Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Divoká kachní prsa

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Tymián s majoránkou najemno nasekáme, promícháme s povoleným máslem a osolíme. Krok 2: Prsty vytvoříme pod kůží prsíčka kapsu, rozetřeme bylinkové máslo a kůži přiklopíme k masu. Lehce posypeme divočinou. Krok 3: Pekáček vymažeme sádlem, dno vyložíme anglickou, na ni položíme prsíčka kůží k anglické a "rubovou" stranu lehce osolíme. Krok 4: Vložíme do rozehřáté trouby a necháme cca 20 minut zatáhnout. Krok 5: Pak podlijeme bujónem a vínem a pečeme cca 40 minut za občasného podlévání. Krok 6: Otočíme kůžičkou nahoru, 30 minut dopékáme a tvoříme křupavou kůrčičku.

Zveřejněno 9. 12. 2009

Poznámka autora Jenda1

K tomu jsem připravil dušené kyselé zelí a červené hlávkové. Teď se rdím, protože houskový a bramborový knedlík jsem zakoupil a nikoliv uvařil.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divoká kachní prsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxl7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divoká kachní prsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxl7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:-O jůůůůů. Jendo :yes::yes: nemáš zásilkovou službu? :-p:-p :-D:-D ;-)

Jendo,já mám tak skromnou svačinu,doma neuvařeno a ty přijdeš s takovou úžasnou mňamkou:-!

To neee...takhle na noc...to je krása:-p:-p:-8

Jendo, opravdu lahůdka:yes: Já se mohu už jen koukat a tiše tvým strávníkům závidět:-):-p:yes::yes:6.

Džango :-), já právě knedlíky moc neumím, a tak se musím přesně držet recepisu (proto mi chybí ta improvizace...). Halt "komu není shůry dáno..." :-D:-D Ještěže mám tak hodnou maminku :-).

:-p:yes::yes: 5

Jendo, taková lahůdka a takhle večer:-?no teda já tě asi zahluším:-DDala bych si je hned. Dávám 4.bodíka:yes:

Eli, ani se Dominikovi nedivím, že je měl rád, spíš se divím, že už je nejí;-)

Velmi pěkně vypadající pokrm :-)

Elizo - znám mnoho lidí, kteří knedlík neumí a každý jejich pokus je dosti kreativní - nemyslím, že vaření knedlíků je něco snadného - ono uvařit nadýchaný, kulatý, neprasklý knedlík je veliké umění, nemluvě o bramborových, vídeňských, bavorských ... Trochu soudnosti prosím :-/

Ách jo, kachnu míval rád Dominik, než začal koketovat s vegetariánstvím...;-) Těší mě teď to masové vaření o čtvrtinu méně, když vím, že si nedá... Ale Jendo :-K, recept je překrásný, stejně jako fotografie :-) Nejvíc mě na něm baví to bylinkové máslo...:-p
A z knedlíků si nic nedělej, ty mě osobně vaří máma do mrazáku nebo je kupuju. Pro mě je vaření kreativní činnost a co je s odpuštěním kreativního na obyčejném knedlíku? ;-):-)):-))

kachní prsíčka milujeme:yes:

Já sem nesmím večer chodit, protože koukat na ty dobrůtky, to je opravdu útok na chuťové buňky. Všude kolem samé cukroví a tyto skvosty musí každý ocenit, posílám bodík. :-p:-):yes:

Ten čas pečení je hodně relativní. Mi se podařilo upéct prsíčka skutečně za 90 minut. Zřejmě z mladých kačic. Husu pečeme déle, délka pečení je odvislá od velikosti husy, z jakého chovu pochází (čím byla krmena). Já bych šel na čas 2,5-3 hodiny. Je to skutečně jen orientační, bude lepší si nechat nějakou časovou rezervu.;-)

jenda1...upieklo sa ti to za tych 90 minut? idem piec hus a kacku na bozi hod a mam z toho celkom bobky, kvoli tomu, ze hus sa pecie dlhsie ako kacka...ci nie?

Jendo, koukat se na tvé fotky a na večer!!! já se asi zabiju!!! :-D:-D to je skvost :-K:-p bodík letí

Jendo a už dost, ty tvoje fajšmekroviny už nemůžu ustát - Super foto, super chálka jak se říká u nás v Brně v hantecu.:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kachní prsa, divoká kachna recepty, kachni prsa recept, divoká kachna recept, prsíčka z divoké kachny, kachní prsa recepty, vaření a recepty divoká kachna, kachní prsíčka, recepty kachní prsa, divoká kachní prsíčka, kachní prsíčka z divoké kachny, divoka husa recept, kachní prsíčka recept, divoka kachna, divoka kachna prsicka, jak upéct kachnu, recept kachni prsa, recept divoká kachna, recept na kachní prsa, divoka husa recepty

Suroviny:
prsa kachní, slanina anglická, koření divočina, máslo, tymián, majoránka, víno červené suché, sůl, sádlo

Přidat fotografie receptu