Kávová zrna - piškotová
Nepečená kávová zrna jsou cukroví, které můžeme řadit do retro edice. Jejich místo v cukrárně či na slavnostním stole je ale stálé. Piškotové těsto s chutí po silné kávě a rumu je obaleno v jemné čokoládové polevě. A chuť je návyková.
Suroviny pro 1 dávka
Dle velikosti 30-130 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 570 kJ / 2 765 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,02 g |
Tuky | 166,86 g |
Vláknina | 17,64 g |
Cholesterol | 204 mg |
Sodík | 85 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 247,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sypké suroviny prosejeme na vál. Přidáme tekuté suroviny, máslo a vše prohněteme v husté těsto.
Krok 2: Budeme-li z něj tvořit až po nějaké době, přidáme ještě navíc 2 lžíce tekutiny (rum, vodu), protože těsto rychle vysychá a pak se drolí.
Krok 3: Z hotového těsta tvoříme menší oválky a do každého z nich uděláme uprostřed rýhu (špejlí, koncem tyčky), aby vzniklo "zrno". Oválky lehce stiskneme.
Krok 4: Dáme je ztuhnout do chladna a poté je namáčíme v čokoládové polevě připravené ve vodní lázni.
Krok 5: Necháme ztuhnout.
Zveřejněno 25. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kávová zrna - piškotová
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMzL
Moje poznámka
Kávová zrna - piškotová
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMzL
Nejnovější recepty
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 6 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 6 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 6 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Neregistrovaný před 10 minutami
Svíčková na smetaně
Neregistrovaný před 14 minutami
Pizza šneky z listového těsta
Neregistrovaný před 15 minutami
Domácí kmínový chleba
Neregistrovaný před 20 minutami
Polévka z čerstvého zelíčka
Neregistrovaný před 22 minutami
Čínská smažená rýže na curry - videoškola
Neregistrovaný před 24 minutami
Kuličky z mletého masa s paprikovou omáčkou
Neregistrovaný před 30 minutami
Domácí lahůdková paštika
Neregistrovaný před 30 minutami
Tortilla plněná kuřecím masem
Neregistrovaný před 32 minutami
Zakázaná buchta
Neregistrovaný před 34 minutami
Tématické fráze:
kávová zrna,
nepečené cukroví kávová zrna,
cukroví kávová zrna,
kávová zrna recept,
kavove zrna nepecene,
kávové zrna,
vánoční cukroví kávová zrna,
nepečená kávová zrna,
kávová zrna cukroví,
kávové zrná recept,
kavova zrna nepecena,
nepečené cukroví-kávová zrna,
kávové zrna cukroví,
kávové zrno,
kávové zrno recept,
recept na kávová zrna,
cukroví kavove zrna,
kdy dělat nepečené cukroví,
recept na kávové zrna,
nepečené kávové zrna
Suroviny:
piškoty dětské,
cukr moučkový,
máslo,
káva mletá,
kakao holandské,
ořechy mleté,
rum,
káva,
čokoláda na vaření,
tuk
Komentáře (35)