Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ženský rozmar

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 171 kJ /
2 670 kcal
Bílkoviny68,42 g
Tuky97,83 g
Vláknina12,20 g
Cholesterol 851 mg
Sodík 458 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy372,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na těsto dáme do pečky (tekuté, sypké) a zapneme program Těsto. Krok 2: Hotové těsto rozetřeme na vymazaný plech (je krásně hedvábné). Necháme ještě chvíli vykynout a asi 5 – 7 minut zapečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 200°C. Krok 3: Vytáhneme z trouby, potřeme marmeládou (lepší je opravdu kyselejší), pak sněhem (ušleháme pevný sníh a za postupného přisypávání cukru znovu došleháme dotuha), posypeme oříšky a při 170°C dopečeme, až sníh zrůžoví. Krok 4: Krájíme vychladlé.

Zveřejněno 2. 1. 2010

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ženský rozmar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qn8l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ženský rozmar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qn8l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

U nás sa na rozmar dával vždy sneh šľahaný nad parou. (Nedávno som robila.)Ty dávaš len ten "obyčajný"?

Na tenhle snadný moučník jsem pozapomněla...ale dnes jsme ho znovu pekli - pochutnala si celá rodina :-)

Zobrazit starší odpověď

Zdravím, a když nemám pekárnu a mám mizivé zkušenosti s pečením moučníků? Prosím, ještě postup pro blondýnky. :-D

magdalenka: děkuju uctivě :-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Super jako vždy:yes:

Těsto je krásně vláčné a jemné. Bodík už je tam.

A ešte kdesi mám recept na ženský rozmar, kde spodok je nejaké maslové - krehké cesto. U nás doma sa piekol tento s kysnutým cestom ako pena. Sama som ho robila iba asi 2 x v živote. Vlastne som neho akosi zabudla...

Nevím...já ho určitě potkala jako ženský rozmar. Pamatuji, že se mi líbil už jen ten název:-)Časem jsem si těsto upravila, povidla vyměnila za marmeládu a rozmar děláváme docela často.

koukám, žes asi hodně spěchala domů péct, co?:yes:

Nejmenuje se ten moučník náhodou-snahové??Moje babi na Slovensku v Madunicích ho dělávala,ale těsto se potíralo povidlama a pak tuhý sníh. Byla to super bašta po nedělním obědě.Jinak pěkný nový rok.

Cathleen, toto je múčnik môjho detstva, bol u nás na stole veľmi často. Babička i mamička cesto robili s maslom a zásadne iba s marhuľovým džemom, ja si ho preto s iným ani neviem predstaviť. Ďakujem za pripomenutie receptu i za spomienku!
+

:-)Hello:yes:mají....jen nám to moc s povidly nechutnalo, bylo to děsně přeslazené. Marmeláda je pikantnější. Ale to už si může každý upravit a upéct podle své chutě;-)

Tak něco takového jsem ještě nedělala, vypadá to dobře:yes:

Ivo - jako obvykle :yes:, myslím, že dětem bude moooc chutnat :-)

Krásná fotka, to se úplně sliny sbíhají. Jen teď přemýšlím... nemají tam být v originále místo marmelády povidla?

Ivi, to musím vyzkoušet, kynuté máme moc rádi:yes::yes: +

:yes::yes::-p

Tématické fráze:
ženský g bod video, ženský vrtoch, žensky, rozmar, ženský vrtoch recept, kolac zensky vrtoch, žencki, buchta rozmar, recepty-ženský rozmar, buchta zensky vrtoch, buchta-ženský rozmar, zenske vrtochy recept, recept na ženské vrtochy, rozmary, ženský vrtoh, koláč ženské vrtochy, kynutá buchta ženský rozmar, ženské vrtochy, ženský vrtoch s rybízem recepty, rybízový koláč ženský rozmar

Suroviny:
voda, tuk hera, žloutek, mouka hladká, cukr, droždí čerstvé, sůl, bílek, cukr, cukr vanilkový, marmeláda pikantní, oříšky

Přidat fotografie receptu