Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Melír - mramorování polevy

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Byla jsem požádána zdějšími děvčaty o nafocení zdobení melírem. Cukroví ke zdobení už máme slepené, pak ho natřeme štětečkem hnědou polevou a do té hned uděláme bílou polevou ornament.http://www.toprecepty.cz/recept/45174-orechovoananasovy-rez/ Hnědá poleva nesmí být ztuhlá, jinak by se tam dělaly rýhy. Jakmile uděláme ornament, hned ho projedeme párátkem a je hotovo.

Není to složité, popusťte uzdu své fantazie, určitě se to každému povede.

Zveřejněno 21. 12. 2009

Poznámka autorky yanull

Zadala jsem úkol dceři, protože já jsem ten den měla na starosti krémy, omlouvám se, že fotky nejsou zcela kvalitní, ale bylo to foceno ve fofru. Letos konečná, žádný recept už mě nezlomí, i ten sebekrásnější ukládám :-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Melír - mramorování polevy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOP9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Melír - mramorování polevy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOP9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:yes::yes:+11opravdu super

:-K:-K:-K:-K:-K JSOU TYTO STRÁNKY FAKT SSSSSUUUUUUUUUUUUUUUPPPPPPPPPPPPEEEEEEEEERRRRRRRRRR

Na foto č.12 jsou uprostřed takové dortíčky obalené v kokosu.Moc prosím o recept.:-K Děkuji

Martino, samozřejmě, že jde dělat štětcem jen hladké a rovné cukroví, např. linecké, ne stříkané, to my také namáčíme. Ale každý má svůj systém a ten já nikomu nemíním brát. Umíme to s dcerou štětcem tak, že tam máme dost polevy i na melírování a přitom nám nestéká okolo a tady jsem jen popsala, jak to děláme my doma. ;-):-)

Martina P. 29. 12. 2009 14:39
Cukroví do polevy namáčím. I když je to asi pracnější než potírat štětečkem. Cukroví namáčené v polevě je asi hezčí, povrch je hladší. Nebo se mýlím? Poradí mi někdo jak na polevu? Namáčet nebo natírat? Myslím rovné plochy cukroví. Např. rohlíčky, na kterých je ozdobně nastříkaný krém se štětečkem asi natírat nedají. Na melírování je lepší základ polevy namáčet nebo natírat štetečkem?

Jani, cukroví máš nádherné:yes::-p:-p. :-!:-)):yes::yes::-K +7

Děkuji pěkně všem za pochvalné bodíky, za ten postup se ještě jednou omlouvám,jelikož jsem technický antitalent, nevím ani, co je to makro, možná něco na focení detailu? K tomu melíru chci jen napsat, že zdobila i fotila dcera, ale letos vzhledem k víkendovým mrazům nebylo na kvalitní focení příliš času, cukroví bylo tak podchlazené, že poleva na něm tuhla přímo pod rukama.

Moooc pěkné, jste šikulka:-K

bože,to je pastva pro oči.to se snad nedá ani ujíst:yes:

to je nadhera

:yes::yes:

Jani, nic se neděje, první foto super, u těch dalších jsi asi nepočkala, až se zklidní zaostření, ale i tak supééér

Ta první fotka - opravdová krása...:yes: Jsi moc šikovná :-K
Ty další jsou mázlé, to jo.

Jani, nevím na co fotíš, nemůžeš si zapnout funkci, něco jako makro? Je škoda, že to je blbě vidět:-(Cukroví máš nádherné :yes:

Tématické fráze:
jak se dělá melír, melíry foto, mramorování cukroví, jak udělat melír, jak udělat melíry doma, melir foto, jak udělat melír doma, jak si udělat doma melír, polevy, melir fotky, melír postup, mramorování, jak udělat doma melír, druhy melíru, jak namáčet v polevě, melír fotogalerie, meliry postup, postup melírování, postup melíru, foto melíry

Suroviny:
poleva bílá čokoládová, poleva čokoládová tmavá

Přidat fotografie receptu