Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 436 kJ / 104 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,96 g |
Tuky | 0,54 g |
Vláknina | 11,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 91 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 18,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králičí maso prošpikujeme slaninou.
Krok 2: Na drobno nakrájenou část slaniny dáme do kastrolu a přidáme pokrájenou cibulku-lehce orestujeme, přidáme zeleninu, koření, sůl a do základu vložíme maso.
Krok 3: Pod pokličkou dusíme a obracíme asi po 20 minutách vypneme, zastříkneme šťávou z 1 citronu.
Krok 4: Takto upravené maso necháme v chladnu marinovat do druhého dne-není na škodu alespn jednou maso otočit.
Krok 5: Druhý den maso dodusíme za mírného podlévání vodou.
Krok 6: Poté maso vyjmeme ze základu.hladkou mouku rozšleháme ve vodě a nalijeme k základu.celé provaříme 15 minut.
Krok 7: Potom vyjmeme košíček s kořením a omáčku ponorným šlehačem rozmixujeme-podle chuti ještě dochutíme. Zdá li se vám kyselá-cukrem, lze i vmíchat 2káv.lžičky plnotuč.hořčice a nakonec vmícháme smetanu. Poté vložíme maso zpět.
Podáváme s housovým knedlíkem lžičkou brusinkového kompotu.Dobrou chuť
Podáváme s housovým knedlíkem lžičkou brusinkového kompotu.Dobrou chuť
Zveřejněno 1. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík-ala zajíc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nxJ5
Moje poznámka
Králík-ala zajíc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nxJ5
Nejnovější recepty
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 1 hodinou
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 16 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 21 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboráky z trouby
Neregistrovaný před 4 minutami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Neregistrovaný před 4 minutami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Neregistrovaný před 9 minutami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Neregistrovaný před 11 minutami
Kuřecí křupavé řízky z trouby
Neregistrovaný před 11 minutami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Neregistrovaný před 11 minutami
Pravý vepřový guláš
Neregistrovaný před 11 minutami
Vepřová směs s pórkem a rýží
BoruvkaS před 12 minutami
Pečené karbanátky
Neregistrovaný před 15 minutami
Koprová omáčka
Neregistrovaný před 20 minutami
Tématické fráze:
dort králík,
dort zajíc,
zajíc recepty bezkonkurenční,
recepty zajic,
dorty králík,
králík dort,
zajic recepty,
dorty zajíc,
zajíc,
zajíc-recept,
zajíc-recepty,
králík ala zajíc na smetaně,
dort pro kralika,
dort-kralik,
omacka ze zajice kysela,
dort králík,
nalozeny zajic,
prodej králíků belgicky obr,
recepty na zajíce nebo králíka,
králík nebo zajíc
Suroviny:
stehno králičí,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
slanina,
koření nové koření,
tymián,
pepř celý,
bobkový list,
jalovec,
sůl,
citron,
mouka hladká,
smetana na vaření,
brusinky
Komentáře (11)