Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí špízky

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie639 kJ /
153 kcal
Bílkoviny2,10 g
Tuky11,14 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso z diviaka odblanime, ak ma rozne slachy, vyrezeme ich. Maso nakrajame na platky, tak aby boli prave na spiz. Dame ich do misy a zalejeme sladkym mliekom tak, aby boli prikryte. Odlozime na 24 hodin do chladnicky. Krok 2: Vyberieme z mlieka, osusime a dame naspat do misy. Roztopime maslo, tak, aby sa neskvarilo a maso zalejeme maslom. Musi sa vytvorit na mase vrstva masla, aby sa nedostal k masu vzduch. Takto moze maso v masle stat v chladnicke aj niekolko dni. Maso pred pripravou vyberieme a maslo olupeme. Krok 3: V kastroliku si roztopime nove maslo bez rozprazania. Ked vychladne, prelisujeme do neho cesnakove struciky a korenie na divinu. Kusy masa poriadne v ochutenom masle obalime. K divine sa patri davat udenu slaninu, bohuzial ja taku nemam. Kupila som si tenke pasiky ranajkovej slaniny, je prerastana a vonia po udeni. Krok 4: Salotky som ocistila a prerezala na polovicu. Kazdu salotku som obalila do pasikov slaniny. Mala som tak istotu, ze sa mi pocas pecenia nerozpadne a ze slanina nebude specena, lebo bude od sladkej salotkovej stavy. Klobasu nakrajame na kolieska. Krok 5: No a pripravime si spizy. Ked su spizy hotove, bohato ich vykropime citronovou stavou, posolime a pokorenime. Na panvici rozohrejeme olej a spizy opecieme z obidvoch stran. Prelozime ich do pekacika. Vypek z panvice rozriedime horucou vodou a podlejeme maso v pekaciku. Ja som k tomu dala este lyzicu oleja. Krok 6: Utesnime alobalom a dame piect do rury na 190 stupnov , moja upiekla maso cca do hodiny a pol. Ako prilohu som podavala zlate zemiaky. Vyberieme si mensie zemiaky, ocistime ich a prekrojime na polovice. Pekacik vytrieme bravcovou mastou a pokladieme zemiaky reznou stranou dolu. Polozime do vyhriatej rury na 200 stupnov. Po 20 minutach zemiaky otocime na druhy stranu a dopecieme dalsich 15 az 20 minut.

Zveřejněno 6. 1. 2010

Poznámka autorky vybusna

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4157

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí špízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1WkR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí špízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1WkR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

jaj pepanka :-8 vdaka za upozornenie....:-8

od 24.12 do 6.10 asi těžko,mělo to být spíš asi do do 6.1;-)

Zvěřinu můžu v jakékoliv úpravě a špízy vypadají báječně:-p:-p;-). :-!:-)):yes::-K:-K +12

:-OPřekrásně jedlé fotky, lákavý recept:yes:+ Ještě sehnat kančí masko.....

Kančí nemá chybu,už vím co vařit o víkendu:-p,bodík posílám:yes:

Špízy to je dokonalost sama:-p natož pa ze zvěřiny;-):yes:9.bodík

thomassinno tak doufám, že s tím kančím budeš myslet i na mne!:-)) Lidi, já jsem to nikdy nejedla, mějte soucit, vypadá to fakt žravě:-p:yes: Iljusa :-)):-D:-)):yes:

iljusa...:-D ty ty ty

Vybusna - ale nebud zbytečně skromná , fotečky jsou super ... a kančí už jsem si taky zařídil ... kamarád je polesným v Beskydech a něco na skladě je , takže - na mňamku už se těším :-p Pak si dovolím přidat fotečky :-K

hmmm - moc pěkný kaneček :yes: -maso nemám, ale jeden si tady vedle mne balí cigarety :-8:-D

thomass ja som ho ulovila v susednej dedine vymenou za maslovy olej..tak veru;-)...damy dakujem a panovi tiez...s tym fotom to dnes nie je bohvieako slavne

... asi se vypravím do kukuřičného pole na kance :-D krásné " žravé " fotečky, super receptík :-) :yes: +6

Jééé, tak to je paráda. Jedla jsem kančí řízky a pečené maso - to mi chutnalo víc. Ale ty špízky vypadají úžasně. Dávám bodík.:yes:

Výbušná, to je super recept:yes:to by moc chutnalo manželovi, ale to bysme toho kance museli tady na Šumavě nahánět po lesích:-D a né že by tu nebyli, máme jich tu hodně, dost často někomu přeběhnou před autem:-D máš to ode mě za bodík:yes: +

vybusna - spěchám s bodíkem, zvěřinu máme moc rádi a špízky jsou určitě :-p:yes::yes:

Tématické fráze:
kančí maso recepty, kancí maso, kančí, kančí klobásy, kančí recepty, zvěřinové klobásy, recepty z kance, kančí klobásy recept, zvěřinové špízy, zvěřinové recepty, recepty kančí maso, kanec recepty, recepty kančí, klobásy ze zvěřiny, recept na zvěřinové klobásy, zvěřinové klobásy recept, recepty kanec, kančí řízky, recepty na kančí maso, příprava zvěřinových klobás

Suroviny:
maso kančí, klobása pikantní, cibule šalotka, slanina, máslo, česnek, jalovec, šťáva citronová, sůl, olej, mléko, máslo

Přidat fotografie receptu