Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Něco na zub

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těsto rozválíme a nakrájíme na pruhy, jako bychom dělali trubičky. Krok 2: Do těsta zabalíme párky, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posolíme, pokmínujeme a posypeme sezamem. Krok 3: Plech vypláchneme studenou vodou, narovnáme na něj párky v košilce a v horké troubě upečeme.

Zveřejněno 28. 11. 2009

Poznámka autorky yanull

Přikusujeme k vínku nebo oblíbenému pivu. Párky doporučuji koupit kvalitní, s velkým obsahem masa, jinak vám budou praskat. /Klausovky nebrat/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Něco na zub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yo7R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Něco na zub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yo7R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (48)

Měl jsem německé koktejlové párky s 80% masa, těsto jsem potřel dijonskou hořčicí.

no ja to poprve papala ve Francii,dostali jsme k vinecku a vim ze to uvnitr bylo jeste potrene horcici:-)to byla mnamka!!!!

dobrá , chutná rychlovka, která se hodí kdykoliv, jaro,léto,podzim, zima:yes::yes:

Já je balím do tvarohového těsta ! Přišla jsem na to náhodou, měla jsem zaděláno na tvarohové tyčinky k pivu a přišlo nečekaně víc lidí a " neštěstí" bylo hotovo. Tyčinky by rozhodné nebyli stačili,tak se "dožrali" párky!

Super recept, taky je dělám, ale přidávám ještě kečup nebo hořčici, je to pak mnohem lepší :-)

Dnes se na to vrhnu. Myslím, že na večírku to bude mít úspěch :-). Dávám bodík :-K:yes::yes:

Je to vážně dobrý:yes:+foto:-p

Rychlá, jednoduchá večeře a dětem moc chutnalo:-K Přidávám bodík a fotku:yes::yes::-8

:-);-):yes:+

+:yes::yes::yes:
je to jednoduché, rychlé a chutné:-p
Mé 3-leté dítko zblajzne párek bez chleba či rohlíku a nedonutím ho, aby si k tomu vzal aspoň kousek pečiva :-(..... U tohoto osvědčeného receptu to neřeší, sní párek i s těstem;-):-D
s dovolením přidávám foto:-8

Diskuzi jsem procetla a nechtela reagovat, ale musim. Ty samouku, ty uz tu ,,radis'' pekne dlouho. Podle tebe by potom ale Jana musela kasirovat, kdyz tady delame podle ni, vlastne vsichni, co sem prispivaji by si mohli uctovat, protoze podle nich varime. Tohle je stranka pro fajn lidi, co je bavi vyrabet v kuchyni, a pochlubit se s tim. Je prima sem prijit a najit spoustu zajimavych a novych receptu, ocen, ze lidi se s tim piplaji a jeste to daji k dobru ostatnim. Jani, nastesti je samouk jeden ze sta! Je to super a uz kupuju testicko! :yes::-8:-p

disketka - záleží hodně na kvalitě párků ( i trouba na listové těsto musí být vyhřátá, ale to víš) - a roličky musí být sice utažené, ale přesto tam musí zůstat trochu místa a ta kvalita no...

Tento recept jsem zkoušela, ale párky i s těstem mi popraskaly. Nevíte prosím někdo čím to mohlo být způsobeno.
Děkuji.

Tak přidávám fotečku, udělal jsem je jako šátečky :-))

Mňamka :-)) Zrovna je peču, fotku dodám :-) :yes: +12

Jani, začínám uvažovat o tom, zda nevložím nový recept s názvem "Buřtkremrole" nebo "Debrecínské kremrole";-). Samozřejmě to ber s nadsázkou, díky za připomenutí receptu a už se těším, až mi budou buřtkremrole vonět v kuchyni:-p:-p. :-!:-)):yes::yes::-K +11

Pro obě děvčata na můj komentář reagující. Děkuji a jen vám napíši, že obě máte ve svých mottech moudrá slova, zejména Lucka má motto navíc velmi aktuální :yes::-K Budu se snažit vás nezklamat.
P.S. Aspoň virtuálně vám posílám svoji omáčku speciál a připíjím na vaše zdravíčko i všech ostatních. Škoda, že tu není na to správný smajlík :-D:yes::-D

Jani jsem ráda, že jsi s námi zůstala.Já osobně tuhle chuťovku občas dělám dceři a děkuji za připomenutí...Podle Tvé reakce je vidět, že jsi chytrá "baba" a jsme rádi, že jsi s námi..přijď někdy na pokec:-D;-)

Yanull,jsem ráda,že jsi se tak rozhodla a jsem ráda i za moudrá slova.Vždyť jde o recepty,o pokec s fajn lidmi a trochu je víc poznat,tedy jen to co sami poodhalí;-)Je to škoda,že to papagája ukončila,přeci jiný názor by nás neměl rozdělit.prosím;-):-)):-K

Děvčata, děkuji vám, snažím se určité věci brát s nadhledem, protože jak se říká: Na světě je mnoho tragédií, ale nejhorší je srážka s blbcem. Tuším, že toto řekl pan Werich a to byl podle mne velmi moudrý člověk. Nevím, co přimělo papagaju vymazat své krásné recepty, ani jsem si je nestačila všechny pročíst. Místo aby se tu ocenilo, že má velkou rodinu a ještě si přesto najde čas sem přispívat, tak ji to někdo musel pořádně znechutit, když se k takovému kroku rozhodla a to je velká škoda. Chci věřit tomu, že lidé jsou tu milí a uznalí, kteří si práce a snahy druhých váží. Proto tu ráda mezi vámi zůstanu a budu-li mít co nabídnout z našeho rodinného repertoáru, tak se podělím. Jen bych ještě chtěla podotknout, že mně vůbec nevadí, kdyby tady byl jeden recept ve více provedeních, pokud tedy někdo neopíše ten samý. Vždyť např. svíčková omáčka je pokrm téměř národní a přitom se dá připravit mnoha způsoby. A v tom je právě kouzlo toho vaření, že člověk do receptů dá také něco ze své fantazie, svých nápadů a tím i sebe, pro dobrou věc i potěchu druhých. Přeji všem hezký den. :-K

Jani/yanull/,nenech se odradit,zůstaň s námi topáky prosím;-)

Jani...:-):-), napsala jsi to krásně. Já jsem stále přesvědčená, že tu jsou samí milí lidé, jen se občas zjeví neregistrovaný Samouk a prudí, nevšímej si toho, prosím. Asi ho to baví, také tomu nerozumím. Já vím, že to mrzí, také mám tu zkušenost, bohužel. Ale je to tady opravdu výjimka, uvidíš. Těším se na tvoje recepty :-):-K a přeju hezký den a celý adventní čas...

Ke svému komentáři se hlásím, nevím, proč mě to uvedlo jako neregistrovanou, i když jsem byla přihlášená. Jestli to není tím, že než jsem to napsala, že by mě systém odhlásil? :-(

Byla jsem odhlášená, takže jsem si ani nemohla všimnout, jaká se tu uskutečnila slovní přestřelka. Když jsem objevila tyto stránky, všimla jsem si receptů jako prvních a řekla si, že také přispěji svými výtvory. No ale měla jsem se spíše podívat, jak to tu chodí, možná bych se pak ušetřila zklamání. Myslela jsem, že top recepty vkládají také top lidé. Ale zřejmě to tak nebude. Vaření mě bavilo odjakživa, kdy jsem ani nevěděla,co je to internet, natož nějaké vyhledávače a nebo že se této technické vymoženosti dožiji a že se s ní vůbec kdy naučím zacházet. Recepty mezi námi lidmi vždy kolovaly, předávali jsme si je nezištně mezi sebou a bylo to v pohodě. Tyto párky v listovém těstě jsem dělala už před mnoha lety a nikdy mě nenapadlo, že když je dám na tyto stránky, spáchám div ne nějaký zločin. Vypadá to, že jsem se měla nejspíše místo svému koníčku věnovat studiu práv, aspoň v Plzni, abych se tady nyní mohla obhajovat. Co takhle kdyby nás někdo erudovaný, např. pan Samouk poučil o autorských právech? Je to vše ponižující a trapné a nedivím se, že tu někteří, co se také snažili, smažou své recepty a řeknou si pěkné české rčení: Darmo sviním perly házet. Jani Remková, promiň, že to píši sem, ale už se stalo, všimla jsem si pozdě, že to mám vložit jinam. Všem, kteří mě pochopili, děkuji a těm ostatním vzkazuji, že respektuji to, co kdysi řekl Voltaire Helvetiovi: \"NESOUHLASÍM S TÍM, CO ŘÍKÁTE, ALE DO POSLEDNÍ KAPKY KRVE VŠAK BUDU BOJOVAT ZA VAŠE PRÁVO ŘÍKAT TO.\" Konec citace. A dovolím si připojit ještě moudro pana Zdeňka Svěráka, kerý říká: \"Čas sotva někdo zastaví, tak buďme k sobě laskaví, vždyť nežijeme věčně.\" A já dodávám hezky \"česky\" má recht.:yes:

Prosím, přejděte s touto diskuzí na "pokec" Děkuji.

Drahulin, já jsem v poho, Vy ne ?

Samouk! Vieš, že mne tiež? Hlavne, keď vidím VYSLOVENE OKOPÍROVANÝ recept aj s fotkou, ktorý som videla niekde nedávno.
Tento prípad to nie je, aby nedošlo k nedorozumeniu - yanull!
Ale už by sme tu nemali rozoberať niečo ďalej mimo recept.

Já teda nechápu,proč se samouk tak rozčiluje,když podle jeho slov sem nic nevkládá,tak se ho to ani netýká.Jemu se nemůže stát,že by měl recept s někým stejný.

Magdalenka, já už jsem v letech takže neskáču ani po webech.Ale vaření je můj letitý koníček,takže mám prostudovanou i prakticky, většinu kuchyní.Jinak máš pravdu,ta Faragulka by mi byla milejší.

samouku, víš, ono když sem přijde někdo nový, chce se zapojit do kolektivu na stránkách, chce se pochlubit, tak prostě vloží nějaký svůj recept, většinou bez toho, aby se kouknul, jestli tady už je nebo ne. A když pak najde v komentářích jako jeden z prvních "tento recept už tu je" (od toho jsou ale přece Podobné recepty) nebo "to je stáhnuté odsud...", tak to většinou vezme jakou útok proti sobě, řekne si "tak si trhněte nohou" a jde jinam. A pak se divíme, včetně tebe, že lidi odtud odchází, což mě osobně velmi mrzí, u některých obzvášť. Pokud se ten komentář napíše lidem, co to tady už znají, není se o čem bavit, měli si dát pozor, vědí o možnosti vyhledávání, ale u nováčků bych jim dala nějakou "dobu hájení", než se zorientují, jak to tady chodí.

Tématické fráze:
něco na zub, něco dobrého na zub, něco dobrého na zub recept, neco dobreho na zub recepty, neco rychleho na zub, něco dobrého k jídlu, něco na zub recepty, něco rychlého k jídlu, něco na zub dobrého, něco dobré na zub recept, něco dobrého a rychlého, ňěco dobrého, něco slaného na zub, něco k pivu recept, něco, něco na zub recept, recept na neco dobreho, něco na zub k pivu, něco slaného, něco slaného a rychlého

Suroviny:
těsto listové, párky, vejce, kmín celý, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu