Postup přípravy
Krok 1: Maso, nejlépe z kýty, dobře odblaníme a pak ho nakrájíme na menší kousky, asi tak jako na ražniči. Dáme do misky, raději porcelánové, protože ta nepřebírá pachy a zalijeme stolním olejem, 3-4 lžíce, záleží na množství masa a přidáme koření divočina. Vše řádně promneme a necháme uležet přes noc, klidně i déle.
Krok 2: Pak tuto směs v dostatečném předstihu přineseme do kuchyně, aby nebyla na smažení příliš studená, osolíme ji a pak na sádle nebo oleji prudce osmažíme. Podáváme k tomu opečené brambory a zeleninovou oblohu, volské oko, šunku, kdo chce, může přidat také naložené houby.
Zveřejněno 28. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Menu na Nový rok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L7zA
Moje poznámka
Menu na Nový rok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L7zA
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 5 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 8 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 14 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 18 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 3 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 3 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 7 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 7 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 8 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 8 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 10 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 12 hodinami
Tématické fráze:
co se vaří na nový rok,
menu na nový rok,
co vařit na nový rok,
co se jí na nový rok,
recepty na nový rok,
co uvarit na novy rok,
tradice na nový rok,
tradiční jídla na nový rok,
jídlo na nový rok,
tradiční recepty na nový rok,
recept na novy rok,
novy rok menu,
menu nový rok,
jak naporcovat daňka,
nový rok,
vaření na nový rok,
nový rok recepty,
srnčí ražniči,
maso na nový rok,
nový rok tradice
Suroviny:
maso srnčí,
olej,
koření na divočinu
Komentáře (15)