Upečená naložená krkovička
Klasická česká kuchyně se bez vepřového prostě neobejde. Vyzkoušejte recept na marinovanou krkovičku, která se po upečení bude rozplývat na jazyku. Pořádně šťavnatá a chutěmi nabitá porce potěší každého a bude vonět až k sousedům.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 238 kJ / 2 686 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 301,58 g |
Tuky | 156,31 g |
Vláknina | 9,10 g |
Cholesterol | 720 mg |
Sodík | 823 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 16,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vykostěnou krkovičku v kuse osolíme a opepříme, posypeme kmínem, pomažeme olejem, uložíme do lednice a necháme marinovat 3 dny.
Krok 2: Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme a vložíme do pekáče. Přidáme bobkový list a nové koření, které nám maso a výpek pěkně provoní.
Krok 3: Pečeme zakryté necelé dvě hodiny při 220 °C, pravidelně podléváme výpekem.
Krok 4: Před dopečením asi na 20 minut odkryjeme, aby mělo maso kůrčičku a výpek pěkně zezlátnul. Jako přílohu můžeme podávat šťouchané brambory.
Zveřejněno 7. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Upečená naložená krkovička
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVrm
Moje poznámka
Upečená naložená krkovička
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVrm
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 44 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Tématické fráze:
pečená krkovice nejlepší recepty,
vepřová krkovice nejlepší recepty,
krkovice nejlepší recepty,
naložená vepřová krkovice,
vepřová krkovice naložená,
krkovice v celku nejlepší recepty,
nejlepší recepty z krkovice,
jak naložit vepřové maso na pečení,
nalozene maso na peceni,
jak naložit vepřovou krkovici,
jak naložit maso na pečení,
nejlepší recepty z vepřové krkovice,
pečená vepřová krkovice nejlepší recepty,
pecena krkovice nakladana,
naložení masa na pečení,
krkovice v celku,
naložená vepřová pečeně,
krkovička v jogurtu,
nejlepší recept na krkovičku,
pecena krkovice z divocaka
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
olej,
bobkový list,
koření nové koření,
cibule,
česnek
Komentáře (14)