Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníková "straciatella"

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Beris

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 089 kJ /
3 845 kcal
Bílkoviny102,70 g
Tuky54,40 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 678 mg
Sodík 471 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy724,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce (žádné oddělování bílků a žloutků) ušleháme do pěny spolu s troškou teplé vody (3-4 polévkové lžíce). Přidáme vanilkový cukr, poté normální a ušleháme na krémovou konzistenci. Přidáme trochu oleje, 3-4 lžíce medu, perníkové koření (1-2 kávové lžičky) a můžeme i trochu citronové kůry, ale není potřeba. Krok 2: Zvlášť do misky si odebereme trochu mouky a smícháme s oběma kypřícími prášky. Teď do směsi přilijeme asi 1/2 litru mléka a začneme přisypávat samotnou mouku. Nejprve mícháme a až potom můžeme použít šlehač, ať to nemáte po celé kuchyni. Až bude konzistence trošku hustší, přisypeme mouku s kypřícím práškem. Vzhledem k tomu že tohle dělám od oka, tak vám neřeknu kolik přesně mouky máte dát, ale těsto by mělo být spíše hustější, aby se nestalo, že veškerá čokoláda bude na dně plechu. Krok 3: Když máme těsto hotové tak do něj přisypeme asi 2/3 normální čokolády na vaření, kterou si ale musíte už předem nasekat na kousíčky (žádné strouhání), ať se tím pak nezdržujete. Těsto pak vylijte na plech a posypte zbylou čokoládou. Krok 4: Plech vymazaný a vysypaný moukou. Pečeme při 180°C asi 25-30 minut, záleží na tom kdo má jakou troubu. Ale že je perník hotový poznáte že se okraje začnou odlepovat od plechu, nicméně klidně můžete použít špejli.

Zveřejněno 13. 11. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková "straciatella"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZxZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková "straciatella"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZxZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Krásné!:-)

Výborný voňavý perníček :yes:

vzhledem k tomu že všechno dávám od oka, tak je těch 600g spíše orientačních ( doma stejně ani nemám váhu :-D ) a ty 2 prášky do pečiva dávám proto že se mi občas stávalo že pro mě z neznámého důvodu mi občas buchta nevyběhla, proto dávám 2 a mám větší jistotu, ale samozřejmě můžete dávat jak vám to vyhovuje :-)

Beris:-)tento recept vypadá moc pěkně-perník můžeme:-p-jen nejsou dva kypřící prášky trošku moc(na 600g mouky):-O,myslím,že by stačilo od každého půl;-)-nebo ne?Nicméně rcp.ukládám a rády vyzkouším:-).

Tématické fráze:
buchta straciatella, perníkové koření, straciatella buchta, recepty straciatella, straciatella bábovka, jogurtová buchta, perníková buchta s čokoládou, straciatella s povidly, perníková buchta, pernikova stracietella, perníková buchta recept, moučník straciatella, recepty perníkový moučník, kokosový moučník, pernikove prasky

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, vejce, cukr vanilkový, kypřící prášek, koření do perníku, mléko, olej, med, čokoláda na vaření

Přidat fotografie receptu