíku mockrát. Pytlíky se dají koupit snad v každém supermarketu. Jenom pytlíky, bez koření či něčeho jiného. Připravila jsem si pokrájené syrové brambory posypané solí a kořením dle mého výběru, přidala zeleninu - mrkev, papriky, řapíkatý celer -jak je libo, cibuli a česnek, kousky masa nebo i celé kuře posypané kořením a osolené, opepřené, možno i opaprikované, vše narovnala do sáčku, zašpendlila oba konce připraveným drátkem přiloženým k pytlíkům, 1-2x sáček propíchla a šup s ním do trouby, pro jistotu do pekáčku, aby mi ani kapka šťávy neunikla. Těsně před dopečením jsem sáček prostřihla, aby masíčko i brambůrky dostaly barvu a kůrčičku. Nejen maso, ale i brambory jsou neuvěřitelně lahodné, nasáklé šťávičkou z kuřete. Do toho pytlíku můžete přidat co vás napadne. Třeba kysané i hlávkové zelí, jakékoliv koření nebo bylinky atd. Vyzkoušejte a nebojte se nějaké chemie, pečete jenom to, co do pytlíku vložíte. Všechny chutě se nádherně propojí a je to velká dobrota. ;-):-8

Monika: Zklidněte hormony, ona i polévka z pytlíku se dá chutně uvařit, jen se to musí umět ;-);-);-);-) A v tomto receptu se používá pečící pytlík, který je výbornou pomůckou:yes::yes::yes::yes:. Taky se to musí umět, takže neodsuzujte a zkuste;-);-);-);-)

Recept,ktery je z "pytliku" tu nema co delat,to je opravdu jak kdybyste tu popsali polivku z pytliku nebo kasi v prasku,to neni vareni,:-((zamyslete se lidi:-//:no::no::no::no::no::no:

Já s těmito sáčky peču často. Aby nebouchl, udělám vždy párátkem jednu díru nebo víc. Je to napsané i v návodu, že se sáček má propíchat. Jsem s tím spokojená a začala jsem si kupovat i samotné sáčky na pečení v drogerce a peču s kořením, co si s míchám sama. Nikdy se mi sáček k plechu nepřipekl :)

jde to péct v klasické plynové troubě?

Igelit se pripekl k plechu,nejde to nijak odstranit,takže plech je zku*venej...:-/:-/:-/:-/

To tu za chvíli najdeme recept jak uvařit polévku z pytlíku ne? čekala jsem aspoň nějakou invoaci - a nic. a kuře v sáčku pekli už naše babičky. takže žádná novinka to není. pytlík se musí před pečením propíchat třeba vidličkou. i to píše výrobce "magického" kuřete na pytlíku. Takže emulgátorům a pytlíkům zdar. teda spíš sbohem. :no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::-// Omlouvám se za kritiku,ale podle mě, recpet, který opíšu z instantního sáčku tady nemá co dělat.

Tak jsem upekla - viz recept, sáček bezva,ale musí se propíchat-já např.píchám špejličkou na maso, asi tak 10 ďůrek;-) a kuře šťavnaté a upečeno do červena, ani jsem nemusela odkrývat a dopéci, v sáčku bylo:-p

Práve som sáček aj s kuraťom vybrala z trúby a vyzerá to moc dobre:-p:-pUž som takto piekla druhý krát,na obale Maggi nápadov píšu,že treba pár krát prepichnúť,ja som to tak urobila a zatial sa mi vždy podarilo,nič neprasklo,ale sáček sa pritom nafúkol a mäsko je šťavnaté:yes:Pridám fotky;-)+bod

mě se to taky stalo,že prasknul,ale bylo to tím,že jsem si špatně přečetla návod a nepropíchla pytlík.

Báro - neregistr. - nepoužívat klasickou potravin. folii, na pečení jsou speciál. sáčky.

Dá se upéct kuře v pečící folii?

Ty sáčky se dají koupit i samostatně. Prodávají je v hypermarketech u podobných věcí jako je pečící papír a tak. V tescu balení 8ks za necelých 70Kč, ale určitě půjdou sehnat i levněji. V návodu radí odstřihnout horní roh sáčku (eliminace exploze;)

Iljušo:-)teď koukám,že jsem to napsala špatně:-(.Měla jsem jako ty Šťavnaté s česnekem a bylinkami,ale příště zkusím přidat ještě více česneku a bylinek-mám ráda výraznější chuť těhle ingrediencí:-p.Sodovko:-) ano-v půlce sáčku je kořenící směs a v druhé je schovaný sáček s drátkem na utažení;-)

Sodovka já už jsem to párkrát dělala a nic mi neboucho, to jsem asi měla štěstí, co?:-O. Já to vždycky před koncem malinko rozstříhnu, aby se udělala kůrčička a zatím teda všechno ok.;-) Ale Josifek má teda taky super nápad! Kde na to ti lidé chodí, že?:-O

Tématické fráze:
pečící sáčky, stavnate kure, pečící sáčky na maso, kuře v sáčku, pečící pytlíky, kuře pečené v sáčku, pečící pytlík, kuře v pečícím sáčku, pecene kure v sacku, sáčky na pečeni masa, pečení v sáčku, stavnate pečené kuře, pečené kuře v pytlíku, kuře v pytlíku, sáček na pečení, kuře v pečící folii, pytlíky na pečení, pečící pytlíky na maso, pečení masa v pytlíku, sacky na peceni

Suroviny:
maso kuřecí, maggi nápady - šťavnaté kuře,

Přidat fotografie receptu