Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejjednodušší syrečková pomazánka

Milujete pověstné tvargle čili olomoucké tvarůžky? Můžete si z nich připravit naprosto fantastickou domácí pomazánku. Aromatický sýr obsahuje málo tuku a hodně bílkovin, takže tuhle pomazánku klidně považujte za zdravou dobrotu.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 591 kJ /
1 097 kcal
Bílkoviny57,20 g
Tuky91,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 305 mg
Sodík 3,34 g
Sůl8,30 g
Sacharidy11,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrečky nakrájíme na velmi drobné kostičky, vložíme do šroubovací sklenice. Krok 2: Zalijeme smetanou ke šlehání tak, aby byl sýr potopený (v poměru jedno balení sýrů na 200 ml šlehačky), pevně uzavřeme a uložíme na tři dny do ledničky. Krok 3: Po třech dnech vyndáme, je-li potřeba promícháme a pomačkáme vidličkou a mažeme na chleba.

TIP: Jak využít tvarůžky ve studené kuchyni - recepty na jejich využití do pomazánek a salátů

Zveřejněno 10. 11. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejjednodušší syrečková pomazánka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xnlz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejjednodušší syrečková pomazánka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xnlz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Mně to po pěti dnech začalo kvasit,je to tak v pořádku ?

Super!!!! měla u nás velký úspěch:-) děkuji :yes: budu dělávat častěji:-p

Já buď spařím cibuli a nebo jí nahradím porkem.Má jemnější chuť jako pažitka a nedělá mi problémy jako cibule.
Třeba pomazánka z tvarohu a jedním taveným sýrem, porek, já dávám tu bílou část ta zelená je tuhá no a buď naředím pivem a mám pivní sýr(vhodné na pivase přidat 100g nivy) ,nebo smetanou a mám pažitkovou pomazánku.U obou to nechám do druhého dne uležet,tvaroh ztratí svou tvarohovatost a pomazánka má lepší chuť.
Samozřejmě sůl,pepř či kmín nebo papriku dle chuti.
Hezký den:-)

Jdu akorát vyzkoušet, dělám z goudy (20dkg Goudy rozstrouhat na jemno a přidat 1 šlehačku - zamíchat a nechat půl dne - podle potřeby dosolit, dopepřit, může se přidat pažitka) a kdo ochutnal, tak moc chválil, tak tohle bude na 100% taky dobrůtka...:-8

Jednodušší a lepší tvarůžkovou pomazánku neznám :yes: Dělám ji asi dva roky (pokaždé ji jednou denně promíchám a tu a tam musím trochu šlehačky přidat, aby se nelepila)va zatím chutnala všem milovníkům tvarůžků a občas dokonce i těm, kteří je rádi nemají. Je opravdu skvělá, vyzkoušejte:-!;-) P.S. Pro tvarůžky jezdím do Německa: nevím proč, ale 200 g tam vyjde na cca 37 Kč:-S

Nakoupeno, naloženo a hrooozně se teším, už teď slintám :yes:

Tento týden jsem jí udělala, zatím jsem ještě tak dobrou nejedla.
Je velmi jemná, ale přesto je chuť tvarůžků cítit. Zkusila jsem do části pomazánky zamíchat kousek taveného sýra Matador s romadurem. Nebylo to špatné, ale potlačila jsem tím chuť syrečků, což byla škoda.Opravdu je nejlepší nic nepřimíchávat a rovnou konzumovat. Vzala jsem ochutnat kolegyni do práce a už loudila recept, jak ji chutnalo. :-))Super a ještě jednou super:yes:.

Milá Elizo, vyzkoušela jsem tvou tvarůžkovou pomazánku a musím konstatovat, že je to ukrutánské dobrotisko:-!:-)) budu dělat znovu protože už nic nezbylo a než jsem vytáhla foťák tak už nebylo co fotit. Suprový rcp dík za inspiraci:yes::yes::-)):-K

Na téhle pomazánce je nejhorší že se musí čekat ty tři dni.

Jsem ráda, že chutná. Také jsem už dlouho nedělala, musím to napravit.:-)

Na tuhle pomazánku jsem narazila teprve teďko. Hned jsem jí udělala a musím říct že je moooc dobrá. Dneska jsem koupila další syrečky a budu jí dělat znova. Tentokrát rovnou mám syrečky dvoje. Snad to bude pro 3 lidi na jedno namazání stačit. Elizo díky za báječný recept.

Dnes som kúpila syrečky aj šľahačku. Tri dni sú veľmi dlhá doba...

Veroniko, potěšení je na mé straně - jsem ráda, že jste si pochutnali a děkuju za komentář. :-K

naprosto luxusní pomazánka, rychlá příprava a ještě rychlejší konzumace. Děkuji za inspiraci.:yes::yes::-O

Tak už tuto pomazánku dělám potřetí.Je výtečná.:-p Můžu jen doporučit.:-p:yes:

Eli,tak jdu splnit slib.Pomazánka je úúúúúchvatná:-p:-p,mám už druhý chleba a nevím,nevím jestli to je dnes poslední. Měla bych asi nechat taky zbytku rodiny.:-D

Určitě dám vědět, jen doufám,že AŽ v pátek.;-):-D

Drahuš :-), to musíte vydržet ;-), jinak to nebude ono... I když - také jsem tím občas míchla a oblízla vidličku...:-D:-D
Doufám, že se ozveš a hlavně, že bude chutnat!

Eli, tak jsem dnes naložila a už se těším na výsledek.Nevím jestli to ty tři dny vydržíme.:-p

Děkuji všem za komentáře a body a doufám, že už někdo nakládáte!!! ;-):-))

Elizo:-)jednoznačně ti letí boďka č.13(šťastná;-)) a my si jistě pochutnáme:-p;-).

Eli, parádně to smrdí až sem!;-) Bodík!:yes:

Dělala jsem se zakysankou.:yes: ;-)

me cim dal tim vic mrzi, ze tu syrecky nemame.:-S:yes:10:yes:

Eli, krásné fotky :yes: +. Recept určitě vyzkouším - a to hodně brzy:-))

Jani, já mám ve špajzu před týdnem koupené tvargle. Pokud ještě někam samy neodpochodovaly, určitě zítra budou ve smetaně;-).

Jendo, já to samý a zrovna zítra otvírám-mám 4 dny naložené a už se těším;-):-ppříště vyzkouším tuto verzi Eli.

Eli, se smetanou to musím co nejdřív vyzkoušet. Vždy jsem k nakládání "tvarglů" (tvarůžků) používal pivo.
Za voňavý recept a nádherná fota posílám sedmý bodík.
:-!:-)):yes::yes::-K

Také chválím a moc :-p:yes:+6.

To je vidět dobrota:-puž od pohledu;-)posílám bodík:yes:

Jani, také se dělají syrečky se zakysanou smetanou - někdo sem na ně vložil odkaz. Také jsem to jednou zkoušela, ale mně osobně se sladkou šlehačkou chutnají více, nejsou nakyslé. Ale to je o osobních chutích, samozřejmě. O nakládání s mlékem jsem ještě neslyšela, ale možné je vše.
Každopádně cibuli sem nee ;-):-).

Ále, vždyť si povídejte...;-):-D:-D A díky moc za body :-K!

Třeba osmaženou v kaši můžu a mám moc ráda..já jen nesnesu syrovou..Eli klidně tu diskuzi smaž, není k receptu.Jani chápu, moje dcera to má stejně, zeleninu nesní:-((

Luci, vlastně to mělo být tobě, ne Elize, ale ta cibule, když ji mírně osmahneš už není právě syrová. Ale jasně, chápu, všichni všechno nemůžou. Kdybys věděla, jak mi leze krkem zelenina:-//.., ale jím ji, protože ji asi můj organismus potřebuje.

Holky mně celkem nejde o nadýmání, já prostě jen mám osobní problém se syrovou cibulí..to nesním.

Eli, Věrka má pravdu. Já ne, ale Pavla dává takovou spařenou, nebo jen zpěněnou cibuli do zelného salátu, taky pak nenadýmá. Tady tu pomazánku jsem nedávno dělala, byla moc dobrá, jen si nejsem jistá tou šlehačkou, myslím, že tam šlo mléko, ale nevím už přesně. Ode mne rozhodně + :yes::yes::yes:

Eli, ty jedna provokatérko;-)ty dobře víš, že syrečky miluju a tak si to sem dala takhle navečer-já tu slintám jak bernardým, neboj toho boda dostaneš i kdyby jsi to poslala o půlnoci:yes:

Pochvala - řád máš udělen po zásluze.:-)):-))

To je zajímavý receptík. Ještě jsem chtěla reagovat na Lusindu79. Já taky nemám ráda syrovou cibuli a tak když jí mám dávat do salátu nebo pomazánky, tak ji spařím a hned zase přeleju studenou vodou a tak mě nic nedělá. Dokonce bych řekla, že jakýkoliv pokrm, kam se dává syrová, získá na lahodnosti.

Já syrečky(pravda ne moc voňavé) můžu.A ve většině pomazánek je syrová cibule,kterou já bohužel nesním, ale to je můj problém, proto komentuji jen tu Tvou, kterou zkusím.

Lusi, díky...:-8:-K Je to opravdu jemňounká, taková sametová záležitost. Syrečky pěkně mazlavé, uleželé, krásně se roztírají, žádné chuti se "netlučou" a kupodivu nejsou ani moc cítit, něco z toho jejich typického odéru se vytratí, narozdíl od chuti.

Ty Tvoje fotky Eliz...ty by mě navnadily sníst cokoliv.:-DPodobné varianty už jsem četla, jenže já mám problém se syrovou cibulí a pivem, tohle vypadá, že se to smetanou pěkně zjemní..:-*bodík první:yes:

Tématické fráze:
nejlepší pomazánka ze syrečků, sirečková pomazánka, pomazanka ze syrečku, pivní pomazánka ze syrečků, nakládání syrečků, syrečkový salát, tvarůžková pomazánka se šlehačkou, nakládání tvarůžků do piva, recepty ze syrečků, pomazanky ze syrecku, pomazanka ze syrecku s pivem, nakládání tvarůžků, luxusní pomazánka, recept na syreckovou pomazanku, pomazánka ze syrečků se zakysankou, syrečky s pivem, sireckova pomazanka recept, pomazánka ze syrečků a piva, nakládání tvarůžek do piva, pomazánka se syrečky

Suroviny:
sýr syrečky olomoucké, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu