Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Minutková krkovička (křehká)

Krkovička je výborná na minutkové úpravy. Mírně prorostlé maso je dokonale křehké a nemá sklony k vysušení, jako třeba kotleta. Základem je vychucená marináda, ve které se nechá maso důkladně odpočinout. Poté už stačí jen osmažit a výborný oběd máte hotový,

Hodnocení receptu je 5,0 (108×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 310 kJ /
313 kcal
Bílkoviny12,73 g
Tuky12,88 g
Vláknina7,35 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 4,04 g
Sůl9,66 g
Sacharidy34,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky z krkovičky nařízneme na pár místech, aby se nekroutily. Pak je z obou stran naklepeme. Krok 2: V misce smícháme a rozšleháme vejce, Solamyl, hořčici, oloupaný a drcený česnek, grilovací koření, gyros koření, sůl, pepř a malé množství oleje. Krok 3: Krkovičku v této směsi namočíme z obou stran, pak ji v misce necháme, přikryjeme a dáme do lednice (nejméně přes noc, ale i déle, až 3 dny). Krok 4: Pak ji vyndáme a když v misce zůstane ještě nějaká směs, natřeme ji na plátky. Krok 5: Maso dáme hned smažit do horkého oleje, po chvílích několikrát otáčíme, aby byla krkovička pěkně propečená. Krok 6: Pak servírujeme.

TIP: Jak se dělí vepřové maso

Zveřejněno 8. 11. 2009

Poznámka autorky Bibinka

K masu jsem podávala dušené fazolky na anglické slanině a cibulce s hranolky. Na minutky máme raději krkovičku, mírně prorostlou, protože je křehká a není suchá jako třeba kotlety.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Minutková krkovička (křehká)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Qwn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Minutková krkovička (křehká)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Qwn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (80)

Dnes uvařeno, ale žádné nadšení se nekonalo. Ta kremžská je do té marinády sladká. Kdo nemá rád maso na sladko...... , radši ať dá obyčejnou, nebo francouzskou hořčici a česnek je taky málo -přidat, co kdo snese.:-K

Už si píšu do nákupního seznamu, dokoupit Gyros a Kremžskou! <3

Výborné :-) vytisknuto a bude častěji :-)

Náš nedělní oběd. Maso naložené od soboty. Bylo to moc dobré. :-)

Vynikajici:yes: naložila jsem včera, byla dnes k obědu s pečenými bramborami a tatarkou. Maso opravdu křehoučké ;-)

hudaska1: Jsem potěšená, že chutnalo a děkuji, že jsi zkusila.....

Mňamka,která vypadá nádherně.Dávám do oblíbených a bodík :yes:

Mňam, je to presne podľa mojej chuti <3 Ja robievam len tak namarinovanú v oleji s korením a na grilovacej panvici a presne túto istú prílohu... Dobrota velikánska. Robievam tak aj kotletu a neni suchá. Treba ju ale opekať rýchlo a krátko, lebo inak sa vysuší.
No a teraz nezaspím, lebo furt budem mať pred očami tvoju nádhernú fotku:yes:

nigina: Nigi, tak už si se určitě vyspala a před očima už nemáš krkovičku:-D Já Ti děkuji za pěkný komentář a mám radost, že chutnalo :yes:

Dnes jsem masičko naložila, to bude zítra dobrůtka, už se moc těším, ještě jednou díky za bezva recept:-K

lubinka: Lubinko, tak zítra písni, jak chutnalo ;-)

Hambro, solamyl tam patří a to 1 lžíce. Děkuji, že jsi si všimnul a také jsem ho dopsala do surovin:yes:

V postupu je solamyl, v surovinách ne. Předpokládám, že tam má být. Ale jaké množství prosím?

Lucka: Lucinko, to mám radost, že chutnalo ;-):yes:

Bibinka:Dneska jsem masíčko osmažila a měla sem aj krkovičku i kotletu a obe výhorné.Určite receptím zopakuju ;-)

Lucka:Dejte Lucko vědět,jak vám chutnalo;-):-K

Bibinka:Mockrat dekuju.zitra nalozim a vyzkousim uz se tesim

Lucka:Lucko,toto moje množsví je na 2-4 plátky masa a pokud jich chcete dělat víc, tak si to lehko odhadnete a aby jste toho neměla zbytečně moc, uděláte tohle množství a když se vám bude zdát, že nevyjde lehko si přiděláte nějaký trošek;-):yes:

Tématické fráze:
krkovice nejlepší recepty, krkovička, vepřová krkovice recepty minutky, krkovička jako minutka, recepty z krkovice, recept na krkovici, krkovice recepty, nejlepší recepty z krkovice, jak naložit krkovici, krkovicka recepty, recept na krkovičku, recepty z krkovicky, krkovice recept, krkovicka recept, co uvařit z krkovice, jak připravit krkovici, jak připravit krkovičku, recepty na krkovičku, recept krkovice, krkovice jako minutka

Suroviny:
krkovice vepřová, vejce, solamyl, hořčice kremžská, koření grilovací, koření gyros, česnek, pepř, olej, sůl

Přidat fotografie receptu