Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prababiččin štrúdl

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sunnylee sunnylee

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 šišky

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 995 kJ /
4 062 kcal
Bílkoviny65,94 g
Tuky142,45 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 433 mg
Sodík 320 mg
Sůl0,79 g
Sacharidy621,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto zpracujeme, rozdělíme na 4 stejné díly, vyválíme pláty (já si udělám válec, ten jen rozválím do stran, ne do délky), přeneseme na pečící papír, těsto posypeme strouhankou, do středu poklademe strouhaná jablíčka, posypu skořicí. Kdo chce, může přidat kokos nebo vlašské oříšky. Krok 2: Pak ohrnu okraje tak, aby se nepřekrývaly, vprostřed jsou vidět jablíčka . Potřeme spojeným bílkem a pečeme ve vyhřáté troubě ideálně na 180°C.

Zveřejněno 16. 12. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prababiččin štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7Xp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prababiččin štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7Xp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

dobrá kuchařka: Běžte se projít,je tam chladno,třeba to pomůže.:-O

dobrá kuchařka:tenhle kvasit nemá, je z lineckého těsta, tak nepiště bláboly!!!

dobrá kuchařka 13. 2. 2013 16:56
jžš! :-!:no: to má být štrudl?? si děláte srandu...a kde jsou kvasnice? to těsto má kvasit!!

Právě jsou v troubě:-p:yes:

jéé, tak to jsem asi špatně popsala, myšlené jsou na potření pouze bílky, které sice nešlehám metlou, ale vidličkou chvilku \"šlehám\", aby se bílky krásně spojily a netahaly se cancy..... Jednoduše řečeno - potíráme bílkem, žloutky použijeme do těsta;-)

No, chápu to tak, že žloutek dáme do těsta a bílkem potíráme. Autorka uvádí, že potřeme spojenýn bílkem. No, ale spojený s čím?

Nějak nechápu ta vejce - kolik a co patří do těsta? Dva žloutky a bílky použít na potření?

:yes::yes:;-)

Tématické fráze:
linecký štrůdl, strudl, štrůdl z polohrubé mouky, štrůdl z lineckého testa, linecké těsto na štrůdl, jablečný štrůdl recept, recept na strůdl, potírání štrůdlu, babicovy dobroty recepty strudl, těsto na štrůdl z polohrubé mouky, recept strudl, štrůdl z hladké mouky, štrůdl bez kvasnic, čím potíráme štrůdl, babičin štrůdl, štrůdl z kvasnic, štrůdl z lineckého, strudl polohruba mouka, štrůdl recept s polohrubé mouky, štrůdl s polohrube mouky

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, prášek do pečiva, žloutek, mléko, tuk hera, cukr písek

Přidat fotografie receptu