Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třené buchty

Když se řekne třené těsto, jako první se člověku vybaví tradiční mramorová bábovka. Ale co takhle udělat z třeného těsta kynuté buchty. Že to zní bláznivě? Možná, ale až je ochutnáte, už nebudete chtít jiné.

Hodnocení receptu je 5,0 (56×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 20 min

110 min (90 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 33 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 792 kJ /
3 774 kcal
Bílkoviny75,65 g
Tuky191,17 g
Vláknina15,92 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 315 mg
Sůl0,76 g
Sacharidy429,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozmícháme tuk s cukrem a postupně po jednom přidáváme žloutky a třeme, až hmota zbělá. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, osolíme a přidáme citronovou kůru. Krok 3: Do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, zalijeme vlahým mlékem a posypeme cukrem. Krok 4: Když droždí vzejde, začneme přimíchávat mouku společně se žloutkovým tukem. Vymícháme hladké těsto, které necháme asi půl hodiny v teple vykynout. Krok 5: Pak tvoříme buchty, které plníme libovolnou náplní. Krok 6: Při vkládání do pekáče hojně promazáváme ze všech stran rozpuštěným máslem a klademe 1/2 cm od sebe. Krok 7: Hotové necháme asi 20 min znovu kynout, pak pečeme v mírně předehřáté troubě na 150 °C asi 20 min dorůžova.

Zveřejněno 5. 12. 2009

Poznámka autorky Hella

S těstem se velmi dobře pracuje a je žluťoučké i z kupovaných vajec.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třené buchty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K17G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třené buchty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K17G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Nejlepší :yes:

Jedno slovo-luxus!Lepší buchty jsem nejedla,jsou úžasné.<3

Já dávám na 250ml mléka asi 400g mouky, víc určitě ne a buchty jsou jako peříčko.

jana dufkova 25. 5. 2016 12:51
Driv jsem buchty pripravovala takto, protoze to delala moje maminka. Pak jsem si to zjednodusila, ze do vlazneho mleka rozmicam cukr, zloutky a tuk, to prileju spolecne s kvaskem do mouky a zadelam. Na chuti a kvalite to neni vubec znat. Kynute testo je vlacne, kdyz se prida trochu oleje a vlhke, kdyz se nastrouha varena brambora.

dnes jsem upekla a jako náplň jsem použila tvarohovou z receptu
www.toprecepty.cz/recept/38310-tvarohove-rezy-velmi-stavnate/

neskutečná delikatesa..jinou nápln už dělat nebudu,o těstu ani nemluvě..:-K:-K:-K:-K

Izabelos:
Chyba není v receptu! A že těch žloutků je tam požehnaně..., inu jako ve "třeném":-))
Já dávám na kilo mouky 2 žl. a ta moje frfle, že je to jak z cukrárny...

"150 °C asi 20 min do růžova"
Hmmm, vyzkouším. Peču 175°C asi 20 min do růžova:-))

izabelos: chyba není v receptu,ten je skvělý..;-)

Upekla jsem je přesně podle receptu a jsou tvrdé jak šutr. Poslala jsem recept kamarádce, upekla je taky a i ona je má dost tuhé :no:

Fakt Mńamka....:-p Povedený recept. Tyhle buchty zmizely kosmickou rychlostí.:-p:-p:-p:-p. Dělala jsem z dvojté dávky. Na 1 plech klasika buchty, na druhý jako táč. Obojí prostě super.:yes:

VerkaZabka: Jsem ráda, že chutná! ;-)

Mám tento váš recept už od léta a jsem přímo NADŠENÁ!!!!! :yes::yes::yes: Dcera totiž žádné jiné buchty neji, jen ty Vaše, ale bez náplně!!! ;-) Dělám je téměř každý měsíc a když jdeme ke tchýni, tak polovinu naplním povidly a tu druhou jen tak (pro dceru - nemá ráda žádné náplně)a během 30min je plech prázdný!!! :-D MOC vám děkuji, že jste se s tímto receptem podělila!!! :-K

Dnes jsem vyzkoušela váš recept a musím chválit:yes::yes::yes:.Jsou super:yes::yes::yes:

Jsem ráda, že vám chutnalo a taky děkuji za přidané fotky!

Z tohoto výborného těsta jsem udělala koláče. Uvnitř tvaroh, nahoru mák a drobenka...a další kombinace.Musím jen chválit, bezkonkurenční lahodné, lehké, nadýchané...prostě úžasné.Již nikdy jinak:-).

s radostí přidávám dvacátý bodík:yes: s těstem se dobře pracovalo a ta vůně při pečení:-K!prostě výborné:yes::-p

Tématické fráze:
trena buchta s ovocem, trena buchta s tvarohem, recept na třenou buchtu, třené těsto, buchta ze žloutků, třené moučníky, buchta, třené kynuté těsto, třená buchta z hery, třené těsto na koláč, trenabuchta, třené těsto recept, trena buchta s kremem, buchty z třeného těsta, třená tvarohová buchta, třené kynuté buchty, kynuté těsto na buchtu, buchta z třeného těsta, třeba buchta, buchta jen ze zloutku

Suroviny:
mouka polohrubá, tuk hera, žloutek, cukr moučkový, mléko, kvasnice, cukr vanilkový, sůl, kůra citronová, máslo

Přidat fotografie receptu