Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rolka z pražské Koruny

Hodnocení receptu je 4,7 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 099 kJ /
1 219 kcal
Bílkoviny48,90 g
Tuky38,35 g
Vláknina1,65 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 498 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy168,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uděláme dle návodu na krabičce krém a dáme ho odležet do lednice. Dáme odkapat kompot a větší kousky případně překrojíme. Krok 2: Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a posypeme moukou. Z bílků ušleháme tuhý sníh. 1/3 vmícháme do žloutkové směsi s moukou a zbytek sněhu následně zlehka. Krok 3: Rozetřít buď na pečící papír a nebo vymazaný a vysypaný alobal. Péct v řádně vyhřáté troubě na 180°C 5 minut. Během pečení neotvírat, aby těsto nespadlo. Krok 4: Po upečení svinout do rolády a přehodit vlhkou utěrku. Krok 5: Vychladlý korpus rozvineme, pomažeme 2/3 krému, poklademe ovocem a svineme. Krok 6: Nakonec pomažeme zbytkem krému a můžeme pro ozdobu třeba i posypat oříšky, čokoládou, kokosem, zdobením.

Zveřejněno 22. 12. 2009

Poznámka autorky srettka

Recept jsem kdysi jsem našla ve starých novinách.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rolka z pražské Koruny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVl1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rolka z pražské Koruny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVl1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Nádhera v náhodných receptech, dílo jak od profíka, bodík zasloužen:yes::-K:-)

:yes::yes::yes::yes:

Na pohled nádhera.:-))Ve slově žloutek se píše T.

Mirca,ale ten rez je tiež krásny:-K:yes:

Ta vypadá úžasně.Mirco:yes:+7

boze mirca75...prepac...to som bola ja...mrzi ma to, ak som to pokazila...pozerala som galeriu pri tej rolade a chcela som dat rez ako druhu fotku...asi som to nechtiac prekombinovala....ja som to ani neopravila, lebo som si to nevsimla...az teraz.....este raz...velmi ma to mrzi.

Mirko - fotečky jedna radost pohledět :yes:- ta fotka "vcelku" je doopravdy náááádherná:-O (tedy on ten řez je také krásný) - plně chápu tvé rozhořčení ;-)

Smím se zeptat,proč jste dali fotku řezu jako první?Tato fotka rozhodně není focená jako úvodní,na to jsem fotila celou roládu!Je mi smutno z toho,že se tu hýbe s cizími fotografiemi,aniž by se někdo zeptal!Prosím o vrácení do původního stavu.

Mirčo máš to překrásné, hned bych si kousek dala;-):yes:
srettka : také používám tohle to těsto a nejen na rolády (kolik vajec tolik mouky i cukru), mohu všem doporučit, vždycky se povede:yes::yes:

Teda Mirčo, ty válíš:-O:-O:-O:yes::yes::yes:

Výbušná:-),Růženko:-),děkuju za milé pochvaly:-8.Moc času jsem na zdobení neměla - jen po čas koupání dvojčat - ale myslím,že to docela jde;-).Růženko:-)já do krému přidala to máslo:-p.

Mirko,ta roláda je nádherná:-K inspirovala jsi mě tou fotkou a tento recept vyzkouším:-p:-))s tím krémem od dr Oetkera dělám často,je chutný,lehký a rychle hotový:yes:

mirca75 nazdobene to mas fakt prekrasne :yes:

Srettka:-)dovolila jsem si ke tvému receptu přidat boďku a pár foteček:-8,ale jestli je nebudeš chtít,tak je smažu;-).Roládu jsem dělala přesně podle tebe-jen jsem pod vnitřní krém roládu lehce pomazala jahodovým džemem a jako ovoce jsem použila čerstvé jahody:-p.Roláda je lehoučká a všem moc chutnala:-p,tudíž u nás jistě nebyla naposledy;-).Zítra dodám i fotku na řezu;-).Doporučuji všem k vyzkoušení a nechávám v oblíbených.

:yes::yes::-p

Tématické fráze:
recepty do 30 korun, recepty za 30 korun, žloudkové řezy, pražské řezy, pražský moučník, prazska rolada, recept za 30 korun, recepty za 30,- korun, odlehčený máslový krém, pražský řez, recepty za par korun, žloudkové, žloudkové řezy recept, pražský rezy, recepty za 30,-korun, recepty za tricet korun, pražská pečeně recept, pražské špagety, recept pražské řezy, moučníky do 30 korun

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, krém, mléko, kompot

Přidat fotografie receptu