Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Upečená naložená krkovička

Klasická česká kuchyně se bez vepřového prostě neobejde. Vyzkoušejte recept na marinovanou krkovičku, která se po upečení bude rozplývat na jazyku. Pořádně šťavnatá a chutěmi nabitá porce potěší každého a bude vonět až k sousedům.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min + 3 dny naložení masa

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava, + 3 dny naložení masa)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 238 kJ /
2 686 kcal
Bílkoviny301,58 g
Tuky156,31 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 720 mg
Sodík 823 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy16,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vykostěnou krkovičku v kuse osolíme a opepříme, posypeme kmínem, pomažeme olejem, uložíme do lednice a necháme marinovat 3 dny. Krok 2: Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme a vložíme do pekáče. Přidáme bobkový list a nové koření, které nám maso a výpek pěkně provoní. Krok 3: Pečeme zakryté necelé dvě hodiny při 220 °C, pravidelně podléváme výpekem. Krok 4: Před dopečením asi na 20 minut odkryjeme, aby mělo maso kůrčičku a výpek pěkně zezlátnul. Jako přílohu můžeme podávat šťouchané brambory.

TIP: Jak připravit šťouchané brambory

Zveřejněno 7. 11. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Upečená naložená krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVrm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Upečená naložená krkovička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVrm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Ivulinko moc jsme si pochutnali, vaše recepty nikdy nezklamou, posílám další bodík:-K:yes::-)

lubinko, moc mě váš komentář potěšil, asi toto nebyl první recept, podle kterého jste vařila a já jsem z toho nadšená, děkuji:-K

Včera jsem stejným způsobem upekla vepřové plece, od krkovičky bylo k nerozeznání.

Ivuš, pečená krkovička vcelku je super, šťavnatá:-p:-p:-p. Posílám zasloužený 13.bodík a link na můj recept;-). :-!:-)):yes::yes::yes: http://www.toprecepty.cz/recept/7944-pecena-krkovi...

TAK TO BERU +bodík

Ivulinko:-)dělám velmi podobně-nakládám i s cibulí a česnekem;-) a tak vím jaká je to dobrůtka:-p.Boďka č.10 letí a já díky za připomenutí;-).

+ 9 :yes:

Kurňa, zase takové dobré masíčko! Ivulinko, ráda bych to také naložila na 3 dny, ale pochybuju, že bych to vydržela;-)jak je maso, tak nemám stání a chutě mě mučí:-D ale sakryš, že bych naložila:-?mám jí v mrazáku. Jasnej bodík:yes:

:yes::yes::yes::-p+6

:yes::yes:Ivi, to je dobře, že se rozmázla, jinak bych ji asi slízala z monitoru:-D:-D

+4

:-p:yes:+3.

vypadá velmi chutně

:yes:;-)

Tématické fráze:
pečená krkovice nejlepší recepty, vepřová krkovice nejlepší recepty, krkovice nejlepší recepty, naložená vepřová krkovice, vepřová krkovice naložená, krkovice v celku nejlepší recepty, nejlepší recepty z krkovice, jak naložit vepřové maso na pečení, nalozene maso na peceni, jak naložit vepřovou krkovici, jak naložit maso na pečení, nejlepší recepty z vepřové krkovice, pečená vepřová krkovice nejlepší recepty, pecena krkovice nakladana, naložení masa na pečení, krkovice v celku, naložená vepřová pečeně, krkovička v jogurtu, nejlepší recept na krkovičku, pecena krkovice z divocaka

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, kmín celý, olej, bobkový list, koření nové koření, cibule, česnek

Přidat fotografie receptu