Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 44 496 kJ / 10 635 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 226,96 g |
Tuky | 746,23 g |
Vláknina | 36,72 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 22,32 g |
Sůl | 55,04 g |
Sacharidy | 734,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Škvarky sa zomelu.
Krok 2: Múku vysypeme do vandľa, spravíme jamku, dáme cukor a pomrvené droždie.
Krok 3: Zalejeme vlažným mliekom a spravíme kvások.
Krok 4: Po vykysnutí kvásku pridáme soľ, vajce, žĺtok, korenie, olej, podľa potreby mlieko a zamiesíme. Necháme trochu vykysnúť.
Krok 5: Potom cesto dáme na tablu, rozvaľkáme a natrieme škvarkami. Poskladáme ako lístkové cesto, prekladáme 3x a na tretí raz už vykrajujeme.
Krok 6: Kladieme na suchý plech, potrieme vajcom a necháme trocha podkysnúť.
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkovníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WDV
Moje poznámka
Škvarkovníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WDV
Nejnovější recepty
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 5 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 7 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 8 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Přidáno před 10 hodinami
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brynzová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Medová srdíčka
FikAja před 3 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 6 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 6 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 8 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 9 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 11 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 12 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 16 hodinami
Hovězí v ananasové omáčce
Milana2 10. 12. 2024 22:38
Tématické fráze:
škvarkové pagáče od babičky,
domácí škvarkovníky,
recepty se škvarkami,
jak dlouho péct škvarkové placky,
domaci skvarkove placky,
škvarkovíky,
skvarovniky,
jak péct škvarkové placky,
vykrajovátko na pagáčky,
jak dlouho péct škvarkový placky,
skvarkovniky z domacich skvarek,
lístkové škvarkové placky,
rillettes v domaci pekarne,
škvarkové placky z listového těsta,
pagáče se škvarkami,
jak se preklada listove testo,
jak dlouho pect skrvarkove placky,
www,skvarkovniky.cz,
recept lístové škvarkovníky,
kuchar jenda 1
Suroviny:
mouka polohrubá,
škvarky,
droždí,
cukr,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
žloutek,
mléko,
olej
Komentáře (38)