Převalované vdolečky
Převalované vdolečky mohou připomínat listové těsto. Klasické kynuté je právě při převalování doplněno o celé máslo s trochou mouky, takže vytvoří ono lístkování. Dovnitř vdolečku pak patří tvaroh a nahoru povidla s posýpkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 767 kJ / 6 636 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 201,80 g |
Tuky | 392,19 g |
Vláknina | 18,18 g |
Cholesterol | 1,84 g |
Sodík | 2,17 g |
Sůl | 5,18 g |
Sacharidy | 544,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na těsto zpracujeme obvyklým způsobem, necháme vykynout.
Krok 2: Rozválíme a potřeme máslem smíchaným s mouku, přeložíme jako psaníčko a necháme 30 minut kynout. Rozválíme a opět přeložíme a necháme kynout a pak ještě jednou totéž.
Krok 3: Na tvarovou nádivku smícháme tvaroh s 2 žloutky, 1 lžicí rozpuštěného másla a dle chuti dochutíme cukrem, rozinkami a citronovou kůrou. Promícháme.
Krok 4: Lžící nabíráme kousky (nebo můžeme vyválet plát a vykrajovat čtverečky), které naplníme tvarohovou nádivkou, kraje spojíme a vytvoříme malé bochánky. Dáváme pozor, aby byly dobře uzavřené (prsty pevně přitlačíme), aby náplň nevytékala.
Krok 5: Spojem otočíme na plech a necháme kynout pod utěrkou 30-40 minut. Pak uděláme nahoře prstem nebo vařečkou důlek a dáme trochu povidel a posypeme drobenkou.
Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180 °C asi 30 minut (měla jsem 2 plechy, ale správně se na Moravě dělají ještě menší - takové ty úplně malilinkaté tzv. jednotlamky).
Zveřejněno 18. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Převalované vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L7lX
Moje poznámka
Převalované vdolečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L7lX
Nejnovější recepty
Velikonoční linecká vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Točený mazanec s ořechy
Přidáno před 9 hodinami
Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Čekankový salát s ředkvičkami
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-tvarohová zmrzlina
Přidáno 13. 4. 2025 16:17
Vepřové s cibulovou omáčkou a paloučkovým knedlíkem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 13. 4. 2025 13:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční beránek
gedzitka před 2 hodinami
Rajská omáčka
Sahula před 3 hodinami
Pikantní masové kuličky s rajskou omáčkou a těstovinami
Sahula před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Sahula před 3 hodinami
Rychlá hrníčková bábovka
SofieA před 4 hodinami
Dušená mrkev
Jirka1977 před 4 hodinami
Obyčejné nudle se smaženým zelím
Radovan123 před 5 hodinami
Ledvinky na smetaně
Karel1234 před 9 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
veronika_straka před 9 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Petule123 před 11 hodinami
Tématické fráze:
převalované koláče,
převalované těsto,
prevalovane kolacky,
recept na převalované koláče,
převalované svatební koláče recept,
moravské vdolečky,
vdolečky,
koláčky převalované,
koláčky z převalovaného těsta,
převalované koláčky recept,
převalované koláče recept,
převalované svatební koláčky,
kynute prevalovane kolace,
převalované těsto recept,
tvarohové vdolečky,
recept na prevalovane kolacky,
převalované koláče postup,
prevalovane vdolky,
vdolečky z převalovaného těsta,
svatební koláčky převalované
Suroviny:
mléko,
rum,
sádlo,
olej,
sůl,
cukr,
žloutek,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
máslo,
mouka hladká,
tvaroh,
žloutek,
kůra citronová,
rozinky,
cukr,
máslo,
povidla švestková,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo
Komentáře (9)