Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadívaný kapr na žampionech

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vykuchaného kapra bez hlavy zespodu rozřízneme co nejvíce až k páteři, abychom si udělali co největší prostor na naplnění. Vytřeme ho utřeným česnekem se solí a pak jako první vrstvu dáme plátky slaniny nebo šunky, na to na kolečka nakrájenou cibuli, pak plátkový sýr a nahoru zase šunku. Krok 2: Když je naplněný, zašijeme ho buď silnější jehlou s nití a nebo spíchneme kovovými jehlami. Já raději zašívám. U hřbetu na boku dejte ještě kousek slaniny, aby vám nevytékal sýr, protože tam to zašít nejde. Když jsme takto naplnili, osolíme a opepříme kapra na povrchu, kdo chce, může ještě potřít utřeným česnekem a mírně pokmínujeme. Krok 3: V pekáči si na másle zpěníme drobně nakrájené kostičky slaniny a kapra na ní zprudka orestujeme z obou stran. Pak ho vyndáme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a až zesklovatí, orestujeme spolu s ní ještě žampiony a do tohoto základu vrátíme kapra. Podlejeme ho mírně vodou nebo bílým vínem, zprvu chvíli přikrytého a pak odkrytého kvůli křupavé kůži upečeme.

TIP: Jak vykuchat kapra

Zveřejněno 2. 12. 2009

Poznámka autorky yanull

Jako příloha může být co máte rádi, nám chutná s rýží. Plátkový sýr lze nahradit nivou nebo hermelínem, fantazii se meze nekladou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaný kapr na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JyXK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaný kapr na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JyXK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Trošku jsem si tvůj recept upravila, neboť jsem měla kapra již vyfiletovaného. Suroviny jsem zachovala, ale vypustila jsem sýr. Podávala jsem s opékanými bramborami. Rodinka si pochvalovala, tak pochvalu vyřizuji a děkuji za výborný recept:-p:yes: a bodík k tomu:yes::-K

Jirko, super fotky, Janě se určitě budou líbit;-)

Houby letos rostly a ryby taky braly.:-))odzkoušeli jsme a moc si pochutnali.Přikládáme i pár fotek.
Jirí V. a Eliška V.

Jani, zajímavý recept hodný k vyzkoušení:-p;-). :-!:-)):yes::yes::yes: +6

Zizalko, jo pečenáče, ty nemají chybu :-p;-):yes:

Já, když mi zbyde smažený kapr, hlavně o Vánocích, to jich míváme dost, nakládám je jako utopence. Na Silvestra jsou akorát proležené :-p:-p:-p
Jinak taky miluju ryby, všechny, mohla bych je denně:-8

...moje mamka-taky Jana-to klíďo vydrží i pět dní:-D:-D:-D

Mít v rodině rybáře, tak bych se vyřádila, ale bohužel. Ryby já můžu v každé podobě, smaženého kapra jím klidně 3 dny :-p

To ani já ne, mám kapří filety, strýc-rybář mi je vykostil.díky, určitě využiju a tisknuuuu:yes:

Lusi, můžu ti poradit? Ty filety si z obou stran potři tím česnekem, pak pepř, kmín a orestuj je na másle. A pak udělej ten základ, polož na to filety, na ně náplň, opět filety a upeč a je to. :-K Nedělala bych to z filé nebo tresky, ty jsou plné vody :-(

Díky, takhle jsem jednou experimentovala a od té doby ho pravidelně děláme. On pěkně "natáhne" tou náplní a pak je prý prudce jedlý :-p:-)

Po výlovu mám v mrazáku několik kapřích filetů, tak to asi "slepím" tím sýrem nebo použiju jako směs...rozhodně to vypadá báječně:yes:

Jani, vypadá to báječně:-p:yes:

Tématické fráze:
nadivany kapr, kapr recepty, kapr nadívaný, recept kapr žampiony, kapr se žampiony, nadivany kapr recept, kapr na cibuli a žampionech, recept na nadívaného kapra, kapr s nivou, kapr na hříbkách, recepty na ryby kapr, kapr recepty niva, recepty na kapra s nivou, kdyz zbyde smazeny kapr, nadívaný kapr recepty, kapr recept, kapr žampiony, kapr s nivou a žampiony, nadivany filet, kapr s hermelínem

Suroviny:
kapr, slanina, cibule, česnek, kmín celý, sýr plátkový, máslo, žampióny

Přidat fotografie receptu