Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opékaný fenykl

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie394 kJ /
94 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky10,45 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: panvicu vymazeme olejom a nahrejeme, naplatkovany fenikel pokladieme a 15 minut opekame na jednej strane a 15 minut na druhej strane. pri konzumacii podla chuti posolime. Krok 2: Surovy fenikel vonia a chuti ako velmi vonavy aniz, alebo pelendrek..neviem to presne definovat, po opeceni ta chut uz nie je taka vyrazna, je to prijemne sladkaste a opecene chuti k masu alebo pomazankovym jednohubkam bajecne. Krok 3: Este som uvazovala, ze ak by som nechcela, aby to bolo take stavnate a preferovala skor suchsiu verziu, tak by som to mohla na peciacom papiery upiect na nejakom nizsom stupni v trube... ale nam to vyhovuje takto.

Zveřejněno 9. 11. 2009

Poznámka autorky vybusna

Vobec neviem, ci je toto recept, a bez najmensieho zavahanie ho dam vymazat, ak usudime, ze je to hlupost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opékaný fenykl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVyN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opékaný fenykl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVyN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

mohu se zeptat da se konzumovat i syrovej dekuji

dasa: V pohode. Do šalátov dávam zásadne surový, nakrájaný na tenšie rezančeky. A je veľmi chutný. ;-)

Zobrazit starší odpověď

Určitě receptík nechat , dnes jsem dělala fenykl poprvé a tak jsem hledala nějaké receptíky . Myslím , že jsem se do něj zamilovala určitě přidávám do našeho jídelníčku. Grilovala jsem ho na grilu s cuketkou a červenou cibulí a je výýýborný Bodík je tam :yes::-)

pipre: pipruska to je krasne foto!!!!!!!!!!!!!! To moje je priserne, ocividne moje zaciatky.....:-8 a dakujem za vyskusanie

Dnes jsem takto fenykl upravila a jsem mile překvapená chutí. Zůstal mně kousek ze včerejška a udělala jsem si k němu karbanátek ze šmakouna se sojovými granulemi. Přidám foto a bodík jsem dala už dřív:yes:+

supr :yes:

Fenykl čerstvý je též možný nakrájet na měsíčky s cibulí a posypat tím okořeněnou rybku,nejlépe čerstvou přidat na to lupínky čerstvého másla a zapéct v troubě. Opravdu to stojí za vyzkoušení.

Výbušná,přimlouvám se též recept nemazat.Je to inspirativní hlavně pro ty jako jsem já,že jsem nevěděla,jak bych čerstvý fenykl upravila,stojí to jistě za vyzkoušení.Dávám bodík:yes:

Mam fenykl rada ve vsech podobach:-p. Jako jedina z rodiny - jako vzdy u dobrych veci:-S. Tobe bodik.:yes:

vybusna, sladké to snad není:-)):-D a líbí se mi to;-):yes:

Výbušná díky! Úplně jsem se z toho zapomněla vyjádřit k feniklu, vůbec ho v této podobě neznám, znám jen koření, ale tak jsem zvědavá jak chutná, že si ho snad koupím a vyzkouším;-)

Výbušná, jen tu ten recept nechej. Přiznám se, že je pro mne hodně zajímavý. Fenykl znám moc dobře, ale používám zatím jen semena nebo směs heřmánku, anýzu a fenyklu k přípravě čajů, když mám někdy zažívací problémy, ale v takovéto úpravě jsem ho ještě nezkoušela. Já mám fenykl ráda, takže bych ho mohla zkusit použít i jinak, než čaj..právě jsi mne inspirovala k tomu, abych si o jeho užití přečetla něco víc i na netu:-) Jeho užití je fakt široké.:yes:2.

Výbušná, prosííím, nevím jak se to stalo, ale vlítla mi k tobě moje fotka-jsem z toho úplně zmatená:-O, buď tak zlatá a vymaž jí u sebe. Díky moc.:-*

jj - ten střepeček :-D ;-)děláš mi chutě

myslis tu strapatu?...ta nebola v tomto...kusok bol schovany v srdiecku a to som dala na panvicu

jen to tady hezky nechej, dost často se setkám s lidmi, kteří fenykl neznají, natož jej upravit ;-) Máme ho rádi, dost často jej peču s kuřátkem, bramborem :-p Kam si dala tu zelenou nať, doufám, že jsi jí nevyhodila :-O Máš ode mne bodík :yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
fenikl recepty, čerstvý fenykl recepty, cerstvy fenykl, fenikl, čerstvý fenikl, fenikl bulva, recepty z feniklu, fenikl recept, recepty fenikl, čerstvy fenikl recepty, jak upravit fenikl, čerstvý fenykl recept, příprava fenyklu, recepty s fenyklem, fenykl čerstvý, úprava feniklu, recept fenikl, fenykl příprava, maso na fenyklu, příprava feniklu

Suroviny:
fenykl, olej olivový, sůl

Přidat fotografie receptu