Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třídruhový špíz se šťávou

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 774 kJ /
424 kcal
Bílkoviny45,45 g
Tuky12,94 g
Vláknina7,30 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 195 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy29,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovičku nakrájíme na 1 cm pruhy, játra překrojíme na 2 kusy, uzené na kostky, uděláme marinádu z rozmarýnu, tymiánu, citronové šťávy, gyrosu, pepře a soli, zalijeme olejem a promícháme. Krok 2: Všechno připravené maso do marinády potopíme, přikryjeme a dáme do lednice (nejlépe přes noc). Krok 3: Pak nakrájíme rajčata a pórek na kolečka, vezmeme špejle a všechny ingredience na ně navlečeme na střídačku, ještě peroutkou pomažeme a dáme smažit na olej, po chvilkách otáčíme+pomazáváme marinádou, až máme všechno maso měkké. Krok 4: Vyndáme špízy na talíře, do zbylé šťávy vylijeme zbytek marinády s trochou vody, do které jsme dali solamyl a promíchali. Krok 5: Na pánvi rychle mícháme, necháme převařit a zalijeme tím špízy, připravené na talíři.

Zveřejněno 11. 11. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Špízy se dají dělat jakkoliv a co dům dal a tak jsem to pojala dneska tak, jaké mi zbyly kousky mas...a bylo to skvělé, jen se po tom zaprášilo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třídruhový špíz se šťávou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NL8m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třídruhový špíz se šťávou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NL8m

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

hosta:Jituš, děkuji Ti za případnou opravu;-)

Bibinka: ;-) nechám opravit:-)

TY SUROVINY JSOU K ÚPLNĚ JINÉMU RECEPTU!!!!! nějakému sladkému a asi je to přehozený!!!!!

Nenapadlo by mě dát pórek do špízu, dneska vyzkouším, díky :)

PatkovaKaterina: Katko, kouzelnice nee:-D ale moc mě baví vymýšlet a improvizovat;-):-)

Bibi ty si kouzelnice:-p:yes:

Jani, moc hezký recept, skvělá kombinace ingrediencí, pěkné fotky:yes:. Posílám 12. bodík.

Bibinko,mlaskám a posílám bodíka:yes::yes:

Bibi, ten se ti povedl!:yes: Já taky játra nerada, ale můžu si je nahradit třeba kuřecím masem.:-p Marináda bude jistě chutná, už podle jejího složení. Bodík a ulkádám!:yes:

Ja osobne špízy akosi nerobím, ale veľmi sa mi receptík páči. Suroviny sympatické - všetky...;-)
+

Vypadá to moc krásně, i když pro nás játra neee (mimochodem, nevadí jim to naložení do slané marinády?)
Věřím, že jste si pochutnali...:-)
A protože za to bezva recept nemůže, že zrovna já nejím vnitřnosti, posílám mu bod...:yes:

:yes::-p:-p

Mňammmmmm!!!!!!:-p:-p:-p:-p:-p:-p za 4!

No Bibi, ty mi dráždíš chuťové buňky :-) Paráda!:yes:+3.

Jéé, Bibi, ta šťávička a masíčko, no a zase na večer:-(. Zkus to dávat ráno:-)):-D:-D Plusíík letí!!:yes:

Tématické fráze:
kureci spizy se stavou, nalozeni spizu, do jake marinady nalozit veprovemaso na spizy, šťáva na špíz, špíz z krkovičky, vepřove maso se šťavou, nalozeni spiz, stava ke spizum, marináda na spizy, štáva na špízy, štáva ke špízu, kuřecí špíz se šťávou, recept spiz veprove maso jatra, štáva k ražniči, špíz recept, štáva pod spizy, vepřové špízy recept se šťávou, spizy na stave, špízy, kotleta na špízu

Suroviny:
krkovice vepřová, játra kuřecí, maso uzené, rajče, pórek, šťáva citronová, gyros, rozmarýn, tymián, česnek, solamyl, pepř, sůl, olej

Přidat fotografie receptu