Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní omáčka k černé zvěřině

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurajda

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rybízovou a malinovou marmeládu, hořčici, trochu nastrouhané citronové kůry, jemně natlučený jalovec a sůl smícháme dohromady. Krok 2: Přidáme červené víno aby s toho byla hustě tekoucí omáčka. Pikantní omáčku podáváme k připravené černé zvěřině. Chutná nejlépe za studena.

Zveřejněno 1. 12. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní omáčka k černé zvěřině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZ6y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní omáčka k černé zvěřině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZ6y

Marie

Komentáře (4)

Kamarádka podobnou omáčku dělá tak, že víno zahřeje k bodu varu, do teplého přidá koření, a nechá přes noc louhovat.

Žížalko, my děláme 2 varianty - teplou a studenou. Je skvělá po mírném zahřátí k dobrému uzenému :-p:-p, můžeš i k telecí pečeni nebo místo svíčkové na hovězí - upřímně k jakémukoli pečenému masíčku. Když ji ještě necháš tak den rozležet, je to mana :-p:-p:yes::yes: (u nás na rozležení odeberu už při přípravě, protože to je vyloženě žravé:-p)

To se i vyrábí zastudena? Já bych, když je tam koření, nechala aspoň projít varem, aby se zvýraznila chuť, ne? A pak vychladit a podávat? Ptám se proto, že u nás se zvěřina sice podává zřídkakdy, ale omáčku si umím představit i k jinému masu:-p:-p

:yes:My jsme míchali meruňkovou, rybízovou a švestkovou marmeládu a jinak vše ostatní stejně ke zvěřině. Malinová nám málokdy vydrží, protože je prostě nej ...:-*:-*, ale zkusím trochu schovat a vyzkouším ji, neprozraďte mě, že bude "zamaskovaná";-):-D:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
rybízová omáčka k masu, omáčka ke zverine, omáčky ke zvěřině, pikantní omáčky k pečenému masu, pikantní omáčka, pikantní švestková omáčka, malinová omáčka, rybízová omáčka ke zvěřině, malinová omáčka k masu, švestková omáčka ke zvěřině, švestková omáčka k masu, rybízová omáčka, pikantní švestková omáčka k masu, černá omáčka, černá omáčka k masu, pikantní rybízová omáčka, studené omáčky ke zvěřině, pikantní omáčky, omáčka k zvěřině, svestkova omacka zverina

Suroviny:
džem malinový, marmeláda rybízová, hořčice plnotučná, jalovec, víno červené, kůra citronová, sůl

Přidat fotografie receptu