Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citrónová Babeta z DP

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 931 kJ /
3 091 kcal
Bílkoviny67,46 g
Tuky81,87 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 527 mg
Sodík 390 mg
Sůl0,87 g
Sacharidy514,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Dort (či jiný, určený pro pečivo s práškem do pečiva). Krok 2: Po umíchámí opatrně vidličkou pozdvihneme háky a rukou je vytáhneme. Krok 3: Po upečení zkontrolujeme špejlí, jestli je moučník suchý, popř. přidáme 10 min pečení. Můžeme ho před koncem pečení ještě polít lžící další citrónové šťávy.

Zveřejněno 25. 11. 2009

Poznámka autorky cathleen

Navnadili jste mě zdejšími "Babetkami", tak jsem vyzkoušela svou verzi, v pečce.

Recept je na stránkách http://www.primapekarna.estranky.cz/

Moučník je nádherně voňavý, mechový a není sladký...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citrónová Babeta z DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D16k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citrónová Babeta z DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D16k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (49)

velrybar: pokud nejde pekarna znovu zapnout, je to v jejím nastaveni. Patří asi k tomu menšímu množství modelů domácích pekáren, u kterých můžete pokračovat až tehdy, když trochu zchladnou.
U mé pekárny prodloužit pečení jde (bod 3 v Postupu).

velrybar: Měla jsem to uplně stejně, vevnitř tekuté. Pekárna jinak peče v pohodě.

Je to napůl upečené,program na 6 s PRDOPEČem 58 minut.Je to na prd.Znovu to nejde zapnout,půjde to do koše.

Marie_9: děkuji :-)

Vynikající Babeta. Dnes jsem jí pekla a dala do formy jako bábovku. Krásně se upekla a je opravdu výborná.

danajasa: recepty od Cat jsou spolehlivé. Zřejmě DP bude problém, Cat ti určitě poradí kde je chyba.
:-K

Zvenku spálená, uprostřed syrová. Pekarna a ariete, doba pečení 40min. Nedoporučuji.

Pekl jsem bublaninu (z celých vajec) a pro nedostatek peckovic byla 1/3 na plechu bez ovoce;-( Chuťově mi to připomíná cosi známého... I kouknu na TOP a co to moje oko nevidí: z jednoho těsta načisto jsem upekl 2/3 ovocné bublaniny a zbytek na plechu byla BABETKA:yes:
No, esli já nejsu kůzelník, že:-D

Matysek: mdlé...to nevím, mdlé to rozhodně není. Ale jinak - co se týká buchet s práškem do pečiva, které jsou pečeny v pekárně, spokojená moc nejsem. Hodně často nejsou moc kypré (a to i u téhož receptu - jednou buchta jako báseň, podruhé nepodarek), některé pekárny tyhle buchty opravdu neupečou vůbec......prostě - tak, jako pekárnu miluju (velice užitěčný a pracovitý stroj v kuchyni), na buchty s práškem do pečiva dělané opravdu moc nejsou:-(
Raději je peču v remosce.

Holky, tak já nevím, někde se stala chyba :-( mě se to vůbec nepovedlo.Je to takové mdlé a ani se mi to nedopeklo a to jsem ještě přidávala. I kamarádky co to zkoušely hlásí nedopečení :-(

Tak doinformovávám, jde to i s úzkou (směrem nahoru) pečkou, s jednou vrtulkou. Přidávám fotečku a ještě jednou děkujeme, je naprosto úúúúúžasnáááá!!!! :-D

Aviaris tu psala, že má pečku na výšku s jednou metlou, tu mám taky, tak to jdu prubnout :-) riskujuuuu .. dám vědět, za receptík děkuji a posílám bodík :-8:-K

Špagetka: děkuji moc, teď už jsem konečně moudrá a spokojená hospodyňka. To si moje pekárna už asi moc neodpočine :-)):-8

Věra: hák nebo háky máš na dně pečky, tím se míchá těsto a to se může vyndat, někdo to tam nechává, jen zbudou větší otvory ;-);-)

Dobrý den, mám asi hloupou otázku, ale jaké háky mám vyndat? Mám novou pekárnu, tak si ještě nevím rady. Myslíte tím míchací lopatku, která se při pečení chleba nechává? Děkuji:-)):yes::yes:

Tématické fráze:
citronová babeta, citronova babeta z pekárny, domácí babeta, citronová buchta z domácí pekárny, citronová babeta z domácí pekárny, citronova babetka, babetka recept, babetka buchta, babeta recept, babeta z domácí pekárny, babeta z pekárny, babeta, babeta citronova, buchta babetka, citrónová babeta recept, buchta babeta recept, recept na babetu, domácí pekárna babeta, babetka citronova, citronova babeta do pekarny

Suroviny:
mléko, šťáva citronová, kůra citronová, tuk hera, vejce, cukr vanilkový, cukr, mouka polohrubá, prášek do pečiva, tresť citronová

Přidat fotografie receptu