Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechová roláda bez mouky

Rolády jsou velmi oblíbené moučníky. Tato je připravená bez mouky, jen z vajec a ořechů, plněná pařížskou čokoládovou šlehačkou. Na přípravu je snadná a zvládne ji i začátečník. Ke kávě je to dokonalý moučník.

Hodnocení receptu je 4,7 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zuzkade zuzkade

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 178 kJ /
2 672 kcal
Bílkoviny67,80 g
Tuky242,80 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,70 g
Sodík 617 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy50,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Pak opatrně vmícháme oříšky a sníh z bílků. Krok 2: Natřeme na pečicí papír a pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut, až roláda zezlátne. Krok 3: Plníme ušlehanou pařížskou šlehačkou a smotáme do rolády. Krok 4: Dozdobit můžeme kapkami šlehačky, oříšky nebo mandlemi. Uchováváme v lednici.

TIP: Časté chyby při přípravě piškotové rolády

Zveřejněno 29. 11. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechová roláda bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VAno

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechová roláda bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VAno

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Dnes jsem upekla a roláda je vynikající :-8
Doporučuji po upečení srolovat i s pečícím papírem a podloženou vlhkou utěrkou. Po vychladnutí jednak dobře drží tvar a roláda jde krásně z papíru sloupnout. :yes:

Děkuji všem za rady:), moc hodné :-K

Nika:do kastůlku 2 smetany na šlehání-33% uvařit a pak 2 nalámané čokolády-Figaro nebo Orion-(mléčná,bez oříšků),ještě chvilku povařit a pak nechat vychladit...vrch zavři alobalem a dej do lednice,nehýbej s tím a na druhý den pomalu šlehej,jak se přešlehá,není to ono,já šlehám na stupni č.2:yes:

Nika:pařížská šlehačka je vždy hnědá (čokoláda, kakao). Běžně se prodává v Albertu, Kauflandu a určitě i jiných marketech, ale klidně ji stvoříš, když do hotové šlehačky zamícháš buď rozpuštěnou čokoládu na vaření nebo kakao

..co je to ta pařížská šlehačka? :-O

Přidávám bodík a fotku. Roládka je moc dobrá:yes::-p

:yes::yes::yes:

eva hubova:ale nerozpustila;-)

Dáda: já jsem jí po vytažení z trouby nerolovala, nechala vychládnout a teprve pak plnila...zuzi, myslím, že ta šlehačka by se mohla teplem rozpustit:-))

Dáda:dobrý den,roláda když se vytáhne s trouby hned se potře a roluje.Poté ji hned dávám do ledničky:-)

Roláda je nádherná a určitě i výborně chutná.Jen bych chtěla vědět, zda se musí zarolovat hned po vytažení z trouby a nechat vychladnout a pak plní.Nebo se nechá chladnout nezarulovaná a pak studená se plní a roluje.Děkuji za odpověď.D.

Sarovka:jsem ráda že chutná;)

Krásné "oživený" recept.:yes:

eva hubova::yes:

Tématické fráze:
beze roláda, ořechová roláda, ořechová roláda se šlehačkou, bezlepková ořechová roláda, recept na ořechovou roládu, bezlepková roláda ořechová, bezé roláda recept, orechova rolada z bilku, ořechová bezlepková roláda, bezeroláda, bezlepkova orechova rolada recept, lehká ořechová roláda, ořechové řezy bez mouky, roláda ořechová, šlehačková roláda bez mouky, roláda s pařížskou šlehačkou, orechova rolada recept, roláda bezé, špaldová roláda, parížska rolada

Suroviny:
vejce, cukr vanilkový, ořechy mleté, šlehačka

Přidat fotografie receptu