Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kyklopovo oko

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 391 kJ /
333 kcal
Bílkoviny27,34 g
Tuky23,81 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 816 mg
Sodík 313 mg
Sůl0,66 g
Sacharidy2,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lunchmeat nakrájíme na 3-4 kolečka a pomocí kulatého vykrajovátka na cukroví v každém vykrojíme otvor. Krok 2: Lunchmeat z jedné strany opečeme, otočíme a do otvorů nasázíme vajíčka, která mírně osolíme. Krok 3: Na mírném plameni smažíme tak dllouho, až je i bílek zcela usmažený. Podáváme s bramborovou kaší nebo s mačkanými brambory s cibulkou a libečkem, zdobíme kyselou okurkou nebo jakoukoliv zeleninovou oblohou. Na každý žloutek můžeme kápnout kapku čili koření nebo mírně zaprášit sladkou paprikou.

Zveřejněno 10. 11. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Hrníčkové recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyklopovo oko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r8YB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyklopovo oko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r8YB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Inka1:;-)

:-D Tak tohle znám z dovolených pod stanem. Jako malá , tenkrát ty konzervy byly tak nějak lepší. :-D byla to Mńamka :-p Dnes bych asi na tu odvahu neměla .:-// Ale díky za připomenutí . Zkusím z domácí sekanou :yes:

Tak dnes jsem to udělala a je to MŇAMKA!!!!!!

Jani, tak tohle nám mamča dělávala, když jsme byly děti a strááášně nám to chutnalo!:-p Je fakt, že jinak chutnaly i ty konzervy, které byly dřív... Ještě jsem si vzpomněla, že to občas dělávala z kupované sekané. Tuším, že se jmenuje domácí a dneska jí taky prodávají. Tobě bodík za připomínku a za krásné fotky!:yes:

Jani, zajímavý veselý talíř, jenže kde sehnat ten voňavý lančmít:-p:-p, který znám z mládí:-? Posílám osmý bodík.
:-!:-)):yes::yes::yes:

Hanule, já tomu, co píšeš říkám pštrosí vejce, taky dobré;-)

Podobné mi vařila babička, když jsem byla malá, jen místo lunchmeatu používala sekanou, do té balila celá natvrdo vařená vajíčka, obalovala to v trojobalu a říkala tomu Sandokanovy oči :-)) Za vzpomínku dávám bodík :yes: ;-)

Jani ,paráda,vypadá to tak exkluzivně, že jsem si původně myslela ,že je to nějaký steak.Sobotní oběd je vyřešen.díky.A ty brambory skvělý nápad,miluju libeček ,jak ho mám dávám jej skoro všude.

Díky, jo, když je člověk po flámu, je to aspoň hned:-!:-)):-D

:-p:yes:+5.

Zkoušela jsem to kdysi i z doma upečený sekaný, taky to bylo dobrý. Moniko, s tím nic nenadělám, nemládnu ;-)

mňam.ta připomínka o mládí od zizaly sedí;-)

A jéje, kdysi jsem to dělávala, tak jsi mi to Jani připomněla a máš to pěkný, i ty brambůrky;-)Dávám ti boďana:yes:

Jaruš, máš recht, máš recht:-)):-D. Teď to za moc nestojí, ale dalo by se to určitě vytvořit i z gothaje;-). Taky se pokazil, ale tady v jednom malém obchůdku je moc dobrý;-)

ÁÁÁ, pokrm mládí, když ještě lančmít za něco stál;-)Ty šťouchaný brambory vypadají super :-p:yes:

zizala: souhlas.Tahle hmota v dnešních konzervách,která se ani nedá opéct,protože se rozpadne, se nedá konzumovat.O chuti ani nemluvě!:-//

Baruš, to jsou brambory s cibulkou a libečkem:-)):-D:-)):yes::yes:

Uplne ty ocka na me mrkaj,(ze by po prohyrene noci;-):-))) Moc hezky napad a hezky i kopecek salatu vedle - je to bramborak?:-K Bodik numero 2:yes:

skělá rychlovka:yes:

Tématické fráze:
sandokanovy oči, domácí lanšmít, domaci lansmit recept, kiklopovo oko, flam steak, kyklopovo oko jídlo, domaci lunchmeat, lunchmeat recept, domácí lunchmeat recept, jidlo kyklopovo oko, recepty z lanšmitu, kykoopovo oko recept, lunchmeat v trojobalu, domácí lanšmít recepty, lunchmeat večeře, top recepty lunchmeat do trouby, pokrm z lunchmeatu, pokrmy s lansmitu, kiklopovo oko recepty, pokrmy z lanšmitu

Suroviny:
luncheon meat konzerva, olej, vejce, sůl, chilli

Přidat fotografie receptu