Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovezi platky "pizzaiola"

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bara.it bara.it

Snadný

Doba přípravy zalezi na mase

zalezi na mase

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie246 kJ /
59 kcal
Bílkoviny1,62 g
Tuky0,36 g
Vláknina2,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí plátky naklepeme, osolíme a zlehka poprášíme moukou. Krok 2: Na oleji prudčeji opečeme, poté snížíme oheň a pod pokličkou dusíme téměř do měkká (doba záleží na kvalitě masa). Krok 3: Poté přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a ještě asi 10 minut pod poklicí vaříme. Krok 4: Větší část rajčat narovnáme na plátky a pokryjeme každý kousek masa 2 plátky
mozzarelly a zasypeme oreganem. Sýr necháme rozpustit a maso servírujeme. Kdo má rád může přidat kapary či na kolečka nakrájené olivy.

Zveřejněno 23. 11. 2009

Poznámka autorky bara.it

Tenhle recept mam rada, nebot se daji pouzit i mene kvalitni rezy masa. Doba varu se sice trochu prodlouzi, ale na chuti se to nijak neprojevi. Me by se k tomu jako priloha hodily testoviny, ale to by mi asi doma neproslo. Taliani jsou sice nudlovi, ale jako prilohu je neuznavaji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovezi platky "pizzaiola"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZ6D

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovezi platky "pizzaiola"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZ6D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

sorry,ale vypadá to, jako by už to někdo měl,:-((

Baruš - dnes můžu maso - nemáš tam pro mně kousek? :-p:-p :-D :yes::yes: ;-)

Diky vsem za mile komentare.:-8 Zkuste - stoji to opravdu za to:-K.

Barčo, s chutí bych si dal:-p:-p:-p. S Iljus naprosto souhlasím, k dušení používám jedině krk nebo kližku:yes:. :-!:-)):yes::yes::yes: +7

:yes::yes::yes: +

Báro:yes::yes:+5.

Báro, kde je a není nejlepší část zvířete?:-)):-D Ślo by to třeba z kolene?:-)) Nééé, dělám si srandu, máš to krásné;-):yes:

Maris, ted jsi me dostala, ze jen jsem na to neprisla sama:-D:-)):-D

Tady platí v jednoduchosti je krása:yes: Určitě vyzkouším a aby to bylo opravdu "italské",:-K jako přílohu bych asi dala polentu. Je to +:yes::-)

Jééé to vypadá jedle ...:-p:yes::yes:

Krása, co se týká masíčka. Je nádherné. Nemám ráda hovězí maso zadní, připadne mi suché, u nás vede kližka, krk .... Hovězí má být mírně prorostlé :yes: Však takový steak s kostí jedině prorostlý:-p

Tématické fráze:
kuřecí pizzaiola, omáčka pizzaiola, hovezi platky, kuřecí plátky ala pizzaiola, u jančíků hovězí, plátek pizzaola, hovezi platek pizzaiola, hovězí plátky recept, steak pizzaiola recept, hovezi platky s mozzarelou, hovězí plátky na kamen, pizzaiolla, omáčka pizziola, pizzailoa, kuřecí plátek pizzaola, pozzaiola, steak pizzaiola, pizzaola omáčka, jancik hovezi, kuřecí pizaiola

Suroviny:
plátek hovězí, rajče, sýr mozzarella, koření oregáno, olej olivový, sůl, mouka

Přidat fotografie receptu