Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 507 kJ / 4 423 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,68 g |
Tuky | 248,48 g |
Vláknina | 36,82 g |
Cholesterol | 568 mg |
Sodík | 498 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 422,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny, do bílků dáme sůl a vyšleháme na hodně tuhý sníh. Pak postupně lehce smícháme žloutky, sníh a prosátou mouku, vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme při 180°C, upečené poznáme pomocí zapíchnuté špejle.
Krok 2: Krém: šlehačku ušleháme podle návodu, jogurt vyklopíme do větší mísy a rozšleháme. Ztužovač rozmícháme ve vlažné vodě podle návodu na sáčku a ihned zašleháme do jogurtu a přimícháme ušlehanou šlehačku. Dosladíme podle chuti a nakonec vmícháme strouhané oříšky. Natřeme na korpus a necháme v chladnu ztuhnout.
Krok 3: Marcipán rozválíme na moučkovým cukrem poprášeném válu, zarovnáme okraje a toto kolo přeneseme na krém.
Krok 4: Čokoládová hmota: čokoládu pomalu rozpustíme ve vodní lázni, necháme zchladnout na pokojovou teplotu, vmícháme sirup v pokojové teplotě a ihned vylijeme na potravinovou fólii potřenou olejem. Necháme úplně vychladnout, zabalíme a uložíme do chladničky.
Krok 5: Tím ji máme připravenou pro další práci. Pak ji stačí jen krátce nahřát v mikrovlnce, propracovat (aby se nelepila, pomůže ruce pomazat olejem) a můžeme s ní pracovat jako s marcipánem, jen musíme pracovat rychleji, teplem rukou taje.
Zveřejněno 4. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8W2
Moje poznámka
Dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8W2
Nejnovější recepty
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 2 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 3 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 8 hodinami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové kostky
Neregistrovaný před 3 minutami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Neregistrovaný před 6 minutami
Kroupová polévka s mangoldem a fazolemi
Neregistrovaný před 8 minutami
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Ester7454 před 10 minutami
Papouščí péřová bábovka
Neregistrovaný před 11 minutami
Těstoviny s krabími tyčinkami
Neregistrovaný před 28 minutami
Kroupová polévka od Babici
Neregistrovaný před 28 minutami
Holandské řízky
Neregistrovaný před 39 minutami
Švestková povidla bez míchání
Neregistrovaný před 46 minutami
Koláče za studena
Neregistrovaný před 49 minutami
Tématické fráze:
brněnský dort fotopostup,
brněnský dort-fotopostup,
dietní krém do dortu,
nejlepší dortové krémy,
jak pracovat s marcipánem,
nejlepší krém na dort,
máslový krém s jogurtem,
nejlepší krém do dortu,
nejlepší dortový krém,
krém na marcipánový dort,
marcipánový krém,
krém do marcipánového dortu,
nejlepsi kremy do dortu,
dietní krém na dort,
nejlepsi maslovy krem,
dortové ozdoby,
marcipán dr.oetker,
dortová potahovací hmota,
dvoupatrovy dort recept,
nejlepší krémy na dorty
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
sůl,
rama cremefine,
jogurt bílý,
ztužovač želatinový,
cukr moučkový,
oříšky,
marcipán,
čokoláda hořká,
olej
Komentáře (21)