Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená koňská kýta na šalotce s žampionovo-kudrnkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 851 kJ /
1 160 kcal
Bílkoviny247,00 g
Tuky13,50 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 490 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy7,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koňské maso převázané režnou nití potřeme směsí oleje smíchaným s kořením Vitana – hovězí pečeně a dáme uležet do misky nejlépe do druhého dne. Krok 2: Druhý den necháme naložený kus masa zprudka opéct na pánvi, aby se maso zatáhlo. Krok 3: Do pekáče (římského hrnce) vložíme zatažené maso. Lehce podlijeme vodou a přidáme všechnu oloupanou cibuli šalotku vcelku, společně s bobkovým listem, novým kořením. Krok 4: Pečeme ve vlastní a cibulové šťávě. Krok 5: Maso pečeme při mírné teplotě cca 2,5 hodiny, aby bylo krásně měkké. Po upečení maso vyjmeme, odstraníme nit, kterou bylo maso ovázáno, ohledně udržení si požadovaného tvaru a nakrájíme na plátky. Krok 6: Vzniklý výpek přeměníme v omáčku tak, že na másle si lehce orestujeme mini žampiony, které přidáme do výpeku. Krok 7: Lehce provaříme, doředíme vodou s trochou rozmíchaného škrobu Solamyl, do požadované hustoty a přidáme na velmi jemno nasekanou petržel kudrnku. Lehce 5 minut provaříme a máme hotovo. Příloha jasmínová rýže, ale i brambory.

Zveřejněno 29. 12. 2009

Poznámka autora Colombo65

... a zase ta konina, ale co když je to mňamózní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená koňská kýta na šalotce s žampionovo-kudrnkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6XNl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená koňská kýta na šalotce s žampionovo-kudrnkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6XNl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Jo, to bude chyba na webu ...:-(

Celé se to nějak rozhodilo...:-/

Mi se tady nezobrazují fotky:-(, jen něco, jako výstřižky z novin. Totéž na nových fotografiích receptů. Pouze u tohoto receptu. Ještě někomu?:-?

for Faraonka - já bych ho taky nejedl, ale když to maso z něj ti farmáři v Argentině mají tak :-DDĚSNĚ:-D dobrý. :-p:-p:-p Ty fotky nechápu a admin nereaguje.:-((

Ja bych koně nejedla.Bylo by mi to líto děs.:-((

Mě jdou vidět jen 2 fotky,ale jinak koninu naši na vesnici taky vařili a byla výborná:yes::yes:pro nás to byl fajnový obídek,když jsme ji měli:yes::yes::-)):-))

ale nějak to blbne, před chvílí jsem je viděla, teď taky ne :-O:-O

Dámy, blbne to některý fotky nejdou nahrát - nechápu :-((

Maris, možná až to ted colombo nahrál, zkus to znovu, foto tam je

Já to mám bez fotek - nejdou ani otevřít:-(

Otto - co říct, vypadá to skvostně....:-K:yes::yes: a připrav se, jelikož tu pár receptíků z koniny je a někomu se holt nelíbilo, že se z koniny i vaří, tak tu bylo pár "negativních komentářů, jestli mi rozumíš.... Myslím, že Bibinka musela pracně vysvětlovat, jak se ke konině dostala, ale každopádně je to vynikající :-p:-p:-p:yes::yes::yes: hned bodíka... jen tu koninu sehnat...U nás ji dřív na vesnici babička s dědou dělali naprosto běžně...

Tématické fráze:
pečené koňské maso, pečená konina, konské maso pečené, pokrmy z kýty, koňské karbanátky, konské maso recepty, koňské maso pečení, maminčiny konské maso, koňská kýta, konska kyta na vine, konska kyta recepty, šalotka foto, co z vepřové kýty, pečeme konské maso, pečeme konský maso, pečené maso s omáčkou, konské maso, recepty konina, recept na konské maso, konina recepty

Suroviny:
kýta koňská, cibule šalotka, koření na hovězí maso, žampióny, petrželka kudrnka, olej, solamyl, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list

Přidat fotografie receptu