Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře s česnekem a džemem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie912 kJ /
218 kcal
Bílkoviny8,46 g
Tuky0,56 g
Vláknina19,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy42,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stehná rozkrojíme v kĺbe, osolíme a dáme na hlbší pekáč podliate asi 200 ml vody pod alobalom piecť asi 40 minút. Krok 2: Zmiešame olej, džem, pretlačený cesnak a koreniny, ponatierame stehná po 40 minútach pečenia a dopečieme bez alobalu. Príloha dusená zelenina a ryža. Krok 3: Odvážlivcom a prívržencom netradičných jedál chutí.

Zveřejněno 5. 1. 2010

Poznámka autora magdalenka

Recept kedysi odpísaný z novín.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s česnekem a džemem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ROvq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s česnekem a džemem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ROvq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Magdi, neptej se a vkládej:-D:-D - mák nemůže být jiný než vynikající :-p;-)

Som nadšená, akú odozvu našiel recept vo vašich radoch! Krásne fotky!
Chcete aj recept na makové kuracie rezne?

Zobrazit 2 starší odpovědi

Takže já to příště také budu marinovat a ne, jak recept uvádí - potírat až po třičtvrtě hodině pečení. A láká mě vyzkoušet s jinou marmeládou, ta maracuja je přece jen dost sladká... Bude to rybíz nebo višeň. Pro první fotku jsem chtěla dodržet předpis, ale stává se nám z toho výjimečně luxusní žrádélko...:-p Už se těším na realizaci č. 2 ;-):-p

Tak snědeno, udělala jsem k tomu rýži a zeleninu s kukuřicí (jen pár minut v MW) a měl to mladší syn... já ještě odendala tomu staršímu stranou a zbytek jsem prachsprostě sežr..... :-p
Strašně moc mi to chutnalo:yes:

Magdi, tak jsem dnes tento recept "spáchala" pro přátele na Jizerské padesátce. Zmizelo to "metelescu blescu". Jen jsem udělala své úpravy - nedala jsem majoránku, džem jsem použila svůj třešňovo-višňovo-rybízový a kromě česneku, pepře 4 barev, oříšku a skořice jsem dala 3 roztlučené hřebíčky a koření Thai Koriandr&Limetka. Naložila jsem si to přes noc a ráno zprudka upekla a na Bedřichově v kuchyňce dodusila.
Pro ostatní jsem dělala rýži, já si dala jen oblohu z rajčátek, dovolím si přidat fotku.
Nemělo to chybu, ale bodík už dát nemůžu:-( :-p:-p:yes:

Já mám moc ráda česnek pečený ve slupce, má takovou máslovou chuť.Eliz opět nádherné fotky:yes:

Dělala jsem vykostěná stehna s rybízovou marmeládou, v pomalém hrnci, 2x 2 hodiny (nejdřív jen osolené, bez podlití, samo pustilo dost šťávy, pak 2 hodiny potřené směsí).
Toho česneku je docela dst, ale má to v kombinaci s mareládou něco do sebe.
Uvidím, co na to zítra kluci řeknou.;-)

Dnes som si ešte spomenula na makové rezne, ale nemám odvahu ich sem dať...nie je to vtip, fakt som ich jedla u kamarátky, experimentátorky!

Eliza, ďakujem za odvahu a odskúšanie!
Ja som to robila tiež asi iba dvakrát, dokonca sa nepamätám, či som použila až také množstvo cesnaku. Ten "zdrap" papiera s receptom má odhadom vyše 20 rokov...recept tu nechávam pre náhodných odvážlivcov, ako alternatívu k ostatným...;-)

Magdalenko, tak jsem vyzkoušela tuto tvoji "výzvu" :-). Použila jsem maracujový džem. Je docela dobré, alespoň mně to chutnalo, masíčko je krásně měkké a i ta sladko-česneková chuť mi poměrně sedí. Ale přemýšlela jsem, jestli by nebylo lepší tu marinádu přidat hned v počátku pečení...:-)
Uznávám ovšem, že tahle úprava kuřete skutečně nemusí chutnat každému. Například manželovi bych se to neodvážila předložit...;-)

Špagetka, ale radšej opatrne, v malom, ja sa bojím, či vám to bude chutiť...je to divočárna...si odvážna!:-D

Já pořád tvrdím, že jsi, Magdi, moje krevní skupina, to hned realizuju :-p:-p:yes:

Magdalenko, recept se mi hodně líbí a láká mne. Dík za tip a dávám bodík:yes:+3.

páni, 2 hlavičky česneku, to musí být nářez... ale miluju cokoliv s česnekem, tak to asi zkusím, myslím, že by to mohlo jít s vykostěnýma stehnama, ne? ty mám v mrazáku....
a džemíku taky "hafo":-*
No myslím, že to zkusím v pomalém hrnci

Dobré ráno, teší ma záujem z vašej strany, ale nekameňujte ma, ak to nebude chutiť - pridávam pre zaujímavosť a pre odvážlivých, výbušná o tvojej odvahe nepochybujem!:-)

Tématické fráze:
uprava kuřete, kure s cesnekem a marmeladou, kuře s rybízovou marmeládou, kuře s česnekem a rybízovou marmeládou, kuře na sladko s rybízovou marmeládou, kuře úpravy, kuře na česneku, kuře s djemem, kuře na rybízu, kure uprava, kuře a rybízová marmeláda, recepty na upravu kuřete, recept magdi sk, kure s cesnekem, kuřecí čtvrtky s marmeládou a česnekem, hovězí na kyselo s džemem, stehna s rybízovou, vepřové na kyselo s džemem, maracujový džem, marinované kuře s rybízovou marmeládou

Suroviny:
stehno kuřecí, sůl, džem, česnek, olej, pepř, majoránka, skořice, ořech muškátový, sůl

Přidat fotografie receptu