Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře s brambory v křenové smetánce

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 645 kJ /
1 110 kcal
Bílkoviny12,80 g
Tuky90,52 g
Vláknina7,28 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 774 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy57,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna osolíme a potřeme rozpuštěným máslem. Krok 2: Smetanu prošleháme se sterilovaným křenem a lehounce osolíme. Krok 3: Troubu rozehřejeme na 230°C, do kastrůlku nebo zapékací misky vlijeme křenovou smetanu, na ni položíme nasolená kuřecí stehna a pečeme dozlatova, asi hodinu. Krok 4: Mezitím oškrábeme brambory a nakrájíme je na cca půlcentimetrová kolečka. Krok 5: Plátky brambor ponoříme do smetany s výpekem z kuřecího masa a celé pečeme ještě asi půl hodiny (pokud se povrch připéká, kastrol přikryjeme pokličkou nebo alobalem). Krok 6: Pokud je smetanová omáčka příliš hustá, naředíme ji mlékem a případně dochutíme solí, čerstvě nastrouhaným křenem, černým pepřem nebo octovým zástřikem.

Zveřejněno 26. 11. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s brambory v křenové smetánce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VAoo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s brambory v křenové smetánce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VAoo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:yes: Křen tam ani nebyl cítit.výborný.

mňamózní,doopravdy jsi výborná kuchařka a doporučuji tento recept všem :-) ještě do toho dej štávu z borůvek a bude to MEGAMŇAMKA
:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Celé rodině takto upravené kuře moc chutnalo. Jen jsem přesně nevěděla, kdy přidat brambory. Je celková doba pečení 1,5 hodiny? Posílám bod!:-p

Eli, moc hezké:-):-p;-). :-!:-)):yes::yes::yes: +9

Eli,ty dovedeš vždy překvapit.:-p:-p Posílam bodík.:yes:

Uz si pisu kren ve sklenici do seznamu nakupu. Musim rozhodne vyzkouset.:yes:4:yes:

Jani, také jsem nad tím čerstvým křenem přemýšlela a dokonce ho mám v ledničce, ale tady v tom případě jsem raději použila sterilovaný, je dochucený a při tepelné úpravě nemění chuť. Pikantní pokrm to je, ale ne zas tolik, aby ho nemohly i děti - Líza měla hlavně maso, křenově ochucené smetanové brambůrky a množství omáčky jsem jí zredukovala.
Za bodík i a komentář ti moc děkuji. :-K

Eli, mňamózní mňamka !!!;-);-)

Elizo, jak by to asi chutnalo s čerstvým křenem? Každá úprava kuřecího mne dost zaujme. Tohle musí být strašně dobré, asi i pikantní, že? :yes:

Tématické fráze:
kuře s křenem, křenové brambory se smetanou, křenová omáčka s bramborem, křenová omáčka z křeníku, kuře v křenové omáčce, kuře na křenu, křenové recepty, brambory s křenem, křenova omáčka s bramborama, křenová omáčka se sterilovaným křenem, omáčka z křeníku, kure krenova, brambory s křenem a smetanou, křenová omáčka brambory, smetanovo křenové brambory, pečené kuře s křenem, křenová omáčka s brambory, recept na kuře na bramborách, kuře v křenové omáčce recept, kure s bramborem recept

Suroviny:
stehno kuřecí, brambory, smetana ke šlehání, krenex, máslo, sůl, výpek

Přidat fotografie receptu