Husa a kachna pečená
Svatomartinská husa, to je pojem! I když husu samozřejmě nepečeme pouze na sv. Martina, bývá tento svátek dobou, kdy si na šťavnaté huse pochutná nejvíce Čechů. Připravte s námi husu podle toho nejjednoduššího, ale osvědčeného receptu - pečenou, vonící kmínem!
Postup přípravy
Krok 1: Nejlépe se s husou pracuje, když je tak na 85 % rozmražená. Husu dočistíme od případných zapomenutých peříček.
Krok 2: Husu naporcujeme.
Krok 3: Pak důkladně osolíme ze všech stran a sůl do masa vetřeme, dost okmínujeme.
Krok 4: Husu dáme do pekáče a trochu podlejeme vodou.
Krok 5: Přikryté pečeme na 190-200 °C. Podle potřeby opatrně podléváme a kusy masa obracíme, nebo naopak výpek odebíráme.
Krok 6: Když začíná být maso měkké, kousky obrátíme kůžičkou nahoru a necháme odkryté až do upečení.
Zveřejněno 30. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Husa a kachna pečená
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5QKX
Moje poznámka
Husa a kachna pečená
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5QKX
Nejnovější recepty
Rychlé knedlíky se sýrem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 8 hodinami
Filé s brokolicí pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Knedlíky s vejcem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 8 hodinami
Knedlíky s koprem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 8 hodinami
Houbové knedlíky z mikrovlnné trouby
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové knedlíky s uzeným masem z mikrovlnné trouby
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Falešný smažák pro lenochy: Hrnková verze populárního pokrmu nejde zkazit a zaujme svou skvělou chutí
Bramborové placky pekáčky se dřív pekly na peci. Udělat se dají i na obyčejné pánvi na sporáku a nejlepší jsou nasladko
Jak udělat z rajské omáčky polévku? Trochu ji naředit vhodným vývarem a pomocí bylinek podpořit její přirozenou chuť
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na medu
Kava 2 před 4 hodinami
Rybízová marmeláda
Cejenka před 5 hodinami
Zapékané vajíčkové chlebíčky / tousty
Veronika.Hrozna před 7 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
upavla před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
barypb před 10 hodinami
(Ne)obyčejné brambůrky
barypb před 10 hodinami
Francouzské brambory
Marek_Bláha před 12 hodinami
Jelítková polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Hrstková polévka
TondaJ před 15 hodinami
Ševcovský mls II.
phnevsa před 16 hodinami
Tématické fráze:
pečená kachna,
pečená kachna v troubě,
kachna pečená,
pečená husa v troubě,
pečená kačena v troubě,
nádivka do husy,
pecena husa,
pečená kachna s nádivkou,
jak upect husu,
pečení kachny,
jak upect kachnu,
doba pečení husy,
pečená kachna v troubě s nadivkou,
jak nejlepe upect husu,
pečená kachna recept,
husa recept,
doba pečení kachny,
pečená husa s nádivkou,
nadivka do kachny,
husa pečená
Suroviny:
husa,
sůl,
kmín celý,
voda
Komentáře (25)