Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky ze Slovenska

Není nad mnoha lety prověřený recept na perníčky. Tento je přesně takový a budete-li se řídit přesným postupem, upečete si výborné perníčky nebo krásnou vánoční dekoraci. Těsto se nechává odležet jen chvilku, takže je můžete vykrajovat a péct tentýž den.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petulen petulen

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min + doba odpočinku těsta

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, + doba odpočinku těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 718 kJ /
3 996 kcal
Bílkoviny85,54 g
Tuky109,48 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 3,78 g
Sůl1,01 g
Sacharidy658,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na vál prosejeme mouku přidáme rozpuštěnou Heru a med a ostatní suroviny. Zpracujeme tužší těsto. Krok 2: Těsto necháme 1 hodinu odpočinout v ledničce. Rozválíme na 0,5 cm vysoký plát a vykrajujeme tvary dle libosti. Krok 3: Vykrájené perníčky klademe na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 8 až 10 minut. Ihned po vyndání z trouby potřeme rozšlehaným vejcem.

TIP: Jak připravit perníčky - rady a vychytávky

Zveřejněno 10. 11. 2009

Poznámka autorky petulen

Recept mám z časopisu Lidové recepty, vychází 4krát do roka a jsou v něm úžasné recepty. Z tohoto těsta peču perníčky každý rok už asi devět let. Dcerce dělám chaloupky do školy na vánoční dekoraci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníčky ze Slovenska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8or

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníčky ze Slovenska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8or

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

nádherné:yes::yes:, dávám bodík.

Peťko, za krásnou chaloupku ti devátý bodík posílá Jeníček bez Mařenky;-):-). :-!:-)):yes::yes::-K

Máš bod od přistěhovalé Pardubačky ;-) :yes: Recept je skvělý - líbí se mi, že je tam Hera, máslu totiž moc nefandím. No a ta chaloupka je prostě jako z pohádky :-K

Všem vám moc děkuji:-K:-*

Tady není co dodat :yes:jen poslat bodík:-))krásné

Petulen, jsi moc šikovná, ta chaloupka je krásná:yes:+6

Petulen, to je krásné dílko:yes:jak vidím jsi moc šikovná a specielně na pečení sladkých dobrůtek. Já sladké nerada, jedině, že bych si místo toho komínu dala šišku salámu:-D, ale boda ti dávám:yes:

Krásná chaloupka.:yes: ;-)

:yes:

Moc hezké!:yes:

Petulen:-)perníkovou chaloupku si peču doma na ozdobu(i s Jeníčkem a Mařenkou:-D) a než jí stačíme sníst,tak si jí manžel po Vánocích odnese do práce a tam jí s kolegy sloupe peníček až na podlahu:-p:-D:-D.Posílám ti boďku za krásně zdobenou chaloupku a myslím,že ani mě to letos asi nemine;-).

Tématické fráze:
recepty lidové recepty, časopis perníčky, perníky ze slovenska, perníčky na dekoraci, časopis perníky, lidové recepty, časopis lidové recepty, vánéční dekorace, pečená perníková chaloupka, vánéční cukroví, slovenské cukroví, zdobení peníčků, časopisy perníčky, vánéční perníky, perníčky, cukroví na slovensku, vánoční dekorace z perníků, hera perníčky, perníková chaloupka pečená, perníky že slovenskaz

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, med, vejce, skořice, koření do perníku, soda jedlá, vejce

Přidat fotografie receptu