Převalované vdolečky
Převalované vdolečky mohou připomínat listové těsto. Klasické kynuté je právě při převalování doplněno o celé máslo s trochou mouky, takže vytvoří ono lístkování. Dovnitř vdolečku pak patří tvaroh a nahoru povidla s posýpkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 767 kJ / 6 636 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 201,80 g |
Tuky | 392,19 g |
Vláknina | 18,18 g |
Cholesterol | 1,84 g |
Sodík | 2,17 g |
Sůl | 5,18 g |
Sacharidy | 544,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na těsto zpracujeme obvyklým způsobem, necháme vykynout.
Krok 2: Rozválíme a potřeme máslem smíchaným s mouku, přeložíme jako psaníčko a necháme 30 minut kynout. Rozválíme a opět přeložíme a necháme kynout a pak ještě jednou totéž.
Krok 3: Na tvarovou nádivku smícháme tvaroh s 2 žloutky, 1 lžicí rozpuštěného másla a dle chuti dochutíme cukrem, rozinkami a citronovou kůrou. Promícháme.
Krok 4: Lžící nabíráme kousky (nebo můžeme vyválet plát a vykrajovat čtverečky), které naplníme tvarohovou nádivkou, kraje spojíme a vytvoříme malé bochánky. Dáváme pozor, aby byly dobře uzavřené (prsty pevně přitlačíme), aby náplň nevytékala.
Krok 5: Spojem otočíme na plech a necháme kynout pod utěrkou 30-40 minut. Pak uděláme nahoře prstem nebo vařečkou důlek a dáme trochu povidel a posypeme drobenkou.
Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180 °C asi 30 minut (měla jsem 2 plechy, ale správně se na Moravě dělají ještě menší - takové ty úplně malilinkaté tzv. jednotlamky).
Zveřejněno 17. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Převalované vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L7lX
Moje poznámka
Převalované vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L7lX
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
převalované koláče,
převalované těsto,
prevalovane kolacky,
recept na převalované koláče,
převalované svatební koláče recept,
moravské vdolečky,
vdolečky,
koláčky převalované,
koláčky z převalovaného těsta,
převalované koláčky recept,
převalované koláče recept,
převalované svatební koláčky,
kynute prevalovane kolace,
převalované těsto recept,
tvarohové vdolečky,
recept na prevalovane kolacky,
převalované koláče postup,
prevalovane vdolky,
vdolečky z převalovaného těsta,
svatební koláčky převalované
Suroviny:
mléko,
rum,
sádlo,
olej,
sůl,
cukr,
žloutek,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
máslo,
mouka hladká,
tvaroh,
žloutek,
kůra citronová,
rozinky,
cukr,
máslo,
povidla švestková,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo
Komentáře (9)