Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapekane ciabaty

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Foxie Foxie

Snadný

Suroviny

Porce: 1-2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 447 kJ /
346 kcal
Bílkoviny33,46 g
Tuky18,90 g
Vláknina1,94 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 339 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy9,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ciabatu rozřízneme podélné na půlky a počesnekujeme. (Buď roztlačenyý,ale klidně i nakrájený na malinkaté kousíčky. Kdo chce tak může rozmačkaný česnek smíchat s trochou másla a tím ciabaty potřít, ale já to nedělám, nerada používám máslo když nemusím.) Krok 2: Dáme do trouby rozpálené na 180° asi na 5 minut (já to dělám od oka, hlavně aby se česnek nepřipaloval, ale zároveň aby ciabaty byly křupavé). Krok 3: Vyndáme z trouby a pokládáme plátky mozarely a posypeme rajčaty, které jsme nakrájely na velmi malé kousky. Poté osolíme a opepříme dle chutí (můžeme přidat i trošku majoránky). Krok 4: Pečeme dokud se mozarela pěkně nerozteče.

Zveřejněno 25. 12. 2009

Poznámka autora Foxie

Ciabaty se prodavaji i ochucene (rajcatove, s olivami,....). Doporucuji spise ty ochucene, jsou mnohem lepsi..

V CR jsou v prodeji spise ty mensi varianty, na fotkach jsou velci hybridi:)) Proto sem musela doplnit i obycejnym eidamem, ale na klasicke ciabaty staci jen mozarela, ale milovnici syru se muzou samozrejme vyradit:))

Na fotkach je varianta se salamem, protoze pritel je na maso, ale ja mam radsi bez.

Timto receptem me okouzlila pred lety moje kamaradka Italka a od te doby jsou zapekane ciabaty mou oblibenou veceri.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapekane ciabaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gvo8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapekane ciabaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gvo8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Proč majoránku? Když rajčata a mozzarelu, tak bazalku :).

:-)v poznámce se píše, že na fotkách je varianta se salámem...;-)

Vidím dobre pod syrom plátok šunky alebo nejakej salámy ? V repte sa spomína iba syr a na vrch paradajky, ale na obrázku niečo červené spod toho syra vykúka, čo je to ?

Vidím dobre pod syrom plátky šunky (alebo nejakej salámy)? Proste mi spod toho syru niečo červené vykúka, čo je to ?

+5 :yes::-p;-)

Takové ciabaty by u nás zaručeně uspěly, tak vyzkouším a Foxie, tobě dávám boda:yes:

Foxie:-)tak tenhle recept je pro mě jak dělaný.Ciabaty mám schované na mrazáku a tak mě nějak pořád nenapadá žádná inspirace,co s nimi.Tudíž díky za bezva nápad,ukládám a těší se že je brzy povečeříme:-p.

... když ja nemusím rajčata , ale jinak super:-K

Jasne muzete to obmenit podle gusta, ale tento receptik je presne jak ho delaji rodili italove:)... no a to lip chutnaji nez vypadaji :-D:yes::yes:, za bodik dekuju

mohl bych si třeba dát jen se šunkou a sýrem že?:-8 ... vypadají krásně:yes: +2

Krásné sváteční dopoledne, mňam, hned tak z rána!:-p:-):yes:

Tématické fráze:
zapečená ciabata, recept na ciabatu, ciabaty, čiabata, mozarela, těsto na ciabatu, ciabata s rajčaty, zapečené ciabaty, ciabatu, zapékánky, jak upect ciabatu, ciabatta se šunkou a olivami recept, ciabata zapecena, ciabata s mozarelou, recepty na ciabatu, ciabata s olivami, mozarela recepty, mozarela složení, co na ciabatu, sýr mozarela

Suroviny:
ciabatta, rajče, sýr mozzarella, česnek, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu