Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelí "Chameleon"

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BILKOVAI BILKOVAI

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 366 kJ /
1 522 kcal
Bílkoviny173,25 g
Tuky34,50 g
Vláknina39,00 g
Cholesterol 488 mg
Sodík 615 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy110,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli si nakrájíme nadrobno, kterou na oleji zpěníme. Poté přidáme nakrájené plecko na menší kostičky. Osolíme, okmínujeme a orestujeme. Až se maso zatáhne, podlejeme cca 1 dcl vody a dusíme do poloměkka. Pak přidáme nakrájené zelí a dolijeme cca 1,5 l vody. Voda sahá lehce pod okraj zelí. Okořeníme podravkou a hovězím bujonem. Vaříme dopoloměkka. Krok 2: Poté dáme na kostičky nakrájené syrové brambory. Až je vše měkké, přidáme rajské protlaky a záklechtku (mouka smíchaná s vodou). Dokořeníme cukrem a solí nebo vegetou a vaříme ještě cca 10 minut. Krok 3: Konzistence má být spíše řidší (taková hustější polévka). Chuť má být sladkokyselá. Můžete i dokyselit octem, ale já jsem měla kyselý protlak, takže jsem nepoužila. U nás podáváme zásadně s chlebem.

Zveřejněno 6. 1. 2010

Poznámka autorky BILKOVAI

A proč zelí "Chameleon"? Protože, když ho dáme do hrnce je bílé a v konečné fázi se změní v červené:-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelí "Chameleon"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YWDK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelí "Chameleon"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YWDK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

My tomu hovoríme rajčinová kapusta a varievame v rodine už hádam niekoľko desaťročí :-) Mala som asi viac zahustiť :-8 ale inak je výborná :-p Dovolím si pridať fotečku a bod :yes:

Jana Remkova:
Ještě lepší je ten levitující chleba :-))

Dělávám bez masa a říkáme tomu "červené zelí" :-) Je to taky dobré.

Varím obdobne v PH, bez masoxu. Nahádžem všetko naraz, okrem múky, vody iba trošinku. Olej netreba, zahusťujem múkou poslednú polhodinu. Nám toto jedlo veľmi chutí. +

Ivet, líbí se mi ten stín asi tvé hlavy na talíři!:-)) To zelí znám a můžu doporučit. Já si ten ocet přidávám;-):yes:

Jej vše kde je zelí :-p to je báječná dobrota:-D:yes:2.bodík

:-)já dělám podobně,jen přidávám ještě hrst rýže a maso dávám mleté...super a bodík letí k Vám

Tématické fráze:
dort chameleon, voda na dolití zelí, vaříme zelí, drásov zelí, zelí drásov, dolití vody do zelí, zelí tvarožná, tvarožná zelí, zelí v oleji, tvarožná zelí, vařímeze zwlí, polévky hlavové zelí, recepty-dušené hlavové zeli, zelí s olejem, vaříme z plecka, vaříme ze syrového zelí, hlavové dušené zelí, dolití kysaného zelí, priprava hlavove zelím, zelí hlavové recept

Suroviny:
plecko, protlak rajčatový, zelí bílé hlávkové, vegeta, bujón hovězí, cibule, olej, sůl, brambory, cukr, podravka, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu