Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citrónová Babeta z DP

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 931 kJ /
3 091 kcal
Bílkoviny67,46 g
Tuky81,87 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 527 mg
Sodík 390 mg
Sůl0,87 g
Sacharidy514,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Dort (či jiný, určený pro pečivo s práškem do pečiva). Krok 2: Po umíchámí opatrně vidličkou pozdvihneme háky a rukou je vytáhneme. Krok 3: Po upečení zkontrolujeme špejlí, jestli je moučník suchý, popř. přidáme 10 min pečení. Můžeme ho před koncem pečení ještě polít lžící další citrónové šťávy.

Zveřejněno 25. 11. 2009

Poznámka autorky cathleen

Navnadili jste mě zdejšími "Babetkami", tak jsem vyzkoušela svou verzi, v pečce.

Recept je na stránkách http://www.primapekarna.estranky.cz/

Moučník je nádherně voňavý, mechový a není sladký...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citrónová Babeta z DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D16k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citrónová Babeta z DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D16k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (49)

velrybar: pokud nejde pekarna znovu zapnout, je to v jejím nastaveni. Patří asi k tomu menšímu množství modelů domácích pekáren, u kterých můžete pokračovat až tehdy, když trochu zchladnou.
U mé pekárny prodloužit pečení jde (bod 3 v Postupu).

velrybar: Měla jsem to uplně stejně, vevnitř tekuté. Pekárna jinak peče v pohodě.

Je to napůl upečené,program na 6 s PRDOPEČem 58 minut.Je to na prd.Znovu to nejde zapnout,půjde to do koše.

Marie_9: děkuji :-)

Vynikající Babeta. Dnes jsem jí pekla a dala do formy jako bábovku. Krásně se upekla a je opravdu výborná.

danajasa: recepty od Cat jsou spolehlivé. Zřejmě DP bude problém, Cat ti určitě poradí kde je chyba.
:-K

Zvenku spálená, uprostřed syrová. Pekarna a ariete, doba pečení 40min. Nedoporučuji.

Pekl jsem bublaninu (z celých vajec) a pro nedostatek peckovic byla 1/3 na plechu bez ovoce;-( Chuťově mi to připomíná cosi známého... I kouknu na TOP a co to moje oko nevidí: z jednoho těsta načisto jsem upekl 2/3 ovocné bublaniny a zbytek na plechu byla BABETKA:yes:
No, esli já nejsu kůzelník, že:-D

Matysek: mdlé...to nevím, mdlé to rozhodně není. Ale jinak - co se týká buchet s práškem do pečiva, které jsou pečeny v pekárně, spokojená moc nejsem. Hodně často nejsou moc kypré (a to i u téhož receptu - jednou buchta jako báseň, podruhé nepodarek), některé pekárny tyhle buchty opravdu neupečou vůbec......prostě - tak, jako pekárnu miluju (velice užitěčný a pracovitý stroj v kuchyni), na buchty s práškem do pečiva dělané opravdu moc nejsou:-(
Raději je peču v remosce.

Holky, tak já nevím, někde se stala chyba :-( mě se to vůbec nepovedlo.Je to takové mdlé a ani se mi to nedopeklo a to jsem ještě přidávala. I kamarádky co to zkoušely hlásí nedopečení :-(

Tak doinformovávám, jde to i s úzkou (směrem nahoru) pečkou, s jednou vrtulkou. Přidávám fotečku a ještě jednou děkujeme, je naprosto úúúúúžasnáááá!!!! :-D

Aviaris tu psala, že má pečku na výšku s jednou metlou, tu mám taky, tak to jdu prubnout :-) riskujuuuu .. dám vědět, za receptík děkuji a posílám bodík :-8:-K

Špagetka: děkuji moc, teď už jsem konečně moudrá a spokojená hospodyňka. To si moje pekárna už asi moc neodpočine :-)):-8

Věra: hák nebo háky máš na dně pečky, tím se míchá těsto a to se může vyndat, někdo to tam nechává, jen zbudou větší otvory ;-);-)

Dobrý den, mám asi hloupou otázku, ale jaké háky mám vyndat? Mám novou pekárnu, tak si ještě nevím rady. Myslíte tím míchací lopatku, která se při pečení chleba nechává? Děkuji:-)):yes::yes:

Uzasny recept, jen jsem misto mleka dala šlehačku a misto Hery maslo (na nejake ty kalorie navic nehledime :-) :-8

Michaelo, tady na Topkach urcite mame recept na tuto buchticku, ale delanou na plechu. Pisni si do vyhledavace a urcite ji najdes;-)

Chci se zeptat, zkoušel ji někdo péct v normální troubě? Na kolik a na jak dlouho? ... já pekárnu nemám. Díky

Cathleen je upečená a kupodivu docela dobrá, jen navrchu malinko praskla;-)

Ne. Mně pečka asi 15-20 minut míchá a pak hned začne hřát, péct (peče asi hodinu).

Cathleen už je pozdě, chtěla jsem to schválně vyzkoušet podle programu, příště to zkusím jak píšeš.Ty u tvé pekárny to tak nemáš?Vyčetla jsem to z návodu, mám 12 programů.

Jezusku, do je fakt divné...:-O Iri, nemůžeš to nechat jen zamíchat, pak pečku vypnout a použít program Pečení?

Cathleen na tu mojí babetu jsem fakt zvědavá:-8Mám na mojí pečce v programu dort 6 minut hnětení 5 minut kynutí 10 minut hnětení 9 minut kynutí a pak 80 minut pečení.Proč je u programu dort kynutí to je mi divné:-O

Cathleen jdu na to:yes:Ještě jsem v mé pekárně na program dort nic nepekla, tak doufám že to vyjde;-)

Petra Z. 2. 2. 2011 17:59
Prosím, co to je ta citronová trest? A dá se něčím nahradit?

Tak to vypadá úžasně:-O:yes:

Teď jsem ji vytáhla, dělala jsem z poloviční dávky, citróny jsem neměla takže jsem nahradila větším množstvím mléka a citrónové tresti,:-8:-8 je božská, přidávám foto, mám kulatou formu do pekárny:-)Jinak jsem dala program kypřící prášek a proces trval jen 1:08 :-)
Samozřejmě dávám bodík:yes: Cathleen opět díky za tvůj další skvělý recept;-):-K

Nevyvedla se v obou pripadech. Jeste jsem ji dopikala asi 30 min protoze po zkonceni programu (2h 50min) testo bylo upecene jen z kraju a z vrchu. Po zkousce spejli, kterou jsem vytahla celou oblepenou testem jsem pridala jeste tech 30min. Zkusim ji z polovicni davky, toho testa je tam asi vazne dost na to aby se vyskrabalo takovou vysku :-) Dekuji za radu

Máte jednohákovou pečku, viďte? Tam se tyto moučníky pečou o trochu hůře, těsto se musí při pečení jakoby vytlačit hodně do vysoka. Nechcete ji zkusit ještě jednou, ale třeba ze 2/3 nebo 1/2 surovin? ;-)
A ještě - nenapsala jste, JAK se nevyvedla....zdrclá, neupečená nebo jaká:-?

Ja ji zkousela vcera a moc se to nevyvedlo, teda spis vubec ;-( Zcela urcite nerikam, ze je to receptem, protoze to vonelo naprosto uzasne. Spise mam dotaz jestli to muze byt mou pekarnou. Mam ji spise na vysoko s jednim hnetacem nez na dlouho se dvema hnetaci. Muj program dort je douhy 2:50 min. Jestli ma nekdo zkusenosti s timhle typem pekarny a tenhle receptik mu vysek tak jak na obrazku, tak prosim o radu. Jinak dnes ji zkousim znova a pecu v troube, ta vuje je naproso uzasna :-)

fotky fakt kráné, od všech, já pekárnu nemám, tak to musím zkusit bez ní. Snad bude tak hezky vypadat, jako ty od vás. Některý jsou opravdu veliké.:yes::-p

Máme dopečíno, přidala jsem mandle a kandované ovoce co mi zbylo od vánoc a asi jsem dala moc protože se mi trochu ole zdrclo těsto, bylo moc těžké ale mooooc dobrééééé:yes::-*

Upekla jsem jako obvykle pro syny na snídani - prý vynikající :yes:- mockrát děkuji za receptík - přidávám foto do sbírky ;-)

Markéta 3. 2. 2010 16:24
Díky,nějak jsem si nedovedla představit jak tam ten papír dám.:-)Doufám že se babeta podaří.

Dovolím si odpovědět za Cathleen .- do formy z pekárny se pečící papír nedává. Forma je většinou teflonová, tak se koláč dobře vyklopí

Markéta 3. 2. 2010 13:50
Dobrý den Cathleen,dává se do pečící formy papír na pečení? Někde jsem četla že u sladkých jídel musí být.Na babetu se už moc těším,pekárnu mám krátce. Díky:-p

Cathleen:-)tak jsem odpo upekla tvou Babetu,ale až na tu chuť,která je výborná:-p,to není žádná sláva:-(.Mám jí ze stran tmavší-přitom jsem pekla bez přidání času a taky mi praskla,ale to vím,kde je zakopaný pes-chybí mi tam ty dvě lžičky tekutin-co máš tresť-já na ně úúúplně zapoměla;-(.No fotečky ti posílám,jen aby jsi viděla jak jsem to zvojtila:-( a pak je smáznu-ať tam ode mě nemáš ostudu;-(.Ale boďka č.11 ti náleží právem-to jen já jsem nešika;-).

cathleen :-) 31. 12. 2009 13:02
Tome, tvoje babetka je krásná a jsem ráda, že chutnala;-)

Přidávám fotky ... nejsou nic moc, zato babetka je supeeeer :-)

Výborná. Dneska jsem pekla, teda ne v DP, ale klasicky, a taky jsem neměla citronovou tresť, tak jsem tam dala půl citronového pudinku bez vaření a půl plechovky Salka, co mi zbylo od minula, a je to vynikajicí.... Díky za receptík.

:yes:;-)

Holky, jste šikovný pekařinky, krásně se vám to povedlo!:yes::yes:
A děkuju i za fotečky:-8

:-O Všechny fotky jsou nádherné:yes:

:-K Tak ještě jednou dík, povedla se a už není, ještě že jsem jí stačila rychle :yes:vyfotit.

Tak, přidávám foto, o menších probléméch jsem ti psala, ale myslím, že nakonec to celkem dopadlo, ne? A chuťově nemá chybu, kousla jsem si:-8:yes:

Ivi, ta Babeta vypadá fakt krásně nadýchaně:yes: já nevím co mám od tebe dřív vyzkoušet:-D:yes: +

Jani, ta tresť je tam jen na výraznější ovonění, citrónové šťávy je tam dost. Zvlášť, jestli jí ještě vřelou buchtu zastříkneš - jak píšu na konci receptu. A Heru jsem musela roztopit v MWT, brala jsem ji z lednice.

Bože, Cathleen, ty mne vždycky přinutíš tu stříbrnou krabici sundat z linky!:-)):-D No, vypadá to úžasně a líbí se mi, že tam není tolik cukru. Ještě dotaz. Změklá Hera je roztopená, nebo jen změklá? A ta tresť, raději tresť, nebo může být i citronová šťáva? Jinak, co mám s tebou dělat, ty neděláš věci, co by nechutnaly:-p:yes::yes::yes:

:yes:Ivčo, to je to co potřebuju. Včera jsem myslela na babetu celý den. Díky, je krásná. :-)):-))

Tématické fráze:
citronová babeta, citronova babeta z pekárny, domácí babeta, citronová buchta z domácí pekárny, citronová babeta z domácí pekárny, citronova babetka, babetka recept, babetka buchta, babeta recept, babeta z domácí pekárny, babeta z pekárny, babeta, babeta citronova, buchta babetka, citrónová babeta recept, buchta babeta recept, recept na babetu, domácí pekárna babeta, babetka citronova, citronova babeta do pekarny

Suroviny:
mléko, šťáva citronová, kůra citronová, tuk hera, vejce, cukr vanilkový, cukr, mouka polohrubá, prášek do pečiva, tresť citronová

Přidat fotografie receptu