Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční pangasius s eidamem v trojobalu

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 599 kJ /
2 294 kcal
Bílkoviny264,72 g
Tuky130,24 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,66 g
Sodík 2,80 g
Sůl6,84 g
Sacharidy15,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety ryby osušíme, vetřeme sůl, pepř a necháme cca 30 minut odležet . Krok 2: Nachystáme si suroviny na klasický trojobal ( hl.mouka, vejce, strouhanka) a na jemno nastrouhaný sýr eidam smícháme s našlehaným vejcem. Krok 3: Filet osušíme v papírové utěrce, obalíme hl. moukou a vložíme do směsi vejce a strouhaného sýru. Nepoddáme se tomu, že nám to na filetu nebude moc dobře držet, ale při trošce trpělivosti se nám to povede a opatrně filet přeneseme do misky se strouhankou a silně vtlačíme strouhanku k filetu. Výsledek stojí za to. Krok 4: Poté vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a pomalu smažíme do zlatova. Jako příloha je výborná bramborová kaše. Vánoční příloha bramborový salát s majonézou.

Zveřejněno 6. 12. 2009

Poznámka autora Colombo65

Trpělivost chutného pangase přinese.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční pangasius s eidamem v trojobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1WpZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční pangasius s eidamem v trojobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1WpZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Asi před 14 dny bylo v Černých ovcích na ČT1 povídání o pangasovi. V naší republice se na základě různých průpovídek dělal průzkum u 11 firem, které k nám pangase dováží. Ani u jedné rybičky nebylo zjištěno nic závadného. Pangase doporučují jako zdravou dobrou rybu, které nic neschází ani nepřebývá, dětem do školních jídelen. Je to výborná ryba, výborný recept. Dávám boda :yes:

Jani, taky jsem slyšela i četla nějaké "bláboly o pangasovi, ale mně to neovlivní, to bychom u nás nemohli jíst nic:-!;-)

Pangas rozhodně šťavnatý je a já ho mám moc ráda. Ovšem poslední dobou se o něm píší děsné věci:-(. I tak z mého jídelníčku nezmizí a ty máš plus i ode mne;-):yes:

Otto,letí bodík.I tebe mám z AHA uloženého ve svých receptech. Taky gratuluji.:-K

Otto, na fotu vypadá pangas hodně šťavnatě:-p:-p. Hezký recept;-). :-!:-)):yes::yes::yes:. +5

Vypadá moc dobře :-p a tak ho ukládám pro vyzkoušení. :yes:

Ryby mám ráda v každé úpravě, sýr používáme také. Ještě jsem experimentovala s obalovým materiálem tak, že jsem použila podrcené kukuřičné nebo bramborové lupínky. Buď samotné a nebo přimíchané do strouhanky. :yes::-p:-)Přidávám bodík. :yes:

Super-dávám bodík, protože do trojobalu na kapříka a jiné rybky dávám také sýr-je šťavnatější a má výbornou chuť...a do oleje na smažení přidávám lžíci sádla:yes:

Tématické fráze:
pangasius ryba foto, vánoční recepty, pangas dolnooky, pangasius, pangasius dolnooký, recept na pangase, ryba v trojobalu, pangas dolnooký recept, smažený pangas, pangasius cena, vánoční recepty.cz, vanocni ryby, pangasius smažený, recepty na pangase, klasický trojobal, pangas dolnooký recepty, vánoční ryba recepty, recept na vanocni rybu, smažený pangasius recepty, vánoční ryba recept

Suroviny:
pangasius, sýr strouhaný, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu