Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobrota na jedničku

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 949 kJ /
3 334 kcal
Bílkoviny126,14 g
Tuky122,48 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 1,42 g
Sodík 800 mg
Sůl1,65 g
Sacharidy431,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvaroh utřeme s mletým cukrem, žloutky, olejem a vanilkovým práškem. Listové těsto si vyválíme a přeneseme na studenou vodou opláchnutý plech a na něj natřeme rozmíchaný tvaroh. Krok 2: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C do mírného zrůžovění tvarohu, ale nedopečeme. Krok 3: Bílky si ušleháme do hustého sněhu, přidáme krupicový cukr, vanilkový cukr a lžíci solamylu. Ušlehanou směs natřeme na předpečený tvaroh a zapečeme do zrůžovění sněhu.

Zveřejněno 7. 11. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Vyzkoušené recepty-nové vydání od autorky Lenky Cepkové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrota na jedničku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E8xK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrota na jedničku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E8xK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

hobllinka:Jo? Tak to mám radost!:-))

výbornej zmizel ani jsem se neohlídla :-p:-D

Klarak jéé, úplně jsem zapoměla, že tady mám takový receptík, každopádně děkuji:-))

Moc pěkné. Ukládám, posílám bodík:yes: a vyzkouším:-*

jj jendo dokuť nepřeskočíš neříkej HOP nebo jak to je? 8D

Hani, mi sníh taky trochu klesl, je to malinko vidět myslím i na fotce, jak mám hotový moučník se zapečeným sněhem. Mrknite a tady jde taky solamyl.;-)Já bych zas ocenila, kdyby se mi ten sníh povedl křupavý, ale to bych asi musela šlehat nad parou, nevím.;-)

Dělám podobnou buchtu, ale sníh mi někdy po upečení klesne. Nevíte proč? Sníh pomalu zapékám. Pak troubu vypnu a buchtu nechám v troubě. A i přesto sníh klesne - někdy se úplně proboří. Peču to ale v dortové formě. U tohoto receptu se přidává Solamyl. Myslíte, že Solamyl ten sníh udrží? Já jenom šlehám (5 - 7 bílků) s krupicovým cukrem do hustého sněhu. Děkuji za radu. Hana

Jendo, ne, že bych ti chtěla lichotit, ani náhodou, ale co zvládnu já, tak ty asi taky, ne? Srandisto:-)):-D

Jani, recept vypadá hodně dobře:-p:-p a domnívám se, že to bych mohl zvládnout;-). Už mám uloženo a posílám první bodík do druhé desítky;-). :-!:-)):yes::yes::-K

JanoR:-)dobrota vypadá na jedničku a protože u nás tvaroh hódně můžeme,tak jí ukládám a ráda vyzkouším:-p.Boďka č.9 je už teď tvá;-).

Bibi, díky, vyřídím;-)

Jani, vypadá to dobře, dobré to i bude a je to "rychlíková dobrůtka". Babičku pozdravuj a že jí toho přeju málo-zdravíčko, je důležité a to ostatní může přijít samo:-K. Dávám ti bodíka:yes:

Mami, Jiřík zkusil a pochvaluje si moc :-K

mňam:-p:-p:yes:+5

tak to jsem pekla něco podobného, myslím od Topíků :-p

Tématické fráze:
buchta se zapeceným snehem, dobroty z tvarohu, tvarohová buchta se sněhem, proč klesne buchta, vaření na jedničku, moučník se zapečeným sněhem, buchta se zapečeným bílkem, tvarohové řezy se šlehaným bílkem, tvarohova buchta s bílkovým sněhem, řezy se zapečeným sněhem, buchta s bílkovým sněhem, moucniky se zapecenym snehem, dobroty z tvarohem, buchta ze solamylu, proč solamyl, proč buchta klesne, proc mi klesne buchta, listové těsto klesne, řezy s tvarohem a zapečeným sněhem, buchta se šlehaným tvarohem

Suroviny:
těsto listové, tvaroh, vejce, cukr moučkový, cukr písek, pudink vanilkový, solamyl, olej, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu