Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přírodní vepřová kýta

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cardanka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, naklepeme, z obou stran osolíme pragandou, opepříme. Krok 2: Připravíme si misku, hrnec, kdo jak je zvyklý a na dno dáme trochu oleje a střídavě vrstvíme maso - na plátky nakrájenou cibuli - zakápneme olejem - maso atd. až zpracujeme všechny suroviny. Krok 3: Misku či hrnec uzavřeme, dáme do lednice uležet minimálně na dva dny, naložené vydrží i déle. Je dobré maso během odpočívání v lednici přeskládat. Krok 4: Samotná příprava před podáváním je skutečně minutková. Na rozpáleném oleji orestujeme plátky masa spolu s cibulí po obou stranách. Krok 5: Pod pokličku ještě přidám na 1-2 min. na maso plátky sýra eidam. Krok 6: Podáváme s hranolky, s bramborem vařeným či opečeným nebo jen tak s chlebem.
Maso je velmi rychle hotové, právě díky patřičnému odležení.

Zveřejněno 2. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní vepřová kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L7Vw

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní vepřová kýta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L7Vw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Tak tohle mi uniklo, pěkný, lehký recept, dělávám takhle masíčka na spoustu způsobů. Ráda si je naložím někdy v týdnu a pak je to opravdu jen minutková záležitost a oběd je na stole. Bodík:-)

Jani máš pravdu praganda se používá při uzení, ale i při nakládání masa na různé typy klobás, salámů a podobně, já jí používám jen pokud maso nakládám na delší dobu, třeba právě plátky, pokud dělám marinované koleno, tak jej napíchám, ale to si dělám roztok, ve středu jsem dělala svíčkovou z králika a toho jsem také pragandou osolila, když jsem jej nakládala. Maso je totiž mnohem červenější není bledé a hlavně křehčí, což jsem ocenila právě u vepřové kýty, která všeobecně bývá tužší. :-K

Můžu se zeptat, proč ta praganda? Nic proti ni nemám, ani náhodou, ale já myslela, že se to používá třeba u uzení, nebo na vepřovou konzervu a pod. To maso má pak i jinou barvu. Jinak moc hezký recept, naložená masa jsou vynikající.:-*:yes:

Tématické fráze:
recepty z veprove kyty, vepřová kýta plátky recepty, vepřová kýta plátky, vepřová kýta recepty pro začátečníky, recept na přírodní vepřové maso, vepřová kýta recepty, vepřová kýta, recepty vepřová kýta, vepřová kýta plátky recept, plátky z vepřové kýty, veprove maso přírodní recepty, nakládání masa na uzení, přirodni vepřovy platek, vepřová kýta recept, přírodní vepřové maso, vepřová kýta minutka, vepřové přírodní, přírodní vepřové, vepřová kýta s rýží, vepřová kyta.recept přirodní

Suroviny:
kýta vepřová, sůl, pepř mletý, cibule, olej, sýr eidam

Přidat fotografie receptu