Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená krůta s nádivkou

Pečená krůta, plněná nádivkou z drobů, slaniny a mandlí, je vhodná pro slavnostní příležitosti. Zlatavá kůrčička na povrchu, rozpadající se jemné maso, sklidí úspěch u všech vašich strávníků. Perfektní přílohou je bramborový knedlík a zelí.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hafikov hafikov

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 177 kJ /
1 954 kcal
Bílkoviny37,45 g
Tuky184,39 g
Vláknina10,10 g
Cholesterol 635 mg
Sodík 2,69 g
Sůl6,62 g
Sacharidy32,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droby umeleme. Žemle pokrájíme na malé kostičky. Slaninu nakrájíme najemno. Jablko nakrájíme na kostičky. Krok 2: Žemle vložíme do mísy a přelijeme mlékem. Krok 3: Když žemle nasáknou mléko, přidáme droby, mandle, půlku nakrájené slaniny, jablko, petržel, sůl, mletý pepř, vejce a důkladně směs promícháme. Krok 4: Krůtu před naplněním nasolíme a dutinu břišní naplníme nádivkou. Krok 5: Zašijeme nití nebo spíchneme jehlou na maso. Cibuli oloupeme a pokrájíme. Krok 6: Olej smícháme s mletým kmínem, solí a sladkou paprikou. Krok 7: Do pekáče dáme slaninu, cibuli a vložíme naplněnou krůtu, kterou potřeme směsí oleje a koření. Krok 8: Přiklopíme poklicí a vložíme do trouby. Pečeme na 200-250 °C. Délka pečení se odvíjí od velikosti krůty. Krok 9: Poté odklopíme poklici a pečeme dál 20 minut, aby krůta získala pěknou barvu. Krok 10: Jako přílohu můžeme zvolit bramborový knedlík a zelí nebo vařené brambory a zelný salát.

Zveřejněno 26. 12. 2009

Poznámka autorky hafikov

Recept mám od pani Oškrobané z Poláků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená krůta s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YWNn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená krůta s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YWNn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Katuska87 1. 4. 2013 09:52
Tak já to jdu skusit :) pak dám vědět jak to dopadlo :-p:-))

zítra premiera,tak sem zvědavá jestli bude tak dobrá jak každý píše :D

Tak já taky baštím chleba s máslem a musím koukat jen na fota!nespravedlivé!vypadá to úžasně :yes: a nádivky miluju!

Šmankote, Jani, to je nádhera! Mńam!!:-p:yes::yes::yes::yes:

Ty joooo, tak ta je jak malovaná :-) Já ci takyyyyy :-D :yes:+2

U nás sice krůtou neoslovím ;-(, ale každopádně, doma jsme ji dřív dělali, takže :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
pečená krůta, krůta recept, krůta s nádivkou, nádivka do krůty, krůta pečená, pečená krůta recept, pečení krůty, krůta recepty, recept na pecenou krutu, jak upéct krůtu, nádivka ke krůtě, recepty pečená krůta, recept na krůtu, krůta, recepty krůta, recept na krůtu s nádivkou, recepty z kruty, recept pečená krůta, recepty na krútu, jak pect krutu

Suroviny:
krůta, žemle, mléko, slanina, nať petrželová, mandle, jablko, vejce, sůl, pepř mletý, droby, cibule, olej, kmín mletý, sůl, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu