Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jánošík (bramborák jinak)

Vypadá jako bramborák, ale není to bramborák. K přípravě Jánošíka nepotřebujete žádné těsto, pouze nastrouhané brambory, ze kterých uděláte placku. Doplníte ji vajíčkem, salámem, sýrem a můžete servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (84×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Spuname

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nastrouháme nahrubo a uděláme z nich placičku. Salám a cibulku nakrájíme nadrobno. Krok 2: V pánvi rozpálíme olej a vložíme placičku. Krok 3: Potom obrátíme a doprostřed uděláme důlek - doslova roztrhneme placku a rozklepneme 1 vejce. Krok 4: Nyní osolíme, opepříme, přidáme salám, cibulku a strouhaný sýr. Krok 5: Opečeme z druhé strany a Jánošík je hotový. Kdo chce více propečené vejce, stačí na minutku vložit do mikrovlnky.

TIP: Jak připravit nejlepší bramboráky

Zveřejněno 4. 1. 2010

Poznámka autora Spuname

Jánošíka jsem se naučila v hodině vaření na základce (to už je dávno:-) a musím dělat dodnes jak pro děti, tak pro dospěláky. Moje heslo: "chceš Jánošíka - nastrouhej si brambory" a chutná jim o to více!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jánošík (bramborák jinak)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K1lR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jánošík (bramborák jinak)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K1lR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (67)

Na fotkách to vypadalo velmi dobře tak jsme to zkusili. A bylo to tak dobré jak na fotografiích. Moc děkuji za recept.:-K

marcelína 27. 1. 2016 11:12
povedlo se mi to a bylo to vynikající i hezky vypadající.Ale kalorická bomba to je....jednou za čas určitě udělám znova.díky za recept:-p

Dělám léta a je to výborné,my tomu říkáme co dům dá.Dá se tam dát paprika,cibulka,niva,hermelín cokoliv

Tohle sice rozhodně není bramborák, ale i tak to vypadá hodně, hodně zajímavě, takže ukládám do oblíbených a při nejbližší příležitosti vyzkouším :-)

Tak jsem se konečně zaregistroval a rozšířil mužskou základnu."Jánošíka"mám právě na pánvi a hubu plnou slin.Brambor jsem nastrouhal pro jistotu plnou mísu.:-))

Radka Novotna 15. 7. 2011 12:01
I brambory potrebuji patricnou peci, aby byli dobre pripravene na vareni
http://www.vseovareni.cz/tipy-a-techniky/skola-var...

určitě i bramborovy placek je kal.bomba ale davam mezi ubrousky, janošika ale nedam:-D, jinak jak řikam byl vyborny:-)

Velmi jedlá večeře, posílám 48 bodík a dík za receptík:-p:-p:-p:yes::yes:

Ramono, to mě mrzí, že nechutnalo, ale holt je to bramborák a který bramborák není kalorická bomba:-//:-);-)

Musim řict že manželovi to vubec nechutnalo;-(, ale mi hoooodně:-p.Bylo hodně mastne, superkaloricka bomba.

vypada to mooooc dobře, určitě vyzkoušim:yes:

Vítku :-D:-D:-D tak příště snad opravdu raději něco jiného :-D

Isahu ani se radši na druhý pokus neptej. ;-) Nechal jsem to tam o něco déle a hle...Brambory se spojily...Ale má radost netrvala dlouho.Přidal jsem další ingredience po otočení a pro změnu jsem to tam nechal ještě trošku zabarvit.Až moc...Maličko do černa o hořka...Ale nevadí,snědl jsem to,neboť hlad je nejlepší kuchař... :-)) Příště radši zkusím nějaký těstoviny...

Vítku :yes: tak to boduji, tenhle přístup se mi líbí mnohem víc:-D nemysli, že jsem kolikrát taky něco nezkazila a neklela u toho jak pohan:-D:-D tak držím palce a dej vědět, jak jsi dopadl s druhým pokusem ;-) jooo, a raději si vezmi kousek chleba, hladový chlap = vzteklý chlap :-8:-D

Asi jsem nepoznal,kdy se to má otočit a všechno se mi rozpadlo.Ach jo,každej začátek je těžkej a to jsem od rána ještě nejed. :-/ Ale já se jen tak nevzdám jdu škrábat další brambory. :-8

Já vím,jsem asi lempl,ale v tu chvíli mě to nějak naštvalo. ;-)

Vítku, kravina to není, ten recept jen přede mnou dělala prababka, babička a mám to od nich i já a patří do našeho repertoáru. Spíš si přečti i komentáře pod receptem, jsou tam různé vychytávky a rady a pak napiš, jak jsi to udělal a přijde se na to, kde se stala chyba!

vítku, proč tak jedovatý komentář?;-)nemyslíš, že to nebude tím receptem, ale třeba tebou? jak vidíš, tak recept vyzkoušelo a koneckonců i nafotilo dost lidí, takže ona to kravina nebude a opravdu to jde uvařit;-) co takhle zamyslet se spíš nad tím, kde jsi udělal chybu? Brambory sis zničil sám...;-)

Tak nevim,dneska jsem to zkoušel a nastrouhaný brambory se mě prostě samotný nespojily,takže je to nějaká kravina.Díky za zničený brambory. :-(( :no:

Tak nevím, nám se sice povedlo,ale nechutnalo, nevím kde se stala chyba, ale holt asi máme radšji českou klasiku , klasické bramboráky.

:yes:tak synáček se ještě oblizuje:-p.je to něco jiného než obyčejná vejce:-//.bodík už je tam:yes: a prý budeme dělat jen Jánošíka:yes:

Dneska jsem udělala..super pošušňáníčko...:-p:-p:-p:yes::yes::-D

Paprika, moc mě těší, že se Jánošík u Vás ujal.Můj dospělý syn mě prosíkuje též často a vždycky se sama snažím odolávat, ale ta vůně okolo toho - to se nedá a jsem také po večeři raz dva:-) Díky za perfektní pracovní postup:-K

V poslední době jsme toto jídlo měli celkem často - naposledy včera. Je to supr chutná rychlovka a spotřebují se zbytky uzenin a sýrů v lednici. Kdybych mohla dám ti dalších několik bodů. Janošík u nás prostě zdomácněl. :yes::yes::yes: ;-)

bramborák miluju a tak brzo bude variace na toto téma:-):yes:

No božskééééé :yes:

Je to božský, moc nám to všem chutnalo.

Spuname jídlo bylo výborné.:yes: Bodík už jsem dala;-)

Jano-neregistrovaná-teď to smažím a jde to v pohodě. Jen to musíš přimáčknout a péct pomalu. Pokud se to při obracení roztrhne tak to zase zpět přimáčkni a dej vejce a ostatní suroviny. Pak už ti to musí držet;-)

jana (neregistrovaný/á) - to už je hold o šikovnosti. Ale vzhledem k tomu, že se to pak roztrhne na otvor pro vajíčko, tak by ti to mohlo být fuk. Až se to speče s bílkem a zasype sýrem, tak to nikdo nepozná, jestli to bylo někde natrhnuté.;-)

Tématické fráze:
bramborák, bramborák recept, švýcarský bramborák, recept na bramborák, bramborak trochu jinak, bramboráky trochu jinak, bramborák v mikrovlnce, recepty na bramborák, směs jánošík, recept bramborák, bramborové rösty, jánošík jídlo, bramborový jánošík, recepty bramborak, bramborák z mikrovlnky, bramboráky v mikrovlnce, jídlo jánošík, švýcarské bramboráky, jánošíkové placky, salat janosik

Suroviny:
brambory, vejce, salám, cibulka, sýr strouhaný, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu